MOL CUP - předkolo: Tatran nedokázal přejít přes Jindřichův Hradec (doplněno o komentář)

[6. 8. 2018 10:58:48]
MOL CUP - předkolo: Tatran nedokázal přejít přes Jindřichův Hradec (doplněno o komentář)

Jindřichův Hradec – "A" muži   4:2 (2:0)


Sestava: Glogar - Vystyd, Kdolský, D.Čejda, P.Lípa (66. Hájek), M.Dvořák, V.Lípa (76.Matoušek), Senft, K.Kvěch (81.Valenta), M.Krůta, D.Krůta 

 

Góly: Senft 2

 

Utkání se hrálo za horkého počasí při teplotě kolem 30 stupňů. I přesto diváci viděli svižný fotbal s množstvím šancí na obou stranách.

Již ve 4. minutě se ocitnul ve střelecké pozici Dvořák, ale jeho střela se otřela o nohu obránce a byl z toho pouze roh. Hned minutu na to utekl naší obraně velice rychlý Toman a Glogar měl první vážnější zásah a střelu odvrátil také na roh. V 8. minutě přišla naše velká šance. David Krůta vyslal do sóla Senfta, ten udělal kličku brankáři, ale z velkého úhlu již nedokázal dostat míč mezi tyče. Chvíli po té našel centrem z pravé strany Pavel Lípa hlavu D. Krůty, ale ani z toho nic nebylo. Asi největší naší šanci prvního poločasu spálil v 18, minutě jinak velice dobře hrající Kdolský. Vystyd poslal výborný dlouhý pas na P. Lípu a po odrazu míče střílel Kdolský ze 14 metrů pouze nad. V dobré pozici se ocitl i Senft, ale jeho jedovku k naší smůle tečoval obránce pouze na roh. Úplně stejně dopadla i další střela Kdolského. Do této doby jsme na hřišti ukazovali větší kvalitu než nadšeně hrající domácí. Pak ale přišla přestávka na pití a my jsme návrat na hřiště vůbec nezvládli. Nejdříve jsme ve 31. minutě ztratili míč na levé straně a po centru do vápna se nejlépe zorientoval domácí Černoch a bylo to 1:0. Pouhé 2 minuty po první brance přidal druhou domácí kapitán Kučera, když se v našem vápně krásně otočil s míčem a trefil přesně k tyči. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:0.

Druhý poločas začal hned brejkem domácích a Glogar odvracel nohou na roh. Pak po ose Kdolský – P. Lípa přišel krásný centr na hlavu mladšího Lípy, ale Vašek z nadějné pozice hlavičkoval nad. V 51. minutě šli domácí opět do samostatného úniku, ale zakončující hráč dal vedle. Naše obrana místy hrála více roztaženě a nezajištěně než by bylo zdrávo. V 54. minutě jsme mohli snížit. Kdolský dal pod sebe na Senfta, jeho ránu brankář vyrazil pouze k D. Krůtovi, ten ale v koncovce selhal. Hlavou se v nadějné situaci neprosadil po přesném rohu Kdolského ani stoper Vystyd. Dočkali jsme se až v 70. minutě, kdy opět skvělý roh zahrál Kdolský a tentokrát Senft hlavou vymetl horní růžek brány – krásný gól. Kdo ale čekal, že naši hráči půjdou za vyrovnáním, byl zklamaný. V 78. minutě  jsme ve vápně nechali při rohu volného  Volfela a ten měl jednoduchou práci. A hned minutu po třetí brance přišla i čtvrtá. Není překvapením, že to bylo z brejku. Tentokrát naší obraně utekl Princ a střelou po zemi k tyči dovršil skóre domácích. My jsme snížili na konečných 4:2 v 88.minutě opět zásluhou aktivního Senfta, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži ve vápně a nekompromisní střelou pod břevno uzavřel i náš účet.

Je určitě škoda neproměněných šancí, ale je také nutno uznat kvality soupeře a upřímně mu poblahopřát k postupu. Pozitivní zprávou je, že mladíci D. Čejda, D. Krůta a L. Matoušek ukázali, že budou pro náš tým do budoucna  velice platní.

 

Jinak domácím můžeme vše oplatit již tuto sobotu, kdy se opět střetneme, tentokrát v rámci prvního kola Divize A. Hraje se opět v Jindřichově Hradci na stadionu Vajgar od 10,30.

 

Zpět na články »