Mladší dorost slaví titul v divizi; starší nakonec obsadili pěkné 6.místo

[18. 6. 2018 14:42:14]
Mladší dorost slaví titul v divizi; starší nakonec obsadili pěkné 6.místo

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
30. mistrovské utkání: 16.6.2018 (hřiště: SK Rakovník - hlavní)

SK Rakovník – Starší dorost   1:3 (0:2)
G: Všetečka, Nováček, Kopp
(A: Čipera, Matoušek)

Sestava:
Kubánek – Hrbek, Čejda, Počepický, Machovský (85.Doubrava) – Všetečka, Čipera, Bláha, Vyskočil (77.Žirovnický) – Nováček (64.Kopp), Matoušek

Los nám do posledního kola přisoudil neoblíbený zápas v Rakovníce, kde se vždy jedná o velmi tvrdé a vyhrocené utkání. Vzhledem k tomu, že obě dvě družstva už ale měla jistou záchranu, tak jsme doufali, že si tentokrát zahrajeme v klidu. Pro nás byla ještě motivací možnost se v případě výhry posunout v tabulce o jednu příčku. Pohled do zápisu o utkání dával tušit, že domácí tým nastupuje oslaben a s převahou mladších dorostenců v sestavě. Tento fakt se projevil hned od úvodu, protože jsme soupeře výrazně přehrávali a dařilo se nám jej držet většinu času na jeho polovině. Na druhou stranu je potřeba říci, že pokud se domácí dostali k rychlému protiútoku, tak to vždy hrozilo nebezpečím.

V 7.minutě našel M.Bláha pěknou křížnou přihrávkou J.Vyskočila, který se dostal až před brankáře, ale v zakončení neuspěl. V 15.minutě stejný hráč dobře spolupracoval s Z.Všetečkou, který přihrávkou pod sebe našel T.Nováčka, jenže ten zamířil vysoko nad branku. V 20.minutě jsme se dostali do zaslouženého vedení, když z 20 metrů napřáhl D.Čipera a jeho pokus tečoval do branky Z.Všetečka – 0:1. V 31.minutě se povedlo T.Nováčkovi prokličkovat přes několik bránících hráčů a střelou z úhlu pod břevno zvýšil na 0:2. Ve 43.minutě ještě mohl naše vedení navýšit M.Bláha, ale jeho povedená střela skončila pár centimetrů nad brankou. Druhý poločas začal nejhůře jak mohl, protože po nedůrazu v naší obraně se soupeř dostal k rohovému kopu, po kterém snížil ve 47.minutě na 1:2. Tato branka domácí značně povzbudila a v dalších minutách jsme měli co dělat, abychom se ubránili jejich tlaku, který byl navíc znásoben tím, že T.Nováček dostal za faul žlutou kartu (10 minut vyloučení). Naštěstí se nám ovšem podařilo soupeřovu snahu o vyrovnání přečkat a dá se říci, že jsme Rakovník nepustili ani do žádné vyložené šance. V 62.minutě mohl situaci uklidnit L.Matoušek, kterému pěkně nahrál D.Čipera, ale i tentokrát byl proti brankář soupeře, když chytil střelu z bezprostřední blízkosti. V 71.minutě stoprocentní gólovka Z.Všetečky, z které jsme po dalším zákroku (spíše ho nastřelil) kopali jen roh. V 75.minutě přišel uklidňující třetí gól. L.Matoušek prošel po lajně přes několik hráčů a připravil míč před branku na dobře nabíhajícího R.Koppa, který se nemýlil – 1:3. V 78.minutě ještě dostal L.Matoušek zcela zbytečnou žlutou kartu a po svém návratu na trávník v 88.minutě ještě stihl nastřelit tyčku.

Vítězství znamená konečnou velmi pěknou 6.pozici v tabulce (51 bodů), na kterou jsme se v průběhu jara posunuli až z dvanácté příčky. V druhé části sezóny jsme prohráli pouze ve čtyřech zápasech.

-----------------------------------------------------------------------------------

 

SK Rakovník – Mladší dorost   0:3 (0:0)
G: Sochůrek, Svoboda, Kozohorský

 

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Procházka, Kouklík, Kozohorský, Barták, Jirák, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Hrabák, Sosnovec, Doubrava, Brejška

 

Poslední krok na cestě za celkovým vítězstvím v divizi mladšího dorostu byl pro naše kluky velmi těžký. První poločas nabídl velmi vyrovnanou hru a velké šance na obou dvou stranách. Největší měli domácí, ale L.Dřevojan si s ní v 25.minutě poradil. V druhém poločase se přeci jen naše hra o něco zlepšila. Nejdříve proměnil M.Kozohorský penaltu, která se kopala po faulu na M.Sochůrka. Přibližně po hodině hry byli domácí blízko vyrovnání, ale T.Svoboda na brankové čáře skvěle vykopl míč směřující do branky. Stejný hráč navíc za chvíli hlavou zvýšil na 0:2 a definitivní tečku výsledku dal M.Sochůrek, který využil pěkné individuální akce J.Chocholouška – 0:3. Výhra za tři body nás posunula na první místo a po závěrečném hvizdu se naše mužstvo mohlo začít radovat z titulu! Gratulujeme!!!

 

Fotogalerie z obou dvou utkání: ZDE


Zpět na články »