Mladší dorost získal 5 bodů ze dvou utkání divize

[22. 10. 2018 7:19:44]
Mladší dorost získal 5 bodů ze dvou utkání divize

Mladším dorostencům se velmi dobře vydařily poslední dva zápasy, když si nejdříve odvezli všechny body z Plzně a nyní dokázali doma porazit Strakonice po penaltách. 

 

Sportovní škola Plzeň – Mladší dorost    2:4 (1:1)

G: 2x Novotný, Krůta, Sosnovec

 

Mladší dorost v 10. kole divize zajel na hřiště Sportovní školy Plzeň s cílem si odvézt tři body. Hned od prvních minut nám domácí tým dokazoval, že hráči Sportovní školy nejsou slabšími hráči, jak nám napovídalo postavení v tabulce. Domácí hráli důrazný a rychlý fotbal. První poločas byl velmi vyrovnaný s krásnými šancemi na obou stranách. Vyrovnanost obou týmů dokazuje i poločasový výsledek (1:1). V přestávce jsme si řekli, že musíme začít hrát ještě aktivněji, důrazněji a více se dostávat k zakončení našich útočných akcí. Pokyny, které jsme si řekli jsme hned od prvních minut začali plnit, ale v 5.minutě druhého poločasu nás domácí zaskočili vstřelením druhé branky, čímž se dostal do průběžného vedení 2:1. Tato branka nás ale ještě více nastartovala a začali jsme na soupeře ještě více tlačit a napadat, což přinutilo domácí dělat chyby, které jsme začali trestat, a nastal výsledkový obrat. Dvakrát se během 7 minut krásně trefil náš kapitán Ondra Novotný a za dalších 5 minut dal poslední gól zápasu Šimon Sosnovec a bylo jasné, že tři body si odvezeme domu.

Tento zápas hodnotím jako velmi kvalitní. Prověřil charakter našich hráčů. Byl to zápas plný zvratů. Nejdříve jsme vedli, pak soupeř výsledek otočil ve svůj prospěch, ale nakonec jsme si vítězství vybojovali my.

 

  

Mladší dorost – FK Junior Strakonice   2:2 (1:1)   na penalty 2:1

G: Novotný, Čížek (p)

 

11.kolo divize jsme odehráli doma s FK Junior Strakonice. Tento tým je v tabulce pouze o 3 body za našimi dorostenci. Očekávali jsme vyrovnané a atraktivní utkání, což se potvrdilo. My jsme hráli od počátku naši aktivní hru a soupeř se nám snažil vyrovnat. Vyrovnanost obou týmů potvrzuje i remízový poločasový výsledek. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu. Hrál se vyrovnaný, pohledný fotbal, který skončil po 90 minutách 2:2 a o vítězi musely rozhodnout pokutové kopy.

S touto herní situací na rozdíl od našeho soupeře jsme neměli vůbec žádnou zkušenost. Penaltový rozstřel jsme nakonec vyhráli díky výbornému výkonu našeho brankáře Davida Šťovíčka, který za svá záda pustil pouze jednu penaltu.

Za tento domácí zápas musím všechny hráče jen pochválit a přát si aby se jejich výkony pořád zlepšovali.

 

 

Honza Krajdl - trenér

 

 

 

Zpět na články »