Mladší dorost inkasoval až ve druhém poločase

[12. 10. 2020 12:40:07]
Mladší dorost inkasoval až ve druhém poločase

Mladší dorost – SK Spartak Příbram   1:4 (0:0)

 

Branky: Chlasták


Sestava:
Jiráček - Pechač, Rákosník, Pšenička, Plachý Fr., Chlasták, Brunclík, Kočí, Habart, Štemberk O., Krátký střídali: Zapach, Plachý An.

V dalším domácím zápase nás čekalo okresní derby, na které jsme se těšili a chtěli pořádně zabojovat o první body. Bohužel, jsme do zápasu museli nastoupit oslabeni hned o 6 hráčů, kteří z důvodu zranění nebo nemoci hodně chyběli (Vodrážka, Štemberk Š., Hasman, Matoušek, Novák, Křesina). Do zápasu jsme šli s jasně nastaveným systémem hry. Chtěli jsme soupeře donutit hrát na úzkém hřišti s rychlým přistupováním k hráčům a nedat tak možnost kombinovat. Musím kluky pochválit, protože tuto taktiku jsme do puntíku dodržovali a dobře organizovanou hrou jsme hosty v prvním poločase nepustili do žádné vážné akce. Soupeře jsme donutili k nakopáváním míčů za naší obranu, kde vše co propadlo velmi dobře sbíral brankář Honza Jiráček. Pokud se soupeři již podařila nějaká kolmá přihrávka tak z 99% to skončilo ofsajdem díky dobře organizovanému vystupování obrany a dodržováním úzkého hřiště. Po zisku míče jsme se pokoušeli o rozehrání do volných prostor a rychlé zakončování akcí. Během prvního poločasu jsme si vypracovali dvě slibné šance ovšem bez gólového zakončení. A tak se do kabin odcházelo za stavu 0:0.

 

Hráče jsme v kabině pochválili za dodržování věcí, o kterých jsme se bavili před zápasem. Pár věcí jsme ještě ukázali, vysvětlili a hlavně jsme zdůraznili, že by bylo dobré nedostat na začátku druhého poločasu gól, nechat soupeře znervóznět a pokusit se o rychlé brejkové přechody se zakončením. Začátek druhého poločasu přinesl vetší tlak hostí, kteří se snažili přesněji kombinovat a více se pohybovat. Je škoda, že jsme v 51. minutě po jednoduché chybě dostali branku na 0:1. I po obdržené brance jsme se stále snažili držet úzké hřiště a rychle napadat rozehrávku hostí. Hosté se dostali do několika šancí, kde nás podržel Honza Jiráček. Na naší straně bylo také pár zajímavých akcí po rychlém vyjetí a je jen škoda, že jsme neměli lepší finální přihrávku nebo větší klid na míči. Zápas se lámal v 75. minutě, kdy nám hostující hráč trochu smolně doslova donesl míč až do branky po našem nedůrazu - 0:2. Tato branka nás trošku srazila a vyplynula z ní trošku ztráta koncentrace. Za to nás hosté potrestali v 79. minutě, kdy jsme dali hodně moc času a místa hostujícímu hráči, který si měl čas míč zpracovat připravit a pěknou střelou z dálky po břevno dát na 0:3. Tato branka nás, ale nesrazila, pořád jsme se snažili hrát a tlačit se k brance soupeře. Odměna přišla v 84. minutě, kdy po pěkném brejku výborně zakončil Pepa Chlasták - 1:3. Škoda, že jsme se po vstřelené brance hned nedokázali opět soustředit a soupeři tentokrát vyšla pěkná kolmá nahrávka, po které šel hostující útočník sám na našeho brankáře a s přehledem proměnil – 1:4.

 

Kluky musím pochválit za takticky velmi dobře zvládnutý zápas. Je vidět, že pokud si dáme říci, dokážeme hrát velmi dobře organizovaně. Je potřeba, abychom pořádně potrénovali a nastupovali s co nejvíce hráči tak abychom mohli reagovat na dění na hřišti. Velmi důležitá je pro kluky herní praxe, musí se naučit rychleji pracovat na míči, dělat věci pod tlakem a to i v tréninku.

 

 

 

 

 

 

 

Zpět na články »