Mladším žákům "B" se bodovat nepodařilo (+ foto)

[22. 10. 2019 10:03:18]
Mladším žákům

Vzhledem k tomu, že v základní skupině je pouze pět týmů, tak velmi rychle dochází na odvety. První soupeři, s kterými jsme hráli podruhé byli hráči  „béčka“ 1.FK Příbram a následně sdruženého mužstva Dolních Hbit a Višňové.

Okresní přebor mladších žáků, skupina C – 5.kolo podzim 2019
sobota 12.10.2019 (UMT)


Mladší žáci „B“ – 1.FK Příbram „B“      2:15 (1:11)
G:
Stašák, Valenta

 

Sestava:
Valenta (2.pol. Jirout) – Mrázek, Voháňková, Beňo, Linhart, Hron, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Jirout, Stašák, Šamša, Brodkorb

 

Fotogalerie z utkání: ZDE (Vojtěch Konopištský) 

 

Vzhledem k tomu, že v základní skupině je nás pouze pět, tak velmi rychle dochází na odvety. První soupeř, s kterým jsme hráli podruhé bylo „béčko“ 1.FK Příbram. Na jejich hřišti jsme na začátku sezóny odehráli úplně první mistrovské utkání formátu 7+1 a nebyl z toho zrovna úplně pěkný výsledek. Na druhou stranu naše předváděná hra nebyla chvílemi vůbec špatná.

Mezi prvním střetnutím a nynější odvetou uplynul nějaký čas a hlavně jsme sehráli i několik zápasů. Tím pádem jsme věřili, že bychom už tentokrát mohli s tímto soupeřem svést daleko vyrovnanější bitvu. Bohužel opak byl pravdou. První velkou šanci jsme si sice vytvořili my, ale po jejím neproměnění, jakoby zůstalo na hřišti jen mužstvo soupeře. Už v 10.minutě hosté vedli o pět branek a skóre do poločasu průběžně navyšovali až na 1:11, když naší jedinou branku vstřelil Dominik Stašák. Za soupeřem jsme zaostávali prakticky ve všech ohledech, ale asi největší rozdíl byl v pohybu a obsazování hráčů. O poločase jsme si řekli, že zapomeneme na průběžné skóre a budeme se soustředit na druhou část, jako nové utkání, v kterém se pokusíme držet se soupeřem krok.

A opravdu druhý poločas byl z naší strany už výrazně lepší a dlouho se nám dařilo držet vyrovnané skóre 1:1. Naší druhou branku v utkání si připsal David Valenta. Celkově musíme ovšem uznat, že i v této části měl soupeř výraznou převahu, kterou se mu v závěru podařilo vyjádřit i ve skóre vstřelením dalších tří branek. Z tohoto zápasu není moc, co chválit. Naše mužstvo předvedlo odevzdaný výkon s malým nasazením a příliš se nedařili plnit ani základní pokyny směřující k rozestavení, obsazování hráčů apod.

 

 

Okresní přebor mladších žáků, skupina C – 6.kolo podzim 2019
sobota 19.10.2019 (UMT)

 

Mladší žáci „B“ – D.Hbity-Višňová        1:2 (0:1)
G:
Linhart

 

Sestava:
Jirout – Mrázek, Voháňková, Beňo, Linhart, Hron, Hejduk, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Jirout, Stašák, Šamša, Brodkorb

 

Fotogalerie z utkání: ZDE (Vojtěch Konopištský) 

 

Do odvety se sdruženým mužstvem Dolní Hbity – Višňová jsme nastupovali s jasným cílem odčinit minulý špatný výkon s Příbramí a získat všechny tři body. Vzhledem k průběhu zápasu na půdě soupeře, kde jsme byli po celou dobu lepší a jen jsme neproměňovali šance, to mělo být reálné. Bohužel hned od úvodních minut bylo z našeho herního projevu jasné, že to tentokrát žádná jízda nebude a bude se jednat o velmi těžký vyrovnaný zápas. My jsme se snažili více o kombinaci a postupný přechod do útoku a soupeř stále spoléhal hlavně na dlouhé nákopy a několik svých rychlých hráčů a hráček. Během první čtvrthodiny jsme si vypracovali dvě obrovské šance, ale bohužel obě zůstali neproměněné. V 17.minutě za to přišel trest, když jsme si nedokázali pořádně ohlídat náběh při rohovém kopu a bylo to 0:1. Ze stejné herní situace jsme ještě do poločasu také měli dvě nadějné situace, ale vždy kousek chyběl.

Obraz hry se příliš nezměnil ani v druhé části a dál se hrál velmi vyrovnaný zápas, kde se nebezpečné situace střídali na obou dvou stranách. Ve 40.minutě se nám konečně podařilo protrhnout střeleckou smůlu, když se po rychle rozehraném rohu prosadil střelou na přední tyč Maty Linhart – 1:1. Bohužel ve 48.minutě se vedení vrátilo opět na stranu soupeře. Tvrdou střelu z trestného kopu ještě J.Jirout vyrazil, ale na dorážku dobíhajícího útočníka již nemohl dosáhnout – 1:2. V 55.minutě měli hosté ideální šanci na zvýšení svého vedení, když zahrávali pokutový kop. Náš brankář ovšem skvěle vystihl směr střely a míč vyrazil. V úplném závěru jsme se ještě pokoušeli o vyrovnání, ale i přesto, že jsme zahrávali několik rohových kopů, tak už se výsledek nezměnil.

Na celém týmu bylo po zápase vidět, že je prohra velmi mrzí, protože se jednalo o soupeře, s kterým jsme rozhodně mohli odehrát lepší zápas a body získat. Pokud bych měl pojmenovat naše největší slabiny, tak to tradičně byla špatná koncovka, malý důraz před brankou soupeře, zbrklost (hráči by se měli více snažit hrát s míčem a nikoliv se ho hned zbavovat) a bohužel stále se opakující problém s nedostatečným pohybem.  

Zpět na články »