Oslabené Béčko vybojovalo v Dobříši 2 body

[13. 11. 2017 12:02:28]
Oslabené Béčko vybojovalo v Dobříši 2 body

 

MFK Dobříš „B“ - Tatran Sedlčany „B“ 2:3p. (1:1)

G: Čížek, Valenta

Sestava Tatranu:
Glogar  – Podlipský, Pudil, Čížek, Dvořák – Bartůšek, Čejda J., Bláha, Lípa V. – Valenta, Krůta


ŽK: 53. Krůta, 76. Bartůšek


Po vítězství nad druhými Lety nás čekal vedoucí celek tabulky, na který jsme před zápasem ztráceli 8 bodů. Domácí mají zkušený tým, doplněný o mladé hráče a jako nováček zatím jasně vévodí naší skupině I.B třídy. My jsme tentokrát řešili obrovské problémy se sestavou. Z různých důvodů chyběli Stibor, Strnad, Matoušek a Otradovec. Protože ve stejný čas hráli všechny dospělé týmy Tatranu, tak jsme nakonec k zápasu odjeli pouze v 11 lidech. Mezi nimi byli i dva dorostenci se zápasem v nohách Krůta a Bláha.

Vzhledem k těžkému terénu a plné domácí lavičce jsme vsadili na poctivou defenzivu a rychlé protiútoky. Zápas začal opatrně, domácí měli mírnou územní převahu, do vyložených šancí se ale nedostávali. Nám se moc nedařilo v ofenzivě, nedokázali jsme podržet míč a řada hráčů měla problémy s těžkým terénem. První náznak šance byl v 17.min., kdy se vpravo prosadil Bartůšek, ale jeho míč před bránu nenašel adresáta. Ve 30.min. se nám podařil rychlý protiútok. Po ztrátě domácích ve středu hřiště se dostal míč k Vaškovi Lípovi, který to vzal na sebe a po povedené kličce byl zastavený jen za cenu faulu 22 metrů od branky. K našemu překvapení nedostal faulující poslední hráč ani žlutou kartu! O trest pro domácí se tak postaral Honza Čížek, který utaženou střelou skrz nastavenou zeď překvapil Webera v brance domácích a otevřel skóre 0:1. My jsme i nadále pokračovali v soustředěné hře a domácí hrozili prakticky jen ze standardek. Nutno říci, že každý míč z klidu zahraný do vápna, byl hodně nebezpečný. Nadějný výsledek jsme nakonec do půle neudrželi. Ve 44.min. se po dalším rohu prosadil důrazný Puchmajer a hlavou vyrovnal 1:1.

Druhou půli začali mnohem aktivněji domácí. Po dvou nebezpečných rohových kopech jsme na levé straně ztratili míč a po křižné přízemní střele nás zachránila tyč. V 52.min. jsme už štěstí neměli. Domácí zahrávali zkrácený roh po sporném faulu na levé straně, ostrý míč před bránu si ve skrumáži našel opět zkušený Puchmajer a zblízka otočil výsledek 2:1. Místo toho, aby nás tenhle gól srazil do kolen, tak jsme postupně přebrali iniciativu, a i když domácí několikrát střídali, vypadalo to, že máme více sil my. Hlavně David Krůta byl k neutahání a neustále zaměstnával obranu domácích. V 56.min. zahrával od levé lajny trestný kop, Webera ale nepřekvapil. V 60.min. jsme zakombinovali na levé straně, k míči se na vápně dostal Valenta a pěknou střelou přes celou bránu vyrovnal 2:2. V 70.min. se od levého praporku probil Krůta, z 20 metrů prudce vystřelil na přední tyč, Weber byl ale zase na místě. V 76.min. se zase na levé straně uvolnil Krůta, před brankou našel Bartůška, který ve skluzu dostal míč do sítě. Radost nám ale pokazil praporek asistenta rozhodčího. Poslední vzrušení před brankou zařídil Lípa, kterého ve vyložené pozici potáhl za ruku domácí stoper, rozhodčí Chládek ale nechal pokračovat ve hře. O druhém bonusovém bodu tak museli rozhodnout penalty. Pudil, Krůta a Bartůšek první tři proměnili. Domácí naopak hned dvakrát zaváhali a netrefili branku. Z dalších dvou pokusů, nám stačil jeden gól, bohužel Lípu i Čížka (za pomoci tyče) vychytal Weber. Domácí střelci nezaváhali a tak přišla na řadu šestá série. Glogar domácí pokus zneškodnil, následně Kuba Čejda  pokračování nepřipustil a rozhodl o cenném druhém bodu.

Velice těžký zápas na kluzkém terénu nepřinesl žádný krásný fotbal. Domácí vytěžili oba góly ze standardních situací, které jsou jejich velkou zbraní. Našich 11 bojovníků mělo překvapivě více sil v druhém poločase a po vyrovnání jsme mohli i rozhodnout. Bonusový bod v penaltové loterii jsme si přeci jenom zasloužili o malinko více než domácí. Všichni kluci na hřišti zaslouží obrovskou pochvalu. Bojovnost a nasazení, které nám v některých zápasech chyběly, bylo příkladné. Speciální poděkování patří dorostencům Davidu Krůtovi a Matěji Bláhovi, kteří nás nenechali na holičkách a mohli jsme tak nastoupit alespoň v 11 lidech.

 

Poslední podzimní zápas nás čeká ve sváteční pátek 17.11., kdy od 13:30 přivítáme Sedlec - Prčici. Přijďte nás povzbudit!!!!

 

Zpět na články »