Novopečený otec otočil zápas ve prospěch Tatranu

[23. 4. 2019 7:20:08]
Novopečený otec otočil zápas ve prospěch Tatranu

„A“ muži – Mariánské Lázně 3:2 (1:2)

 

 

Sestava:
Glogar - Kdolský, L.Brotánek, D.Čejda, M.Krůta, Soldát, K.Kvěch (58.L.Matoušek), M.Dvořák, M.Sirotek (46.P.Lípa), Haas (88.Nováček), Senft

Videozáznam utkání: ZDE

 

Zápas začal náporem našeho mužstva a dvěma vynikajícími zákroky hostujícího brankáře. Ten nejdříve neuvěřitelným zákrokem vyrazil střelu Haase, aby vzápětí předvedl tygří skok po hlavičce Senfta. A opět platilo pravidlo „nedáš – dostaneš“, když z protiútoku šli hosté do vedení 0:1. To se hostující Peček ukopl a nepodařený centr skončil v naší brance. Tatran chtěl okamžitě vyrovnat, ale M.Dvořák ztratil míč ve středu hřiště a hosté šli do rychlého brejku. Zastavit se ho povedlo až Kdolskému, ale bohužel jen za cenu faulu v pokutovém území a z následné penalty dal Kravár na 0:2. Tyto dvě branky se udály mezi 9. a 10. minutou. Přes veškerou snahu padla na naše hráče deka a navíc ve středu zálohy hrál Kvěch, který nebyl zdravotně zcela v pořádku. Přesto se snažili naši hráči vstřelit kontaktní branku, ale po centru Krůty skončil míč z hlavy Brotánka jen na břevně. Kontaktní branky se dočkali skvělí diváci ve 34. minutě po kopu z rohu, když Kdolský našel na zadní tyči Lukáše Brotánka a ten snížil na 1:2. Hráči Tatranu se snažili vyrovnat ještě do půle, ale střely ve většině případů skončily mimo branku.

 

Do druhé půle udělal trenér jednu změnu, když místo Sirotka šel na hřiště Pavel Lípa, jehož příchod naší hru ještě zlepšil. A byl to právě Lípa, který utekl po křídle a přesně přihrál pod sebe na Dvořáka, který ve 46. minutě tečovanou střelou vyrovnal na 2:2. Vzápětí stejný hráč vystřelil z 25 metrů a jen díky skvělému zákroku hostujícího brankáře Štrunce to neskončilo další brankou, ale jen rohem. Potom se musel vyznamenat i náš brankář Glogar, který předvedl dva skvělé zákroky. Haas na hřišti dřel do úmoru a připravil gólovku pro Soldáta, ale ten hlavou netrefil odkrytou branku. V 67. minutě vychytal hostující brankář Matouška. V 70. minutě zahrozili opět hosté, když po dalekonosné střele skončil míč na břevně. V 73. minutě už byl hostující brankář překonán, ale míč po pohotové střele Lípy skončil opět jen na břevně. Přesto se diváci vítězné branky dočkali, když po sérii krátkých nahrávek a šťastných odrazů míč doputoval až do pokutového území, kam se za ním vřítil Soldát a hostující bek ho zastavil jen penaltovým zákrokem. A tak si míč v 82. minutě na značku pokutového kopu postavil Brotánek a nekompromisně zavěsil do šibenice - 3:2. A na oslavu dvou vstřelených branek byla na hřišti vidět kolébka novopečeného otce, kterému se v týdnu narodil syn. Při závěrečném náporu hostů si už hráči Tatranu vítězství pohlídali. Za obrat si hráči zaslouží obrovskou pochvalu a již podruhé na jaře dokázali ze stavu 0:2 zápas otočit. Přesto bych chtěl vyzvednout dva hráče: našeho Davida Čejdu, který roste při svém věku ve vynikajícího hráče a hostujícího brankáře Štrunce, který držel hosty ve hře.

 

Další zápas bude hrát naše mužstvo v neděli v Rakovníku od 17.00 hod.

 

Zpět na články »