Mladší dorost dokázal opět zvítězit a drží se v čele tabulky

[10. 5. 2015 19:39:30]
Mladší dorost dokázal opět zvítězit a drží se v čele tabulky

25.kolo KPMD, neděle 10.5.2015, Nové Strašecí

 

Nové Strašecí – Ml.dorost    1:5 (1:2)

G: Souček 2, Hrubý, Lhota, Glogar 

Sestava:
Dřevojan – Klíma, Čipera, Hofman, Vlásek (41.Stibor) – Plachý (49.Hrubý), Lhota (55.Křížek), Žirovnický, Procházka – Glogar, Souček

 

Při pohledu na tabulku nás tentokrát měl čekat jednodušší zápas, protože domácí tým patří do spodní poloviny. Bohužel jako tradičně jsme museli opět velmi improvizovat se sestavou, když několik hráčů chybělo a navíc většina z přítomných zasáhla i do zápasu starších. Příprava na utkání s rozcvičením tak byla opět jen taková individuální a tím pádem nic moc. Přestože jsme si řekli, že nesmíme začátek vůbec podcenit a je potřeba se naplno soustředit, tak tomu bylo naopak. Domácí hned v prvních minutách předvedlo několik pěkných kombinací a vůbec se nezdálo, že by se mělo jednat o jasný zápas. V 7.minutě navíc chyboval T.Čipera a prohrávali jsme 1:0.  O minutu později dostal T.Glogar dobrou přihrávku do šance od J.Lhoty, ale jeho střelu brankář vyrazil. Z vyrovnání jsme se tak radovali až v 15.minutě, když J.Žirovnický pěkným pasem našel T.Součka a ten krásnou křížnou střelou na zadní tyč srovnal na 1:1. V 25.minutě se nám povedla pěkná kombinační akce, na jejímž konci byl T.Procházka, který místo přihrávky pod sebe ovšem zvolil těžké zakončení z úhlu a neuspěl. V 31.minutě si vysloužil zcela zbytečnou žlutou za zakopnutí míče F.Hofman. V 32.minutě jsme měli obrovské štěstí, když volný domácí hráč na zadní tyči hlavičkoval nad. V 39.minutě zahrával J.Lhota rohový kop a na jeho centr si skvěle naskočil T.Souček, který nás svojí druhou brankou poslal do vedení 1:2.

Do druhého poločasu nahradil zraněného V.Vláska F.Stibor, který šel hrát do středu zálohy, J.Plachý se přesunul na krajní obranu a J.Žirovnický na krajní zálohu. V 43.minutě měl velkou možnost na zkompletování hattricku T.Souček, ale ve velké šanci mířil těsně vedle. V 47.minutě jsme měli obrovské štěstí, když míč zastavila za již překonaným F.Dřevojanem tyčka. V 49.minutě se na hřiště dostal J.Hrubý, který vystřídal J.Plachého. Na post krajního obránce se přesunul T.Glogar a J.Hrubý šel do útoku. O minutu později nás uklidnil J.Lhota, který využil přistrčení míče od F.Stibora a střelou k tyči zvýšil na 1:3. V 53.minutě našel F.Stibor dlouhým míčem J.Hrubého, který zůstal na polovině zcela nehlídán a postupoval sám na brankáře. Se zakončením si poradil skvěle, když brankář proti jeho kličce neměl šanci zasáhnout – 1:4. V 56.minutě místo J.Lhoty přišel na hřiště V.Křížek. V 59.minutě se ještě do jedné velké příležitosti dostal domácí tým, ale skóre se opět neměnilo. Definitivní tečku za výsledkem udělal T.Glogar, který předvedl z pozice obránce skvělé sólo přes celé hřiště a po narážečce s T.Součkem dokázal střelou na zadní tyč upravit na 1:5.

Celkově jsme v zápase byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli. Na druhou stranu je ovšem potřeba říci, že chvílemi kluci přestávali hrát a domácí tým předvedl několik velmi dobrých akcí a nebezpečných útoků. Z jednotlivců bych tentokrát nejvíce vyzdvihl T.Součka, kterému se dnes opravdu dařilo. Nejenže byl aktivní v našem zápase, kde vstřelil dvě branky a na další přihrál, ale také poprvé naskočil na hřiště za starší dorost (za stavu 3:0 pro domácí) a podílel se na fantastickém obratu na 3:4.  Zároveň ovšem musím pochválit i hráče, kteří hrají přednostně za starší dorost, ale ještě nám šli pomoci.

 

-- foto ze zápasu --

 

Zpět na články »