Po výborném výkonu vezeme dva body z Tachova

[9. 9. 2018 11:55:00]
Po výborném výkonu vezeme dva body z Tachova

FK Tachov – „A“ muži 4:4 (3:3) 
/na penalty 4:5/

 

Sestava:
Glogar - Kdolský, D.Čejda, Vystyd, Hájek, D.Krůta, K.Kvěch (82.M.Sirotek), L.Matoušek (80.Špaček), Soldát, Senft, Němec

Videozáznam utkání: ZDE

 

Fotogalerie z utkání: ZDE (D.Štverák)

 

Tatran odjel na horkou půdu do Tachova bez čtyř hráčů základní sestavy. Chyběli L.Brotánek, P.Lípa, M.Krůta, M.Dvořák a k dispozici nebyl ani Venca Lípa. Trenér povolal dorostence Čejdu a Bláhu a na hřiště poslal hráče z lavičky. Věkový průměr našeho mužstva byl 22,1 let. Pozorný čtenář vidí, že nastoupila nová obrana, kde na stoperu hrál sedmnáctiletý Čejda, ve středu pole osmnáctiletý Matoušek a stejně starý David Krůta hrál zprava. A právě posledně dva jmenovaní po rychlých narážečkách poslali Tatran v 15.minutě do vedení 0:1, když Krůta přihrál míč  Matouškovi a ten skóroval. Naše radost trvala jen dvě minuty, kdy propadla naše levá strana a Habart vyrovnal na 1:1. Ve 21. minutě otočili domácí skóre ve svůj prospěch a byl to opět volný Habart - 2:1. Hráči Tatranu zbraně nesložili a začali zarputile napadat domácí rozehrávku. Ve 25. minutě vybojoval u branky soupeře míč Němec, posunul ho na Kdolského, který prudkou přihrávkou od brankové čáry hledal nabíhajícího Soldáta, ale do centru vlítnul domácí Knakal a nedal vlastnímu brankáři šanci - 2:2. Tatran otočil skóre ve svůj prospěch ve 38. minutě po rychlém brejku, když po přihrávce Hájka šel sám na branku Krůta a střelou kolem brankáře dal na 2:3. Ve 41.minutě opět po vybojovaném míči Němcem střílel Kdolský nad. Domácí vyrovnali (Braun) po přísně nařízeném trestném kopu střelou přes zeď v 45. minutě – 3:3.

Druhý poločas začal náporem Tatranu, domácí nevěděli kam dřív skočit. Nejdříve střílel Krůta přes celou branku těsně vedle. Ve 47. minutě utekl po straně Matoušek a dal míč na nabíhajícího Senfta, který vstřelil branku, ale kvůli odmávanému ofsajdu nebyla uznána. Ve 49. minutě po standardní situaci hlavičkoval Čejda do tyče. Přesto to byli domácí, kteří šli zásluhou Kůžela v 58. minutě do vedení 4:3. Tatran otevřel hru a nechtěl odjet s prázdnou. V 64 minutě skvěle zasáhl Glogar, když zlikvidoval 100% šanci domácího týmu a potvrdil, že si post jedničky zaslouží. V 67. minutě došlo ve vápně k souboji, po kterém se Soldát dožadoval odpískání penalty, ale rozhodčí se rozhodl, že se o nedovolený zákrok nejednalo. Tatran se dočkal vyrovnání v 83. minutě, když se po rohu Kdolského dostal k míči Špaček a jeho střelu tečoval do vlastní branky opět smolař Knakal - 4:4. Hned v 85.minutě se z další branky radoval i domácí tým, ale stejně jako na začátku druhého poločasu nám, tak i tentokrát domácím nebyl uznán kvůli ofsajdu. Zápas tedy skončil remízou 4:4 a rozhodnout se muselo v penaltovém rozstřelu.

Drama pokračovala i při střelbě pokutových kopů. Hned v první sérii neproměnil Soldát, a když už se zdálo, že penalty zvládnou domácí, tak přišla poslední série. Domácí hráč Habart trefil břevno a Vystyd vyrovnal na 4:4. V 6.sérii dalšího domácího hráče Skopového vychytal Glogar a nejmladší hráč na hřišti Čejda vystřelil pro Tatran druhý bod za výhru v penaltách 4:5. Po tomto zápase by si zasloužili všichni hráči Tatranu být v sestavě kola. Zápas odehráli na výbornou, a proto jim realizační tým touto cestou ještě jednou za předvedený výkon děkuje! Další zápas hrajeme doma proti Čížové v neděli od 16.30 hod.   

 

Zpět na články »