Na SK Rakovník si mladší dorost připsal nejtěsnější výhru

[16. 10. 2015 11:01:04]
Na SK Rakovník si mladší dorost připsal nejtěsnější výhru

7.kolo KPMD, sobota 10.10.2015, Rakovník (hřiště SK – tráva I)


SK Rakovník – Ml. dorost    0:1 (0:1)
G: Nováček 


Sestava:
Plachý – Kejha, Glogar, Žirovnický, Hrbek – Čipera (41.Kopp), Bláha, Čapek, Křížek (58.Bartoš) – Nováček, Voslář (75.Klíma)

V utkání s tabulkově slabším soupeřem jsme očekávali poklidný zápas, v kterém by se mohlo podařit nastřílet více branek. Splnit se podařila pouze polovina plánu, protože prakticky po celé utkání jsme domácí jasně přehrávali, ale naše střelecká muška byla opět velmi vychýlená. V 5.minutě zlikvidoval první velkou šanci M.Kejhovi domácí brankář. V 12.minutě jsme se ujali vedení, když D.Voslář přistrčil míč na hranici vápna k T.Nováčkovi a ten přízemní střelou skóroval – 0:1. V 23.minutě zahrozil soupeř, když nás zachránilo břevno a o pár minut později zlikvidoval J.Plachý samostatný únik. V 30.minutě krásně vystřelil z 20 metrů J.Žirovnický, ale brankář mu dobrým zákrokem sebral radost z gólu. V 40.minutě obrovská šance D.Vosláře, ale bohužel opět nevyužita.

O přestávce nahradil lehce zraněného D.Čiperu na levé záloze R.Kopp. Dále pokračoval náš velký tlak, a když to shrnu, tak se domácí dostali k našemu vápnu za druhý poločas pouze asi třikrát. V 48.minutě prokličkoval J.Žirovnický až před brankáře, ale bohužel ho jen nastřelil. V 58.minutě vystřídal V.Křížka J.Bartoš. V 68.minutě nebezpečná střela M.Bláhy těsně vedle. V 75.minutě se po dlouhé pauze zaviněné zraněním a operací vrátil na hřiště J.Klíma, když vystřídal D.Vosláře. V 76.minutě měl ještě velkou šanci na zvýšení našeho náskoku R.Kopp, ale jeho hlavička mířila nad. Stejně jako už několikrát v předchozích zápasech nás během utkání potkaly pasáže hry, kdy najednou kluci začnou jen nakopávat, anebo se utápět ve zbytečných kličkách. Přitom pokud hru zklidní a přesně si nahrají, tak jsou schopní přehrát každého soupeře. Na druhou stranu musím mužstvo pochválit za to, že se snažilo vytvářet brankové příležitosti až do konce a vyhrát větším rozdílem. Zmínit musím také obětavost J.Žirovnického, který se jen pár minut před odjezdem vrátil z týdenního školního zájezdu v Německu a na zápas nejenže odjel, ale nakonec předvedl i jeden ze svých nejlepších výkonů v poslední době. 

 

Zdeněk Lhota – vedoucí mužstva 

Zpět na články »