Po sérii proher vybojoval starší dorost důležitou výhru na domácím hřišti; mladší naopak těsně prohráli

[9. 11. 2017 13:34:27]
Po sérii proher vybojoval starší dorost důležitou výhru na domácím hřišti; mladší naopak těsně prohráli

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
13. mistrovské utkání: 4.11.2017 (hřiště: Tatran)

Starší dorost - Přeštice  3:2 (2:1)
G: Matoušek, Kouklík, Čejda
(A: Všetečka 2, Matoušek)

Sestava:
Dřevojan - Hrbek, Glogar, Jo.Kouklík, Machovský – Čejda (76.Ja.Kouklík), Všetečka, Bláha, Nováček (68.Jirák) – Žirovnický (83.Křížek), Matoušek       /připraveni: Kubánek, Brejla/


Fotogalerie z utkání staršího i mladšího dorostu: ZDE

Los soutěže nám na závěr podzimní části přisoudil tři zápasy s týmy, s kterými bojujeme ve stejné části tabulky. Z čehož jednoznačně vyplývá, že se jedná o velmi důležitá střetnutí, v kterých se musíme pokusit co nejvíce bodovat. Do domácího zápasu s Přešticemi, jsme tak šli s jasným cílem vybojovat tři body. Dobrou zprávou byl fakt, že se po zranění do sestavy vrátili oba dva střední záložníci. Od prvních minut se nám dařilo kontrolovat hru a byli jsme aktivnějším týmem. Ve 4.minutě podnikl dobrý průnik po straně T.Nováček, ale špatně vyřešil finální fázi, když se mu nepodařilo přesně přihrát ani důrazně zakončit. V 10.minutě se odražený míč dostal k L.Matouškovi, který si všiml, že hostující brankář je mimo branku a pokusil se ho dalekonosnou střelou překonat. Bohužel míč ideálně netrefil a mířil vedle. V 18.minutě se již témuž hráči vedlo daleko lépe. Po přihrávce od Z.Všetečky se rozhodl pro střelu z 22 metrů a ta krásně zapadl za bezmocného brankáře – 1:0. V 29.minutě chytře rozehrál L.Matoušek s M.Machovským standardní situaci a prvně jmenovaný našel centrem na přední tyčku J.Kouklíka, který si tam výborně naběhl a míč se štěstím procpal za brankovou čáru – 2:0. Bohužel po této brance zřejmě na kluky přišlo uspokojení, hra se začala postupně vyrovnávat a soupeř si začal připravovat i nebezpečné situace. V 31.minutě se hostující hráč ocitl zcela sám za naší obranou a v obrovské šanci přestřelil.  V 37.minutě soupeř snížil, když přišel po rozehrávce naší standardní situace rychlý brejk, který jsme nedokázali zastavit – 2:1. O minutu později mohlo být dokonce vyrovnáno, ale skvěle zasáhl L.Dřevojan v naší brance.

Druhý poločas začal střelou M.Hrbka v 48.minutě, kterou brankář vyrazil a nikdo z našich včas nedokázal zareagovat, aby míč dorazil. V 55.minutě se naší obraně hrubě nevyvedl pokus o vystavení útočníků do ofsajdu a byl z toho další samostatný nájezd. Hostující hráč naštěstí zvolil velmi těžké řešení a jeho lob přes vybíhajícího brankáře v síti neskončil. V 59.minutě se nám podařilo vstřelit důležitou třetí branku, když se míče po přihrávce od Z.Všetečky zmocnil D.Čejda, navedl si ho do dobré střelecké pozice před velkým vápnem a tvrdou střelou zvýšil na 3:1. Soupeř ovšem nic nezabalil a hrál stále aktivně. V 79.minutě jsme mu doslova darovali kontaktní branku, když naše obrana vůbec nereagovala na rychle rozehrané autové vhazování a pro útočníka Přeštic nebyl problém skórovat – 3:2. Závěrečná desetiminutovka se odehrávala především ve středu pole, ale v úplném závěru se soupeř několikrát dostal k naší brance a o výsledek jsme museli bojovat až do posledního hvizdu. Naštěstí už se nic podstatného neudálo, a tak jsme po sérii několika proher mohli opět slavit vítězství, které je při pohledu na tabulku velmi důležité.       

K předposlednímu zápasu podzimu zajíždíme v sobotu 11.listopadu do Třeboně, která se v posledních zápasech zvedá a nebude nás tam čekat nic jednoduchého. Utkání začíná v 10 hodin.        

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost - Přeštice  2:3 (0:2)
G: Sochůrek, vlastní

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Doubrava, Novotný, Barták, Kouklík, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Brejla, Jirák, (Šťovíček) 

Zpět na články »