Mladší dorost nedokázal proměnit obrovské šance a s Dobříší pouze remizoval

[23. 9. 2015 13:40:52]
Mladší dorost nedokázal proměnit obrovské šance a s Dobříší pouze remizoval

4. mistrovské utkání: 20.9.2015 (hřiště: Tatran)

 

Ml.dorost – MFK Dobříš      2:2 (0:1)

G: Nováček, Čejda

 

Sestava:
Burián (41.Plachý)  – Hrbek, Kouklík, Počepický, Kejha – Čipera (69.Kopp), M.Bláha, Žirovnický (57.Křížek), Čejda – Voslář (46.Čapek),  Nováček (57.Mondek)

Do utkání jsme vstupovali v roli mírného favorita, a to ať už podle dosavadních výsledků, tak i vzhledem k jasnému průběhu vzájemného přípravného zápasu před sezónou. Takže hlavním úkolem bylo kluky přimět k tomu,  aby šli do na hřiště naprosto koncentrovaný a uvědomili si, že se hraje od stavu 0:0 a může nastat úplně jiný průběh. Jak se později ukázalo, tak i tentokrát jsme soupeře dost převyšovali, ale jak se říká: „umřeli jsme na proměňování šancí“. V 5.minutě připravil míč D.Čipera pro M.Bláhu, ale ten v dobré pozici přestřelil. V dalších minutách se hrálo prakticky pořád pod naší režií, ale nedařilo se nám zakončení. Trest přišel na druhé straně, když ve 24.minutě po rohu hosté vstřelil úvodní branku – 0:1. V 26.minutě poslal M.Kejha doboru přihrávkou do úniku D.Vosláře, ale ten neproměnil. V 27.minutě zfauloval Š.Burián hostujícího útočníka těsně před vápnem a dostal žlutou kartu. Horší byl ovšem fakt, že při zákroku se zranil. V 35.minutě další velká šance D.Vosláře, tentokrát po kombinaci s M.Počepickým.

Do druhé části nahradil zraněného Š.Buriána v naší brance J.Plachý. A hned na uvítanou mu zazvonila po dalekonosné střele tyčka za zády. V 48.minutě pěkně prokličkoval D.Čejda, předložil míč J.Žirovnickému, který bohužel nastřelil jen brankáře. V 54.minutě jsme se konečně dočkali, když pěkně zakombinovala dvojice D.Čejda - T.Nováček a druhý jmenovaný srovnal na 1:1. V 69.minutě udělal obrovskou chybu v rozehrávce J.Plachý a nabídl hráčům Dobříše branku na 1:2. V 72.minutě pro nás nakonec alespoň bod zajistil D.Čejda, který byl při individuálním průniku zfaulován a z nařízené penalty vyrovnal na 2:2. V úplném závěru jsme si vytvořili obrovský tlak a přišlo i několik dalších šancí, ale bohužel žádná už se nám nepodařila proměnit. Remíza je z tohoto utkání určitě ztrátou, protože z tolika dobrých příležitostí se musí vstřelit mnohem více branek. Soupeři jsme bod víceméně darovali.  

Zpět na články »