Mladší žáci v okresním derby zvítězili; starší vysoko prohráli

[29. 4. 2015 7:37:47]
Mladší žáci v okresním derby zvítězili; starší vysoko prohráli

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 23. kolo - neděle 26.04.2015


Nedělní ráno 26.04.2015 bylo sychravé a my jsme jeli do Příbrami, abychom sehráli zápasy 23. kola Krajského přeboru žáků - okresního derby se Spartakem. Již pohledem na obě tabulky bylo jasné, že nás nečekají lehká utkání.

SK SPARTAK Příbram  - St.žáci             6 : 0 (3:0)


Sestava: Jirásek – Procházka 02, Machovský, Hrstka (50´ Svoboda), Bartoš – Barták, Novotný (36´Sosnovec), Čipera, Bareš – Čapek, Kubín (36´Habart)


Spartak třetí, my jedenáctí – to byly výchozí pozice. Pro tento zápas nám navíc chybělo několik hráčů základní sestavy (školní povinnosti), proto jsme museli tým doplnit kluky o kategorii mladšími, celkem se na soupisce objevilo a postupně do hry zasáhlo sedm mladších žáků. Fyzická převaha byla jednoznačně na straně příbramského mužstva. Bezbrankový stav jsme udrželi pouhých šest minut. Během minuty 7. přišly dvě hrubé chyby naší defenzívy a obě byly po zásluze potrestány. Ve 26. minutě náš brankář vyrazil tvrdou střelu, ale nikým nebráněný spartakovec zatuploval a míč přece jen dostal do naší sítě. Nelichotivý poločasový výsledek. Sedmička pro nás tento den příliš šťastná nebyla. V 7. minutě druhé půle – tedy ve 42. minutě zápasu - jsme obdrželi čtvrtý gól a do konce zápasu ještě další dva. Stínem utkání bylo zranění Hrstky v 50. minutě :-(


__________________________________________________________________________________

 

SK SPARTAK Příbram – Ml.žáci                3 : 4 (2:1) 
G: 3x Jenčík, Habart


Sestava: v brance Sosnovec – v poli Bartoš, Čížek, Habart, Jenčík, Kubín, Macháč P., Macháč L., Macháček, Mikota, Novotný, Pech, Procházka, Svoboda, Šťovíček


Že toto utkání nebude procházka růžovým sadem bylo všem jasné, soupeř je suverénním leadrem naší tabulky a v dosavadních 22 zápasech ztratil pouhý 1 bod! My jsme šli do zápasu ze 7. místa, ale s ohromnou touhou ztéci příbramskou baštu a dokázat, že v Sedlčanech rostou vynikající fotbalisté.

Zápas jsme začali velmi ofenzivně, čímž jsme soupeře trochu zaskočili. Vytvořili jsme si územní převahu, ale museli jsme likvidovat i několik nebezpečných příbramských brejků. Náš úvodní tlak vyvrcholil v 5. minutě, kdy jsme kopali roh, a Jenčík nás hlavičkou poslal do vedení. Spartak ovšem není tým, který by se po jedné obdržené brance položil. V 8. minutě jsme nebyli v našem vápně dostatečně důrazní a bylo vyrovnáno. Snažili jsme se i nadále o aktivní a útočný fotbal, dostávali jsme se do šancí, ale v 15. minutě jsme nezachytili jeden z rychlých protiútoků, příbramští překlopili jazýček vah na svoji stranu a tento stav vydržel až do přestávky.

I druhý poločas jsme začali ostrým nástupem. Ve 33. minutě vyrovnal stav zápasu opět Jenčík, který o čtyři minuty později završil svůj čistý hattrick a znovu nás dostal do vedení. Dlouho jsme se ovšem neradovali, přišla 39. minuta a zase bylo srovnáno. Zbytek utkání byla opravdová fotbalová bitva, kdy se hrálo oboustranně rychle a důrazně, viděli jsme krásné akce, bleskové brejky, nervy drásající šance i výborné zásahy brankářů. Už už se zdálo, že si body rozdělíme, ale v 55. minutě se prosadil neúnavně bojující Habart a jako správný kapitán vsítil naši vítěznou branku. Posledních pět minut jsme odehráli maximálně soustředěně a tři body jsme si již nenechali uniknout. Musím podotknout, že strhující atmosféra utkání byla dílem nejen všech zúčastněných hráčů, ale podpořili ji i fanoušci obou týmů, kteří fandili opravdu bouřlivě a slušně.

Naši kluci po výborném výkonu dokázali jako jediní porazit vedoucí tým soutěže a upevnili si pozici na 7. místě tabulky.

___________________________________________________________________________________

vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »