Pro rozjeté Rokycany nebylo naše „áčko“ rovnocenným soupeřem

[9. 5. 2022 8:03:05]
Pro rozjeté Rokycany nebylo naše „áčko“ rovnocenným soupeřem

FC Rokycany – „A“ muži  6:0 (3:0)

 

Sestava:
Glogar – Repetný (46. Krůta M.), Brotánek L., Krotil, Sosnovec (64. Kouklík) - Kdolský, Dvořák M., Hanuš, Novotný, Sirotek M. (46. Čipera D.) – Haas (60. Habart M.)

Videozáznam utkání: ZDE


Posíleni domácí výhrou jsme odjížděli do Rokycan s vírou v bodový zisk. Domácí celek měl ale výbornou formu, v posledních třech zápasech nastřílel celkem 15 branek. V naší sestavě tentokrát chyběli Sochůrek, Lípa a Hašek.


Vstup do zápasu se nám vůbec nepovedl. Hned v první minutě jsme udělali dvě chyby ve středu obrany a soupeř zahrával trestňák z výhodné pozice 22 metrů od brány. Se střelou přes zeď si naštěstí Glogar poradil. V 8. minutě kopali domácí první roh z pravé strany a hned šli do vedení. Ostře zahraný míč do malého vápna se nešťastně odrazil od našeho kapitána a Glogar nestačil zareagovat - 1:0. Ve 13. minutě odcentroval domácí hráč z levé strany a na penaltě našel úplně volného Procházku. Jeho zakončení hlavou Glogar vyrazil a míč jsme nakonec odvrátili do bezpečí. Soupeř nás jasně převyšoval, my jsme se vlastně pouze bránili. Hlavní rozdíl byl v důrazu a agresivitě, kde jsme se nedokázali domácím vyrovnat. Ztráceli jsme hodně míčů nepřesnými přihrávkami a to byla voda na mlýn pro rychlé domácí výpady. Ve 23. minutě jsme prvně vystřelili na bránu, když po faulu na Sosnovce, 28 metrů od brány, zahrával Kdolský trestný kop. S tvrdou střelou přes zeď si ale domácí Houdek bez problémů poradil. Ve 29. minutě přišla ztráta míče ve středu hřiště, následně malý důraz před vápnem a situaci jsme museli řešit faulem 21 metrů od brány. K rozehrávce trestňáku se postavil Černý a střelou přes zeď zvýšil na 2:0. Ve 42. minutě jsme zahrávali roh, domácím se nepodařilo odvrátit míč do bezpečí a po sraženém odkopu se dostal míč na malé vápno k Brotánkovi, který bohužel mířil vedle levé tyče. Místo snížení jsme bohužel v poslední minutě první půle dostali další branku. Po dalším nedůrazu před našim vápnem získal míč Černý, posunul na Kramera, jehož střelu Glogar vykopl k Matasovi, který neměl problém trefit prázdnou bránu - 3:0.


Do druhé půle už nenastoupil Sirotek a zraněný Repetný, které nahradili Čipera a Krůta. Domácí se už nepotřebovali nikam hnát. My jsme měli více míč na kopačkách, než v prvním poločase a soupeř vyčkával na rychlé brejky. V 58. minutě jsme se marně dožadovali penalty na Haase. Místo šance na snížení přišel čtvrtý domácí gól. Po našem rohu, jsme se v nedostatečném počtu vrátili do obrany. Po dlouhém výkopu Houdka svedl poslední hráč Krotil neúspěšný hlavičkový souboj hned z dvojicí domácích, po kterém postupoval Kramer sám na Glogara. Ten váhavě vyběhl a domácí hráč ho pohodlně přehodil - 4:0. V 66. minutě jsme centr z levé strany odvrátili jen nedůrazným odkopem na vápno, kde ho z první napálil Černý přesně k levé tyči - 5:0. V 69. minutě dostal Hanuš míč do levého křídla, pěkně si přehodil obránce a postupoval z úhlu sám na branku. Nakonec nezvolil správné řešení, když hledal pomalou přihrávkou lépe postaveného Habarta, ale Houdek míč zachytil. Vzápětí propadl na druhé straně prodloužený míč mezi našimi stopery a Ženíšek šel sám na bránu. Přízemní střelu vytěsnil Glogar na roh. V 82. minutě zakombinovali vlevo Habart s Krůtou, na jehož centr si naskočil volný Kdolský, ale zakončení hlavou se mezi tyče nevešlo. V poklidném závěru zápasu jsme mohli snížit. Dvořák se probíjel středem obrany, míč se se štěstím odrazil k Habartovi, který sám před Houdkem trefil jenom jeho náruč. O minutu později jsme nakonec inkasovali ještě jednu branku, když přízemní centr z levé strany tečoval na přední tyč Titl - 6:0.


Rokycany prodloužili svoji vítěznou sérii a opět nadělovali. My jsme zaostávali v důrazu a agresivitě. Většinu branek jsme dostali díky nedůrazu v nebezpečných prostorech uvnitř a před naším velkým vápnem. Rozdíl byl i v efektivitě, když domácí proměnili skoro všechny své šance a naše slušné příležitosti zůstaly nevyužity.


Vylepšit si reputaci budeme chtít v neděli 15. 5., kdy se od 17 hodin střetneme na domácím hřišti s Berounem.

 

Zpět na články »