Mladíci pomohli k první jarní výhře na venkovním hřišti.

[24. 4. 2017 13:06:45]
Mladíci pomohli k první jarní výhře na venkovním hřišti.

Na hřiště SK Chlumec, který se pohybuje v sestupových vodách, jsme zajížděli s cílem konečně bodovat venku. Velkou komplikací bylo skládání sestavy. Všechny dospělé týmy Tatranu hráli tentokrát ve stejný termín, proto bylo v permanenci hodně dorostenců, kteří měli volno. K tomu chyběla i řada stabilních hráčů (Matoušek, Bartůšek, Ségl, Pešek…). V základní sestavě se tedy objevilo celkem 5 hráčů dorosteneckého věku a na lavičce jsme měli pouze mladšího dorostence Bláhu.

SK Chlumec  - Tatran Sedlčany „B“ 1:3 (0:3)

 

G: Lípa V. 2x, Sirotek P.

 

Sestava Tatranu: Glogar  - Novák(68.Bláha), Pudil, Stibor, Dvořák J.  -  Lípa P., Otradovec, Matoušek L., Sirotek P. – Lípa V., Kvěch K.

 

ŽK: 15.Kvěch K., 79. Otradovec

 

Na hřišti s výrazným sklonem jsme první půli začali do kopce a hned od prvních minut jsme byli jasně lepším týmem. Domácí bez několika hráčů v trestu vůbec nestíhali a hlavně ve středu zálohy jsme dominovali. Z velké převahy jsme udeřili už v 10.minutě. Lukáš Matoušek poslal uličkou do sóla Vaška Lípu a ten těsně před brankářem usměrnil míč do brány 0:1. Další změnu skóre přinesla 19.minuta. Autové vhazování na pravé straně si ve vápně zpracoval Kvěch. Míč posunul na Matouška, který se uvolnil kolem koncové čáry a na malém vápně našel Petra Sirotka. Ten se nerozpakoval a míč uklidil nechytatelně pod břevno 0:2. Další pěkný moment byl k vidění ve 25.minutě, kdy se z 25 metrů opřel do míče Stibor, rána však skončila jen na horní části břevna. Ve 32.minutě už jsme byli přesnější. Na levé straně zakombinovali Sirotek s Kvěchem. Kryštof nacentroval do vápna, kde byli na penaltě úplně volní bratři Lípové. Důraznější Vašek hlavou k tyči zvýšil na 0:3. První poločas byl z naší strany velice povedený a výsledek byl pro domácí ještě milosrdný.

 

Do druhé půle jsme šli s cílem užít si kombinační fotbal a využít hru z kopce k dalším brankám. Bohužel jsme ubrali ve všech herních činnostech. Domácí nám nedávali tolik prostoru ke kombinaci ve středu hřiště a díky svému důrazu se mnohem více dostávali k ohrožení naší brány. Za zmínku stojí šance Petra Sirotka z 56.minuty kdy se dostal za obranu, ale zakončení nezvládl a míč skončil až u rohového praporku. V 76.minutě jsme předvedli pěknou akci, kdy Pavel Lípa vysunul Kvěcha, který ale sám před gólmanem trefil jen jeho nohy. Domácí druhý poločas odbojovali a odměnou jim bylo snížení v 81.minutě. Na vysoký míč z půlky hřiště si ve vápně naskočil kanonýr Veselý a jeho hlavička zapadla přesně k tyči 1:3. Víc jsme jim ale už nedovolili a odvezli si první jarní body z venkovního hřiště.

 

Hlavně za první půli musím pochválit celou mladou sestavu, která měla bez veterána Dušana Pudila věkový průměr 19,5 roku. Nejvíc vidět byli hráči ve středu hřiště Lukáš Matoušek, David Otradovec a Kryštof Kvěch. V obraně si pochvalu zaslouží Filip Stibor, který se až na jednu výjimku výborně postaral o nejnebezpečnějšího hráče domácích Veselého. Za zmínku stojí i sebevědomý výkon mladého Matěje Bláhy, který odehrál poslední čtvrtinu zápasu. V příštím kole přivítáme na našem hřišti Daleké Dušníky v neděli 30.4. od 17 hod.

Zpět na články »