Na úvod béčko remizovalo v Letech

[25. 3. 2024 10:30:23]
Na úvod béčko remizovalo v Letech

I. B třída, skupina E – 14. kolo  
Sobota 23. 3. 2024 (hřiště: Lety)

 

Lety – „B“ muži   2:2 (1:2)
G: L. Matoušek 2

Sestava:
L.Dřevojan – Z.Janoušek, L.Mošnička (90.L.Rákosník), D.Pudil, J.Chlasták, P.Sirotek, M.Dvořák, L.Matoušek, V.Plesl, P.Krotil, M.Havel (66.R.Krůta)

 

V zimní přípravě byl jako již tradičně problém s nízkou tréninkovou docházkou, ale i přesto jsme odehráli několik přípravných utkání. Dvakrát jsme zvítězili a třikrát se radoval soupeř. Bohužel i zde jsme v mnoha případech museli mužstvo doplňovat i dorostenci a to dokonce i z „B“ dorostu, když jsme hráli ve stejný čas jako dorost „A“. Celkem si za béčko zahrálo v zimě 35 různých hráčů! Do jarní části tedy rozhodně opět nevstupujeme s ustálenou a sehranou sestavu.


K prvnímu mistráku jarní části jsme odjeli bez několika hráčů našeho kádru, ale naštěstí nám vypomohlo „áčko“, z kterého nám šlo tentokrát pomoci větší množství lidí. Od začátku bylo jasné, že se bude jednat o velice těžké utkání, protože domácí tým má zkušenou sestavu a opírá se o bývalé ligové hráče. Celou defenzivní hru řídí brankář Radek Sňozík a ve středu pole se o rozehrávku stará Jaroslav Černý.


První šanci utkání jsme si ovšem vytvořili my, když se po pravé straně pěkně prosadil Pavel Krotil a jeho zakončení zastavila až tyčka. Ve 12.minutě chytil Lukáš Dřevojan v naší brance 100% šanci po rohovém kopu. Bohužel o další dvě minuty později už se Lety po rohu prosadily, když využily závaru na zadní tyči – 1:0. Mezi dvacátou a třicátou minutou jsme se dostali do několika nadějných situací, ale většinou se jednalo spíše jen o dobře rozehrané akce, kterým chyběla přesná finální fáze. V 37.minutě jsme ovšem využili velkého zaváhání v domácí rozehrávce a Lukáš Matoušek z 20 metrů mířil do odkryté branky – 1:1. A i když jsme byli spíše pod tlakem a s míčem hrál soupeř, tak se nám nakonec do poločasu podařilo ještě výsledek otočit. Po rychlém brejku našel P. Krotil načasovanou přihrávkou L.Matouška a ten se opět nemýlil – 1:2.


Druhý poločas začal pasáží hry, která byla docela vyrovnaná, a spíše se bojovalo ve středu pole. S postupujícím časem ovšem domácí tým přidal, nám začaly docházet síly a hrálo se většinou na naší polovině hřiště. Dlouho se nám dařilo držet příznivý výsledek, ale často už to bylo jen díky skvělým zákrokům a výběhům našeho brankáře. V 74.minutě byl navíc vyloučen Z.Janoušek, který zavadil o unikajícího domácího hráče a protože byl v tu chvíli poslední, tak nemohlo následovat nic jiného. Od této chvíle už jsme se pouze bránili a většinou jen odkopávali míče dopředu. Domácí nás dostali pod velký tlak. Na druhou stranu se nám podařilo přejít do několika rychlých brejků a ve dvou případech z toho dokonce byly i dobré šance. Bohužel nakonec se domácímu celku podařilo v 89.minutě korunovat svůj tlak vyrovnávací brankou na 2:2 a tímto výsledkem zápas i skončil.


Před zápasem bychom tento bod určitě brali, ale poté, co jsme skoro až do konce vedli je škoda, že jsme si neodvezli tři. Na druhou stranu je potřeba přiznat, že domácí hráli velice dobře a v závěru druhého poločasu nás jasně přehrávali a vstřelený gól si zasloužili. Mužstvo si celkově zaslouží pochvalu, protože i přesto, že jsme nejeli v kompletní sestavě a někteří hráči nastoupili se zraněním, či nemocní, tak se až do závěrečného hvizdu rvalo o dobrý výsledek. Příští soupeřem doma budou Tlustice a zápas začíná v 16:30 hod.

 

Zpět na články »