Lety si ze Sedlčan odvezly všechny body

[29. 8. 2023 9:15:15]
Lety si ze Sedlčan odvezly všechny body

I. B třída, skupina E – 2. kolo  
Neděle 27. 8. 2023 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Lety 1:3 (1:1)
G: R. Kvěch

Sestava:
L.Dřevojan – Z.Janoušek, L.Mošnička, D.Pudil, J.Chlasták (60.L.Rákosník), M.Bláha (46.O.Štemberk), D.Čipera, L.Matoušek (72.J.Pšenička), P.Lípa, R.Kvěch (72.J.Brunclík), R.Krůta (46.M.Barták)

Po zisku cenného bodu v Černolicích jsme doma hostili dalšího těžkého soupeře, když jsme se utkali s Lety. Za soupeře nastoupili i dva bývalí ligoví hráči, konkrétně záložník Jaroslav Černý a brankář Radek Sňozík. Do utkání jsme šli s cílem zvítězit a potvrdit tím bod z venku.


Vstup do zápasu se nám nevyvedl a soupeř se mohl okamžitě dostat do vedení. Hned v první minutě jsme totiž zbytečně ztratili míč na prostředku a soupeř se rychlou akcí dostal do dobré příležitosti, ale L.Dřevojan v brance byl pozorný a střelu vyrazil na roh. Ve 13.minutě našel D.Čipera pěkným pasem rozběhlého P.Lípu, ten si míč dobře přebral, ale jeho následnou přízemní střelu brankář chytil. O minutu později neproměnili obrovskou šanci hosté, když z dobré pozice útočník zamířil vedle. V 18.minutě jsme zaváhali při návratu do obrany a po faulu na pronikajícího hráče se pískala penalta. K její exekuci se postavil zkušený J.Černý, ale branku naštěstí přestřelil. V 25.minutě se nám povedla krásná akce po pravé straně, když J.Chlasták pěkně naběhl do vápna, kde ho kolmicí oslovil M.Bláha, ale střela ze strany hostujícího brankáře nepřekvapila. V 31.minutě nejdříve přišel velký závar v našem vápně, kde se hosté dožadovali odpískání další penalty, následně se míč odrazil před vápno, kde si ho přebral soupeřův záložník a skrytou přízemní střelou z 25 metrů poslal Lety do vedení 0:1. Na inkasovanou branku se nám podařilo dobře zareagovat a zvýšenou aktivitou si v následujících minutách vynutit mírnou herní převahu. V 38.minutě jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, když P.Lípa utekl po levé straně, přesnou přihrávkou pod sebe našel R.Kvěcha a ten míč šikovně usměrnil k zadní tyči – 1:1. O dvě minuty později nastala podobná situace, ale zakončující R.Krůta tentokrát hlavičkoval těsně nad branku.


Druhý poločas začal dost opatrně z obou dvou stran a bylo vidět, že ani jedno mužstvo hlavně nechce inkasovat. Nám se dařilo trochu více hrát s míčem, ale bohužel z toho nebyly žádné šance. Naopak soupeř se v 60.minutě po ojedinělé útočné akci dostal do vedení, když naši obranu překonal přesnou průnikovou přihrávkou – 1:2. Hned o minutu později mohl skóre srovnat R.Kvěch, ale jeho pohotovou střelu, potom co se k němu dostal odražený míč, brankář Sňozík vyrazil. V závěru utkání jsme se rozhodli posílit útok vytažením D. Pudila z pozice stopera a podařilo se nám soupeře zatlačit a vytvořit si ještě několik nadějných pozic na vyrovnání. Nejdříve v 81.minutě uplatnil důraz D.Pudil, který se natlačil do zakončení na hranici vápna a jeho pohotová střela levou nohou olízla břevno. V 90.minutě potom stejný hráč zatáhl míč po pravé straně a přízemním centrem na zadní tyči hledal P.Lípu, kterému chyběli jen centimetry a míč usměrnil do sítě. Poslední slovo měli hosté, když v úplně poslední minutě využili toho, že jsme se soustředili v hodně lidech hlavně na útok a J.Černý dal po individuální akci na 1:3.


Z prvního domácího zápasu jsme bohužel vyšli bodově naprázdno. Velice kvalitní soupeř se dokázal gólově prosadit a nám v závěru chybělo i trochu štěstí, abychom z některé šance alespoň vyrovnali. Po celé utkání jsme se pořádně nedokázali vypořádat s tím, že Lety útočily ve velkém počtu a často nás zatlačily až na naše vápno. Zapomínat nesmíme ani na přínos zkušeného brankáře Sňozíka, který neudělal za celý zápas žádnou chybu a navíc hostům pomáhal s rozehrávkou a organizací hry. Další utkání hrajeme v sobotu dopoledne v Tlusticích (10:15 hod).

 

Zpět na články »