Hattrick Lukáše Matouška pomohl "áčku" k důležité výhře v Berouně

[18. 3. 2019 7:16:34]
Hattrick Lukáše Matouška pomohl

Český Lev Beroun – „A“ muži 1:4 (1:2)

 

Sestava:
Glogar – P.Lípa (80.V.Lípa), L.Brotánek, D.Čejda, M.Krůta, Kdolský, K.Kvěch (65.Hájek), M.Dvořák, Soldát, L.Matoušek (83.M.Sirotek), Senft

 

Průběžná tabulka DIVIZE, sk.A: ZDE


Oproti minulému zápasu došlo v naší sestavě jen k jedné změně, když zraněného Haase nahradil Lukáš Matoušek. Tatran hrál v rozestavení čtyři – pět - jedna. Začátek zápasu patřil podle očekávání domácímu mužstvu. Už v 7.minutě se vyznamenal dvakrát Glogar. V 18.minutě se výborně po autu uvolnil ve čtverci Senft, ale na jeho přihrávku nikdo nenaběhl. Toho využili domácí, když prakticky hned z protiútoku dali vedoucí branku. Dlouhý míč dopředu prodloužil jeden z hráčů na Horela a ten zkušeně prostřelil Glogara – 1:0. Za čtyři minuty Tatran vyrovnal, když ze strany šel Senft, jeho střelu na zadní tyč domácí brankář vyrazil, ale na vyražený míč si výborně naběhl Kvěch a nekompromisně střelou k tyči srovnal - 1:1. Ještě ani neskončila na naší lavičce radost z vyrovnání, když poslal Kdolský do úniku Matouška a ten s přehledem kolem vybíhajícího brankáře poslal Tatran do vedení 1:2. Vzápětí podržel Tatran výborný Glogar a odmítl vyrovnání. Ve 29.minutě vypíchl Kdolský na půlící čáře míč váhajícímu stoperovi, ale jeho samostatný únik na brankáře skončil jen rohem.

Domácí vlétli do druhého poločasu se snahou výsledek otočit, ale Tatran byl proti a ve 48.minutě předvedl další nádhernou akci. Dvořák vybojoval míč, poslal ho na Kdolského a ten přihrávkou přes celé hřiště našel nabíhajícího Soldáta, od kterého se míč ve vápně dvakrát šťastně odrazil a pro Matouška nebyl problém zvýšit na 1:3. V 57.minutě opět hrozilo duo Matoušek – Kdolský, ale za chvíli musel na druhé straně předvést skvělý zákrok i Glogar. V 69.minutě střídající Hájek trefil za přispění domácího brankáře tyč. V 72.minutě se mohl Lukáš Matoušek radovat ze svého prvního hattricku za „áčko“! Senft na půlící čáře hlavičkou prodloužil autové vhazování na rozběhnutého Matouška a ten si  s nabídnutým samostatným únikem poradil – 1:4. V 77.minutě nepřipustil změnu skóre Glogar a vzápětí se o navýšení skóre dvakrát pokusil Dvořák, ale domácí brankář byl také na svém místě. Všichni hráči tentokrát předvedli výborný bojovný výkon a přispěli k zisku důležitých třech bodů. Přesto je potřeba ještě některé hráče pochválit jmenovitě: Matouška za hattrick, Senfta za vyhrané hlavy a o Glogarovi je několik zmínek v článku. Pouze jedna inkasovaná branka na hřišti soupeře také svědčí o výborném výkonu mužstva v defenzívě po ztrátě míče.

 

Příští zápas hrajeme doma v neděli proti Soběslavi od 15.00 hod.

 

Zpět na články »