MOL Cup - 1.kolo: Tatran senzačně vyřadil druholigové Táborsko!!!

[11. 8. 2021 9:12:22]
MOL Cup - 1.kolo: Tatran senzačně vyřadil druholigové Táborsko!!!

Středa 11.8. 2021, začátek 18:00 hod

„A“ muži – FC MAS Táborsko   2:2 (1:0), prodloužení 1:1, penalty 4:3

 

Sestava:
Glogar - Repetný, L.Brotánek, Sosnovec, Novotný, Kouklík (27.Soldát), M.Dvořák, Kdolský, D.Čipera (72.M.Krůta), M.Habart (72.Sochůrek, 105.Capouch), Haas (66.Hašek)

Fotogalerie z utkání: ZDE (David Štverák)

 

Fotbalisté Tatranu předvedli výborný výkon a vyřadili druholigového soupeře z pohárové soutěže (MOL Cup). Táborsko nenastoupilo v nejsilnější sestavě, přesto jedenáct hráčů mělo profesionální smlouvy. Táborsko mělo mírnou převahu, ale domácí hráči obrovskou bojovností likvidovali jejich snahu dát gól. Hosté měli první velkou šanci kapitánem, ale ten branku přestřelil. Naši odpověděli pohlednou akcí Novotného s Dvořákem a zakončujícím Haasem, kterou musel brankář krýt. Ve 27.minutě si zahrál Matěj Habart na Schicka a z velké dálky překonal hostujícího brankáře – 1:0.

 

Druhý poločas začali hosté náporem a Glogar musel několikrát zasahovat. Přesto v 53.minutě bylo vyrovnáno, když na zadní tyči byl nepokrytý hráč, který hlavou skóroval - 1:1. Po rozehrání šel Tatran znova do vedení, Haas uvolnil Soldáta, který střelou na přední tyč dal na 2:1. Hosté následně vyrovnali v 75.minutě na 2:2. V 80.minutě byli hosté blízko k vedení, když z trestného kopu skončil míč na břevně. Dvě minuty před koncem připravili palebnou pozici Sochůrek s Krůtou Kdolskému, ale střela šla nad.

 

Zápas tedy pokračoval prodloužením 2 x 15 minut. Ve 100.minutě došlo ke zranění Sochůrka, který skončil na nosítkách a Tatran hrál chvíli v deseti. Toho hosté využili a prudkou střelou přes celou branku šli ve 102.minutě poprvé do vedení - 2:3. Trenér o poločase udělal poslední změnu, když do do útoku se přesunul brankář Glogar a do branky z lavičky nastoupil Pavel Capouch. Jedním z hrdinů zápasu se stal Soldát, který ve 106.minutě zpracoval dlouhý výkop Capoucha a podle vybíhajícího brankáře vyrovnal na konečných 3:3. Druhým hrdinou utkání byl bezesporu brankář Capouch, který po svém nástupu na hřiště předvedl několik výborných zákroků a mužstvo podržel. Navíc o postupujícím musel nakonec rozhodnout penaltový rozstřel, v kterém opět ukázal, že je v chytání pokutových kopů vynikající. Kdolský, Brotánek dali, hosté rovněž první dvě proměnili, Soldát nedal a vzápětí Capouch chytil,  Sosnovec dal, hostující hráč rovněž, Novotný dal a protože poslední pokus hostů skvělý Capouch chytil, tak se Tatran mohl radovat z historického postupu do druhého kola MOL cupu. Obrovskou pochvalu si zaslouží také diváci (253), kteří připravili našim hráčům vynikající prostředí a hráči se jim odvděčili skvělým výkonem.

 

V neděli 15. srpna se „áčko“ představí doma v tradičním pouťovém zápase, který je letos navíc ještě speciálnější tím, že slavíme 100 let fotbalu v Sedlčanech a během poločasové přestávky bude slavnostně pokřtěna nová kniha k tomuto významnému jubileu. Knihu bude možné si na místě zakoupit! Soupeřem nám bude jeden z aspirantů postupu Lom u Tábora, takže hráči budou opět potřebovat velkou diváckou podporu.

 

Zpět na články »