Po obratu v druhém poločase má "áčko" druhé jarní vítězství

[21. 3. 2022 8:36:13]
Po obratu v druhém poločase má

„A“ muži – FK Jindřichův Hradec 1910      2:1 (0:1)
G: M. Sirotek, Hašek


Sestava:
Glogar – Lípa P. (30. Hašek), Brotánek L., Hofman, Krůta M. – Repetný,  Kdolský, Dvořák M., Novotný (18. Sirotek M.), Hanuš – Sochůrek (68. Haas)

 

V prvním jarním zápase na domácím hřišti se nám postavil soupeř z Jindřichova Hradce, který byl v tabulce dvě místa před námi, ale k dobru měl 8 bodů. Na podzim jsme na jihu Čech prohráli těsně gólem v poslední minutě, proto jsme nemysleli na nic jiného než na vítězství. K zápasu nemohli nastoupit zraněný Krotil a nemocný Čipera.


Vstup do zápasu nám vůbec nevyšel. Soupeř byl dobře organizovaný v zadních řadách, ve středu hřiště se mu dařilo sbírat odražené balóny a v ofenzivě jsme si dlouho nevěděli rady s duem Toman, Votava. Ve 13.minutě se zmíněná dvojice mohla postarat o úvodní branku zápasu. Toman vyhrál souboj na polovině hřiště a vyslal do samostatného úniku Votavu. Ten zvolil zakončení z 18 metrů, ale míč skončil nad brankou. V 18. minutě jsme přišli o defenzivní štít Ondru Novotného, který si pochroumal kotník a na hřišti ho nahradil Marek Sirotek. Ten se postavil na svou levou stranu a Marek Hanuš se posunul do středu zálohy. První nebezpečnou situaci na druhé straně jsme měli až ve 21. minutě. Repetný z pravé strany odcentroval před bránu, kde hbitý Sirotek vypíchnul míč váhajícímu obránci a ten ho nedovoleně poslal k zemi – penalta. K té se postavil Hanuš, ale přízemní střelu k levé tyči zlikvidoval vysoký brankář Hulík. Ve 30. minutě se zprava probil do vápna Lípa a jeho nenápadná střela skončila zvenku na pravé tyči. Bohužel následně musel i Pavel se zraněným kolenem ze hřištěm a jeho místo zaujal Hašek. Další pohroma přišla o dvě minuty později. Vysoký míč po centru do vápna si dobře zpracoval Toman, a i když kolem něj byli hned čtyři bránící hráči, tak krásně z otočky z 16 metrů nedal Glogarovi šanci - 0:1. Ještě hůře mohlo být ve 41. minutě, kdy jsme na útočné polovině ztratili míč. Soupeř toho využil rychlým brejkem po pravé straně, po kterém trefil kanonýr Toman křižnou přízemní střelou levou tyčku Glogarovy brány. První poločas určitě ovlivnila neproměněná penalta a nucená střídání. Soupeři jsme se nedokázali vyrovnat v pohybu a nasazení a poločasový výsledek byl naprosto zasloužený.


Do druhého poločasu jsme šli s vírou zápas otočit. Krajní hráče jsme nabádali k vyššímu postavení a také jsme potřebovali přidat v nasazení a bojovnosti. Soupeř přestal tolik zlobit v ofenzivě a soustředil se na obranu. Ve 48. minutě jsme zahrozili po pravé straně. Kdolský dlouhým míčem do křídla uvolnil Haška, který posunul do vápna na Repetného. Jarda se k míči dostal bohužel až těsně před Hulíkem a nedokázal ho obstřelit. V 68. minutě vystřídal na hrotu útoku Haas Sochůrka a stal se režisérem bleskového obratu. Po vyhraném souboji ve středu pole šel míč přes Dvořáka na Sirotka, který dal doprava na Haase. Petr nacentroval před bránu, volný míč si našel na penaltě Sirotek a přesnou střelou k levé tyči vyrovnal - 1:1. Za tři minuty jsme se radovali znovu. Na 30 metrech od naší brány jsme získali míč. Hanuš našel na půlce volného Haase, který výborně načasoval přihrávku doprava na rozběhnutého Haška. Matěj se nerozpakoval, vřítil se do vápna a tvrdou přízemní střelou k zadní tyči otočil na 2:1. Soupeř se poté vrhnul do útoku a snažil se o vyrovnání. Obrana už ale pracovala spolehlivě a všechny pokusy soupeře odvrátila. Na druhé straně jsme mohli definitivně rozhodnout v 84. minutě, kdy jsme kopali po faulu na Dvořáka trestňák z ideální pozice 20 metrů od brány. Tradiční exekutor Hanuš ale trefil jen zeď a míč skončil těsně vedle odkryté části branky. V poslední minutě jsme měli ještě jednu velkou šanci. Po odvráceném rohu jsme šli do rychlého brejku vedeného Haškem. Ten si vyměnil míč s Repetným, ale z mnohem lepší pozice než při druhém gólu přestřelil.


Vzhledem k situaci, kdy nás v následujících dvou kolech čeká vedoucí duo, a všichni ze dna tabulky bodují, jsme získali veledůležité 3 body. Po špatném prvním poločasu jsme se dokázali zvednout a díky střídajícím hráčům zápas otočit. Bohužel ke dvěma zraněným hráčům z prvního poločasu přibyl ještě Hašek. Za přístup k druhému poločasu a otočení skóre je třeba hráče pochválit. Pozitivní je, že po odchodu střelce Davida Krůty se nám daří rozdělit góly na více hráčů. Pět jarních branek dalo pět různých střelců.


Další zápas sehrajeme v sobotu 26. 3. od 15:00 na hřišti druhého celku tabulky Sokola Lom.

Zpět na články »