Okresní derby starších žáků skončilo bez vítěze (+foto)

[20. 11. 2019 9:56:52]
Okresní derby starších žáků skončilo bez vítěze (+foto)

Starší žáci – SK Spartak Příbram   1:1 (0:0)

 

Sestava:
Jiráček, Kuba, Matoušek, Chlasták, Pšenička, Brunclík, Jindráková, Novák, Timofte, Macháček, Pechač, Dembélé, Pudil, Rozvoda, Pešta

Branky: Chlasták (p)

Fotogalerie z utkání: ZDE (Vojtěch Konopištský)


V posledním mistrovském zápase nás čekalo tradiční okresní derby. Do zápasu nemohli zasáhnout  Špitalík, Krajdl, Plachý F., Plachý A., Zapach.


Zápas začal na obou stranách se snahou o útočný fotbal, ale ve hře se objevovala řada nepřesností. Z naší strany byla vidět snaha o napadání soupeře a rychlý přechod k zakončení. Do 10. minuty jsme soupeři nedovolili žádnou nebezpečnou akci a hru jsme měli pod kontrolou. Právě v této minutě při naší útočné akci jsme se dopustili chyby v šestnáctce soupeře. Místo zpracování míče na prsa pro sebe a následné zakončení, jsme míč sklepávali za sebe, kde soupeř míč sebral a rychlým přechodem šel do brejkové situace. A tady přišla druhá chyba, kdy si soupeř dal dlouhý míč na půlce hřiště a náš hráč míč získal, ale místo jednoduchého uklizení míče do autu a možnosti návratu spoluhráčů, nákop míče dopředu, trefení soupeře a ten již šel sám na branku. Ještě dobrý zákrok našeho brankáře, který vyrazil střelu na branku, ale druhý hráč soupeře pohodlně sám doráží míč do prázdné branky 0:1.


Po obdržené brance jsme se snažili o vyrovnání a dostat soupeře pod tlak, ale bohužel z přemíry snahy plynula značná nepřesnost a chyby. Do konce prvního poločasu se na obou stranách rodily nepřesnosti a hra nebyla moc ke koukání. Odehrávala se především uprostřed hřiště na přehuštěném prostoru.


V poločasové přestávce jsme hráče nabádali k větší trpělivosti, držení míče a zpřesnění hry. K většímu využití hry po stranách hřiště a zapojení krajních obránců a stoperů do útočné fáze. V sestavě jsme postavili novou středovou dvojici Jindráková – Chlasták, na kraj zálohy se posunul Novák, na kraj obrany šel Kuba. Do druhého poločasu jsme vstoupili jako polití živou vodou. Naše hra se znatelně zlepšila. Soupeře jsme dostali pod tlak a hned se po pěkné kombinaci a individuálním uvolnění narodila krásná střela Pepy Chlastáka, která trefila břevno, tyč a bohužel ven z branky. To byl signál pro ještě větší tlak na napadání soupeře a získávání míče. Velice aktivní byl na kraji obrany Kuba Pšenička, u kterého také začala ve 49.minutě krásná akce, kdy odebral předskočením na půlce hřiště míč hostům, zatáhl jej až k velkému vápnu soupeře, narazil míč na Rozku a ta narazila míč Pepovi Chlastákovi, který se prvním dotekem na míči dostal do vápna, kde byl podražen a kopal se pokutový kop. K míči se postavil navzdory pravidlu, že faulovaný hráč penaltu nekope, Pepa Chlasták a s jistotou o tyč penaltu proměnil - 1:1.


Po vstřelené brance se naše hra ještě zlepšila a soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Krásnou střelou z 30 metrů se blýskl Štěpán Kuba, kdy krásně trefil míč nártem a ten jen o fous letěl nad břevnem hostujícího mužstva. Do dalších šancí se dostala aktivní útočná dvojice Kuba Pechač a Šimon Macháček, kdy nám chyběl pouze kousek štěstí, aby míč skončil v brance. Hostům jsme dovolili pouze zahrozit ze standardních situací, kde díky výškové převaze byli ve výhodě. Takže dva PVK a dva rohy byly zkouškou našich obrů. Je dobré, že jsme tyto akce dokázali vyřešit a neinkasovali. Sami jsme si ještě vypracovali šance a je jen škoda, že jsme nezazvonili, protože za druhý poločas jsme si vítězství určitě zasloužili. Škoda, takto jsme se museli smířit pouze s bodem.


Chtěl bych všechny pochválit za podstatně zlepšený výkon ve druhém poločasu a za předvedenou hru, kterou jsme kontrolovali, byli aktivní a hodně ofenzivní a stále v pohybu.

 

 

 

 

 

 

Zpět na články »