Mladší žáci sehráli první dva mistrovské zápasy nové sezóny

[3. 9. 2020 10:25:53]
Mladší žáci sehráli první dva mistrovské zápasy nové sezóny

Po loňské předčasně ukončené sezóně v okresním přeboru nás čekal velmi těžký vstup do nové sezóny, protože jsme přešli do krajského přeboru, když loňští mladší žáci odešli kompletně do starších. 

Fotogalerie /mladší žáci/: ZDE (Vojtěch Konopištský)


Fotogalerie /starší žáci/: ZDE (Vojtěch Konopištský)

 

Krajský přebor mladších žáků, skupina A – 1. kolo podzim 2020
Neděle 30. 8. 2020

 

Mladší žáci „A“ - Vestec     2:7 (1:4)
G:
Havel, Šamša

 

Sestava:
Pšenička (od 45. minuty Valenta) – Mrázek, Voháňková, Beňo, Linhart, Hron, Hejduk, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Valenta, Brodkorb, Furiš, Šamša

Trenéři: J. Sůsa, Z. Lhota, M. Havel

 

Po loňské předčasně ukončené sezóně v okresním přeboru nás čekal velmi těžký vstup do nové sezóny, protože jsme přešli do krajského přeboru, když loňští mladší žáci odešli kompletně do starších. V létě jsme absolvovali týdenní soustředění, ale podařilo se nám sehrát pouze jediný přípravný zápas. Těžko se tedy dalo dopředu odhadovat, jak si s novou výzvou poradíme. Pro většinu z našeho mužstva to bylo poprvé, co hrálo oficiální zápas na hlavním stadionu a s delegovaným rozhodčím. Navíc se jednalo o soutěžní zápas po velké době a hned od úvodních minut byla na našich hráčích znát zvýšená motivace a nasazení. Soupeře jsme dokázali zatlačit a vytvářeli jsme si poměrně dost příležitostí. Brzo jsme za to také byli odměněni vedoucí brankou, když se po dobrém průniku a následné přihrávce pod sebe Ivči Voháňkové prosadil Matěj Havel. S postupujícím časem se hra vyrovnávala a soupeři se podařilo výsledek otočit na poločasových 1:4. Nutno ovšem říci, že takový rozdíl hře neodpovídal. Druhý poločas jsme začali ještě větším náporem než v úvodu utkání a během prvních deseti minut jsme si vytvořili minimálně pět velkých gólových příležitostí. Bohužel se ujala jen tvrdá střela Matěje Šamši, který v 38.minutě snížil na 2:4. A tak to byl bohužel opět soupeř, který v závěrečné pasáži dokázal potrestat naše chyby a přidat další tři branky. Konečný výsledek 2:7 určitě zcela neodpovídá průběhu zápasu, protože si dovolím říci, že jsme určitě měli více jasných gólových příležitostí a minimálně čtyři branky soupeře padli po našich naprosto zbytečných a velkých chybách, kdy jsme jim je doslova darovali. Celkově ovšem musíme naše první vystoupení v kraji hodnotit kladně, protože jsme se soupeři dokázali vyrovnat herně a dokonce po většinu zápasu i nasazením a agresivitou. Do dalších zápasů bude ještě potřeba zapracovat na poziční hře obránců, finální fázi útoku, zlepšit využití celé šířky hřiště a po hráčích budeme chtít ještě větší soustředěnost, abychom se vyvarovali zbytečných chyb.     

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Krajský přebor mladších žáků, skupina A – 2. kolo podzim 2020
Středa 2. 9. 2020

 

Tatran Rakovník – Mladší žáci „A“     2:0 (1:0)
G:
---

 

Sestava:
Pšenička – Mrázek, Voháňková, Beňo, Linhart, Hejduk, Matoušek, Sokol, Havel, Kouba, Valenta, Šamša

Trenéři: J. Sůsa, Z. Lhota, M. Havel

 

Druhé kolo bylo vložené a hrálo se ve středu. Nám los přisoudil vzdáleného soupeře, když jsme jeli až do Rakovníka. Protivník navíc těsně před začátkem soutěže odhlásil starší žáky, takže jsme tam jeli jen mladší auty. Po dlouhé cestě nás čekal pěkný areál a také při pohledu do zápisu věkově mladší soupeř. Vzhledem ke kapacitě dopravy jsme tentokrát měli k dispozici pouze 12 hráčů, což ale vůbec nemělo špatný vliv na hru, protože se kluci častěji vystřídali a dostali do hry. Hned začátek zápasu ukázal, že se bude jednat o velmi vyrovnané utkání, které bude hráno ve vysokém tempu. Hra se přelévala ze strany na stranu a nebyla nouze o dramatické okamžiky před oběma brankami. Domácí se prezentovali přímočařejším přechodem do útoku a naši obránci často situaci zachraňovali až na poslední chvíli. Příjemným zjištěním bylo, že jsme se ovšem soupeři dokázali většinou rychlostně i herně vyrovnat a postupným přechodem do útoku se také dostávat do nebezpečných prostorů. Bohužel velké problémy jsme měli s finální fází, kdy se nám často stávalo, že přišla nepřesná přihrávka, nebo slabé zakončení. První poločas přinesl několik dobrých šancí na vstřelení branky na obou dvou stranách, ale skóre bylo dlouho bezgólové. Bohužel těsně před poločasem domácí mužstvo využilo standardní situace a vstřelilo vedoucí branku – 1:0. Pro náš tým to byla ledová sprcha, protože po velmi dobrém výkonu jsme si prohrávat nezasloužili. O přestávce jsme si řekli, že je potřeba vydržet v nastaveném tempu a nasazení. Druhá část probíhala prakticky stejně, jako ta první a ani jedno mužstvo nemohlo svého soupeře nějak více zatlačit, případně donutit k větším chybám. Nám se podařilo několikrát velmi dobře protivníka přečíslit a dostat se do nadějných střeleckých pozic, ale v koncovce tomu pořád něco chybělo. A tak se v úplném závěru opakovala situace z první části a domácí po rohovém kopu vstřelili druhou branku a upravili konečný výsledek na 2:0. S výkonem našeho mužstva jsme byli po zápase spokojeni, protože ukázalo, že dokáže odehrát celé utkání ve velkém nasazení a tentokrát i s minimem zbytečných chyb. Bohužel nám chyběla kvalita a také klid v zakončení, případně při řešení finální přihrávky.   

 

Zpět na články »