Okresní derby "béček" vyznělo jasně pro Dobříš

[17. 9. 2020 10:48:34]
Okresní derby

FUMBI I.B třída, skupina E – 4.kolo  
Neděle 13.9.2020 (hřiště: Dobříš – tráva)


Dobříš „B“ - „B“ muži    5:0 (2:0)

Sestava:
Glogar – J.Dvořák, Pudil, T.Čipera, M.Sirotek – Chocholoušek (46.R.Krůta), Bláha, L.Matoušek, P.Sirotek – R.Kvěch, Zmeškal

  

Prakticky hned po minulém víkendu bylo nutné začít myslet na tento zápas, protože rozlosování nám na jeden den určilo utkání všech tří mužstev dospělých, což znamenalo, že byla snaha zajistit co nejvíce hráčů a následně je rozdělit na jednotlivé zápasy. Bohužel ke všemu se přidala ještě dosti početná marodka, a tak jsme měli k dispozici pouze dvanáct lidí, což se nakonec ukázalo, jako dost podstatný problém. Domácí mužstvo na nás vyrukovalo s rychlým útočníkem Š. Maryškou a zkušeným Filipem Dortem (dlouho hrál v lize) na střední záloze. A byli to právě hlavně tito dva hráči, kteří vytvořili na hřišti rozdíl. Velkou kvalitu předvedl také brankář T. Javorský, ale T. Glogar v naší brance za ním nezaostal, a také nás několikrát podržel.

Úvod zápasu se nám příliš nepodařil, domácí byli všude rychleji a celkově působili živějším dojmem. V 8.minutě se jim dokonce po rohovém kopu podařilo míč dopravit do naší sítě, ale kvůli ruce gól naštěstí neplatil. V 10.minutě se již ovšem skóre měnilo. Dobříši se podařila rychlá akce středem hřiště, který jsme nepochopitelně zcela vyklidili a pro Š.Maryšku nebyl problém otevřít skóre – 1:0. V 15.minutě se dobře z levé strany uvolnil R.Kvěch, navedl si míč na hranici vápna, ale jeho střela skončila vedle branky. V 22.minutě se před F.Dortem objevila další dálnice na středu hřiště, a tak mohl nerušeně postupoval zcela sám na našeho brankáře. T.Glogar mu ovšem dobře zmenšil střelecký úhel a zakončení skončilo mimo branku. V 28.minutě měla Dobříš dobrou šanci hlavou – těsně vedle. V 36.minutě přišel dlouhý míč za obranu na J.Chocholouška, který mohl postupovat sám na branku, ale bohužel na hranici vápna podklouzl a naše šance na vyrovnání skončila prakticky ještě dříve, než začala. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za jednobrankového vedení Dobříše, tak přišla naše velká nepozornost a domácí tým po rychle rozehrané standardce zvýšil na 2:0.

O poločase došlo v našem mužstvu k vynucenému střídání, když zraněného J.Chocholouška nahradil dorostence R.Krůta, který byl naším jediným náhradníkem. Ve 47.minutě vybídl L.Matoušek krásnou přihrávkou ke skórování Z.Zmeškala, ale ten domácího brankáře ve velké příležitosti nepřekonal. Jak se brzy ukázalo, tak se jednalo o zlomový okamžik utkání. Asi po dvanácti minutách druhé části se navíc zranil M.Bláha a zbytek utkání jsme museli dohrávat v deseti. V 60.minutě domácí mužstvo zvýšilo na 3:0, když se po rychlé akci jeden z útočníků soupeře prosadil pěkným lobem přes vybíhajícího T.Glogara.  V 75.minutě zlikvidoval náš brankář další 100% gólovou šanci Dobříše. O minutu později jsme si nepohlídali po rohu nabíhajícího hráče, pro kterého nebyl problém hlavou skórovat – 4:0. V těchto chvílích se hra začala přesouvat od branky k brance, ale nám se bohužel nepodařilo žádný rychlý brejk gólově zužitkovat. Asi největší šanci měl v 87.minutě J.Dvořák, ale jeho tvrdou střelu k tyči domácí brankář vytáhl na roh. Definitivní podobu dostal výsledek v 88.minutě, kdy se domácím podařila pěkná kombinační akce až do prázdné branky a z Dobříše jsme si odvezli „bůra“ – 5:0. Na zápas je potřeba rychle zapomenout a soustředit se na další vystoupení na domácím hřišti, kde budeme chtít opět vybojovat tři body. V následujícím kole k nám přijede další soupeř z okresu Příbram, když budeme v neděli 20.září hostit Rožmitál (od 16:30 hod).          

Zpět na články »