Mladší dorostenci si doma poradili s Neratovicemi a stále bojují o titul krajského přeborníka

[17. 5. 2015 20:25:31]
Mladší dorostenci si doma poradili s Neratovicemi a stále bojují o titul krajského přeborníka

26.kolo KPMD, neděle 17.5.2015, Sedlčany


Ml.dorost - Neratovice    2:1 (1:0)
G: Hrubý, Čejda 


Sestava:
Dřevojan – Kejha, Hofman, Počepický, Vlásek – Procházka, Stibor, Žirovnický, Klíma – Hrubý, Čejda
Střídali: Lhota, Křížek, Machovský, Mašek, Čipera 

V 26.kole nás čekal na domácím hřišti první ze dvou těžkých zápasů, když jsme hostili Neratovice. Soupeř v tabulce bojuje o třetí místo, tak se dalo očekávat těžké utkání. V základní sestavě jsme se tentokrát museli obejít bez naší stabilní stoperské dvojice a v útoku poprvé v kategorii mladšího dorostu nastoupil D.Čejda (r.2000). Přestože jsme hráče důrazně upozorňovali na důležitost začátku, tak to byl opět soupeř, který si vytvořil herní převahu. Hned ve 2.minutě nás několika výbornými zákroky podržel F.Dřevojan a zároveň jsme měli velké štěstí, když hráči Neratovic nedokázali využít opakovanou šanci. Několik našich hráčů doslova pouze přihlíželo tomu, jak situace ve vápně dopadne! Ve 13.minutě se hostující hráč nevybíravě ohnal po T.Procházkovi a byl vyloučen. V 25.minutě se poprvé měnilo skóre a k naší radosti se rozvlnila síť za gólmanem Neratovic. F.Stibor poslal dlouhým nákopem do úniku J.Hrubého, který si ve vápně pohrál s obráncem a v zakončení se nemýlil – 1:0. V 29.minutě přihrál J.Hrubý do dobré příležitosti D.Čejdovi, ale ten se teprve zastřeloval. V 30.minutě vystřídal F.Stibor, kterého nahradil T.Čipera.

O přestávce ze hřiště odešel i druhý hráč, který měl v nohách devadesát minut za starší – F.Hofman a nahradil ho J.Mašek. V 45.minutě se zcela sám před brankou po příhře od D.Čejdy objevil J.Hrubý, ale náš náskok bohužel nenavýšil. V 47.minutě podpořil útok M.Kejha, který vyvezl míč a krásným centrem našel hlavu D.Čejdy a ten jen těsně přestřelil. V 51.minutě už se D.Čejda nezmýlil a využil pěknou přihrávku T.Procházky pod sebe – 2:0. V 54.minutě se napřáhl z 30 m J.Mašek a míč skončil jen těsně vedle. V 57.minutě se míč odrazil kousek za vápno a z voleje ho pěkně trefil M.Kejha – míč skončil opět kousek vedle pravé tyčky. Ve stejné minutě nahradil J.Hrubého J.Lhota. Bohužel poslední dvacetiminutovka nebyla z našeho pohledu vůbec ideální a soupeře jsme pouštěli zbytečně do hry. V 61.minutě přišel trest, když po zaváhání J.Maška soupeř snížil na 2:1. V 66.minutě jsme naposledy vystřídali, když J.Klímu nahradil V.Křížek. V 68.minutě nás mohl opět uklidnit D.Čejda, ale brankář jeho zakončení vytáhl na roh. V 73.minutě jsme zůstal na hranici malého vápna zcela nehlídán hostující útočník, ale v obrovské šanci naštěstí neuspěl. Závěr zápasu nám vůbec nevyšel, hráli jsme pasivně a až do poslední minuty jsme se báli o výsledek. Naštěstí další šanci už si hosté nevytvořili, a tak jsme si připsali další tři body do tabulky.

Těžké a velmi tvrdé utkání jsme nakonec zvládli, ikdyž naše hra nebyla zdaleka ideální, když hlavně v závěrečné dvacetiminutovce jsme působili dost pasivně a unaveně. Je potřeba říci, že několik našich hráčů už mělo v nohách alespoň část těžkého zápasu starších a navíc dost z kluků včera absolvovalo pochod Praha-Prčice. Z jednotlivců musím tentokrát nejvíce ocenit výkon posily ze žáků D.Čejdy, který odehrál v tempu celé utkání, vstřelil vítěznou branku a navíc se dostal i do mnoha dalších příležitostí.       

Zpět na články »