Na šance se nehraje

[11. 3. 2024 14:42:27]
Na šance se nehraje

„A“ muži – FC Velim 0:1 (0:0)

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný (20. Plesl) Hofman (80. Chlasták), Brotánek L., Krůta M.  – Schwarz (65. Lípa V.), Hanuš, Novotný, Kouklík (65. Kdolský), Sirotek M. – Sochůrek

V prvním zápase jarní části sezóny nás čekal aspirant postupu Velim. Na podzim jsme na jejich hřišti v závěru zachránili remízu a čekali jsme velmi těžký zápas. Bohužel jsme nemohli počítat se zraněnými Říhou, Štemberkem, Habartem a Krotilem.


Hned v úvodu zápasu se projevilo, že jsme před zápasem absolvovali pouze dva tréninky na přírodní trávě. Ve hře bylo hodně špatných přihrávek a po chybné rozehrávce ve 2 min. jsme mohli hned inkasovat. Hostující Vácha získal na vápně míč, ale trochu se ukvapil a rychlé zakončení skončilo vedle levé tyče. První vyložená šance byla k vidění ve 21. minutě na druhé straně. Sochůrek vystihnul špatnou přihrávku a středem se řítil sám na brankáře. Rozhodl se pro kličku, ale na nerovném terénu neměl plnou kontrolu nad míčem a obrana ho zablokovala. V dalším průběhu první půle gólové příležitosti k vidění nebyly, rozruch před brankou přinesly jen standardky. Těch jsme kopali více my, ale vždy kousek scházel, abychom dostali míč do sítě. Těsně před poločasem se dostal Sochůrek do další velké šance. V důrazném souboji si odstavil hostujícího stopera a z úhlu postupoval sám na brankáře Dejmka, kterého ale neprostřelil. Škoda, že neviděl nabíhajícího Sirotka, který by měl mnohem výhodnější pozici.


Druhý poločas jsme začali další velkou šancí. V 50. minutě dal Hanuš za obranu na Sochůrka, který z úhlu opět trefil jen nohy Dejmka. V 53. minutě se po pravém křídle prosadil Schwarz, na penaltě našel zády k bráně Sirotka, ten dal ještě pod sebe na Hanuše, ale jeho zakončení obrana zblokovala. V 57. minutě o sobě dali vědět i hosté, střela Seiferta z 12 metrů ale skončila nad bránou. O minutu později propadl míč za naši obranu, hostující útočník se objevil sám před Dřevojanem, ale zakončení skončilo vedle levé tyče. V 68. min. padla jediná a rozhodující branka utkání. Po rohu se k odraženému míči dostal Pych a šťastnou střelou se trefil pod břevno - 0:1. Následně jsme přežili velkou šanci hostů, kdy po dvou zblokovaných zakončení do prázdné brány dostali napotřetí míč do sítě, ale jednalo se o ofsajd. Největší šanci na vyrovnání jsme měli v 77 min. když Hanuš zahrával z levé strany trestňák, ve vápně našel volného Novotného, ale jeho zakončení hlavou Dejmek vyrazil. V poslední minutě ještě kopal trestňák z 30 metrů Hanuš a Dejmek míč z podbřevna vyrazil na roh. Rozhodčí Novotný pak nenechal roh rozehrát a utkání ukončil.


Vstup do jara se nám nepodařil. Nenavázali jsme na střelecky úspěšnou přípravu, a i když jsme měli dost vyložených šancí tak jsme Dejmka nepřekonali ani jednou. Na šance se ale nehraje. Hosté byli šťastnějším týmem a odvezli si všechny tři body. O nápravu se pokusíme v sobotu v Kutné Hoře, kde nastoupíme od 10:15 hod.

Zpět na články »