Mladší žáci vybojovali první výhru v letošní sezóně

[30. 9. 2020 12:03:55]
Mladší žáci vybojovali první výhru v letošní sezóně

Mladší žáci - Hostouň   6:3

Dobříš - Mladší žáci      3:2

Fotogalerie z utkání: ZDE (Vojtěch Konopištský)


Krajský přebor mladších žáků, skupina A – 5. kolo podzim 2020
Neděle 20. 9. 2020

 

Mladší žáci „A“ – Hostouň     6:3 (3:0)
G:
Havel 2, Šamša 2, Voháňková, Brodkorb

 

Sestava:
Pšenička – Hejduk, F. Matoušek, Sokol, Kouba, Valenta, Hron, Furiš, Linhart, A. Matoušek, Brodkorb, Šamša, Beňo, Voháňková, Stašák, Havel

Trenéři: J.Sůsa, Z. Lhota


Do zápasu se soupeřem, který dosud také nezískal žádný bod, jsme šli s jasným cílem připsat si první vítězství v krajském přeboru. K dispozici jsme tentokrát měli téměř celý kádr, a tak jsme se rozhodli zkusit střídat dvě kompletní sestavy (v prvním poločase se střídali i brankáři). Za následek to mělo, že někteří kluci museli nastoupit na nezvyklých postech, síla se rozmělnila do obou dvou „sedmiček“, a jak se brzy ukázalo, tak tím velmi utrpěla kvalita naší hry.  I přesto jsme od začátku byli aktivnějším týmem a více se útočilo na soupeřovu branku. V 5.minutě jsme se dostali do vedení, když Matěj Šamša podnikl průnik středem hřiště a tvrdou střelou nedal brankáři šanci – 1:0. V 17.minutě přišla po rohovém kopu skrumáž před brankou a Matěj Havel míč dorazil do branky – 2:0. V dalších minutách se hra trochu vyrovnala a soupeř začal hrozit rychlým přechodem do brejků. Uklidnění přišlo těsně před přestávkou, když Iva Voháňková krásně zatáhla míč po lajně a přesnou přihrávkou pod sebe našla před odkrytou brankou Maxe Brodkorba, který upravil na poločasový stav 3:0.

I přesto, že jsme se o přestávce snažili vysvětlit nutnost více hru roztahovat do stran a netlačit všechno přes chumel uprostřed, tak se náš výkon nezlepšil a naopak soupeř nás začal přehrávat. Hostouň svoji hru zjednodušila a začala hrát hlavně dlouhé nakopávané míče. U nás zřejmě došlo na podvědomé zvolnění za jasného vedení a najednou jsme byli všude druzí. Trest na sebe nenechal dlouho čekat, protože Hostouň v 35.minutě snížila na 3:1. Naštěstí hned za minutu se střelou z velké vzdálenosti trefil Matěj Šamša – 4:1. Hosty to ovšem nezastavilo a po dvou naších chybách v bránění dokázali ve 43. a 50.minutě snížit na rozdíl jedné branky – 4:2, 4:3. Hra se následně začala přesouvat ze strany na stranu a přicházeli velké šance obou dvou týmů. Nám se podařilo opět navýšit vedení v 52.minutě, když si se samostatným nájezdem výborně poradila Iva Voháňková a překonala vybíhajícího brankáře – 5:3. Konečnou podobu dal výsledku v poslední minutě Matěj Havel, který se uvolnil ve vápně dobrou střelou k tyči nedal brankáři šanci – 6:3.        

Hlavním pozitivem dnešního zápasu byl fakt, že jsme se konečně dočkali výhry, kterou jsme si za předchozí zápasy zasloužily. Bohužel výkon v tomto utkání příliš ideální nebyl a do dalších kol musíme znovu hodně přidat. Vůbec se nevedlo hrát po stranách, vytvářet se chumel ve středu pole a celkově hra nebyla podle představ. Nedařilo se podporovat útočníky, ale zároveň docházelo k pomalému návratu do obrany. Hlavně v druhé části nám také chyběl dostatečný pohyb a hra byla příliš statická. Pochválit tentokrát můžeme koncovku, protože většinu brankových příležitostí se nám podařilo proměnit.  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Krajský přebor mladších žáků, skupina A – 6. kolo podzim 2020
Neděle 27. 9. 2020


Dobříš – Mladší žáci „A“     3:2 (2:1)
G:
F.Matoušek 2

 

Sestava:
Pšenička – F. Matoušek, Sokol, Kouba, Valenta, Hron, Furiš, Šamša, Beňo, Voháňková, Stašák, Havel, Macháček, Špánek

Trenéři: J.Sůsa, Z. Lhota, M.Havel

 

V dalším kole krajského přeboru mladších žáků nás čekalo první okresní derby sezóny, když jsme hráli na Dobříši. Počítat jsme tentokrát nemohli s dvojicí stálých obránců, ale na jejich pozicích je dobře zastoupili M.Macháček a O.Špánek (oba r.2008), kteří už jinak nastupují za starší žáky. Utkání se hrálo na umělce, což znamenalo o něco kratší hřiště a rychlejší hru, protože míč se na tomto povrchu nemá prakticky o co zbrzdit. Domácí mužstvo bylo od začátku aktivnější a chvílemi nás dost přehrávalo. Nám dělal problém start na balon a důrazné dohrávání všech situací. Po deseti minutách se hra částečně vyrovnala a i my jsme si vypracovali několik dobrých šancí. Ve 12.minutě jsme se dokonce dostali do vedení 1:0, když se vzadu za obranou objevil F.Matoušek a prostřelil brankáře. V 19.minutě přišel nedůraz v naší obraně a nakonec ještě šťastně tečovaná střela, na kterou náš brankář nedosáhl – 1:1. Bohužel hned po rozehrávce se naše obrana dopustila obrovské chyby při založení útoku a domácí hráč nádhernou střelou do horního rohu branky otočil skóre na 2:1. Druhý poločas přinesl podobnou hru, kdy se hodně bojovalo ve středu pole, ale čas od času se vždy jedno z družstev dokázalo dostat do velkých příležitostí. V 38.minutě vyvezl výborně M.Macháček míč středem hřiště, našel naběhnutého F.Matouška a ten se podruhé „tváří v tvář“ brankáři nemýlil – 2:2. V dalším průběhu se snažila obě dvě mužstva strhnout výsledek na svoji stranu, ale proti byli oba dva brankáři, kteří předváděli dobrý výkon. Nakonec jsme bohužel sílícímu tlaku neodolali a v 53.minutě domácí vstřelili vítěznou branku, když se prosadili po odraženém míči a tvrdé střele k tyči - 3:2. Závěr zápasu se nám vůbec nevydařil a místo tlaku na vyrovnání to byl spíše soupeř, který mohl do naší otevřené obrany přidat další branky.

Celkově musíme mužstvo za bojovný výkon a snahu porvat se o dobrý výsledek pochválit, ale na druhou stranu si musíme přiznat, že jsme hráli proti kvalitnímu soupeři, který měl nad námi převahu hlavně ve startu na míč a lepším pohybu bez míče.

 

Zpět na články »