Letní soustředění mladších žáků proběhlo opět v Plavech

[3. 9. 2020 8:46:26]
Letní soustředění mladších žáků proběhlo opět v Plavech

Stejně jako v minulé sezóně, proběhlo i letos letní soustředění mladších žáků v Plavech nedaleko Jablonce nad Nisou, kde jsme v termínu 8. – 15. srpna 2020 byli ubytováni v penzionu MAXÍK. Ve stejném termínu zde také bylo družstvo starších žáků.

Fotogalerie: ZDE


V rámci ubytování jsme měli zajištěnou plnou penzi (snídaně, oběd, večeře, druhá večeře). K tréninkům jsme využívali hřiště místního fotbalového klubu, přilehlé okolí a městské sportoviště (minihřiště s UMT a kurt na plážový volejbal). Celkem se soustředění zúčastnilo 14 mladších žáků a tři trenéři. Starších žáků bylo dokonce 18 a dohlíželi na ně čtyři trenéři. Každý den byla na programu ranní rozcvička a dvě tréninkové jednotky. Po večeři ještě probíhaly další aktivity, ať už venku, nebo uvnitř. Například se jednalo o procházku po okolí, hrála se přehazovaná na hřišti pro plážový volejbal, fotbálek na malé umělce, opékaní špekáčků, vědomostní kvíz, pantomima, či sledování fotbalu v televizi.

Soustředění se vydařilo a vzhledem k pěknému letnímu počasí se povedlo absolvovat i všechny naplánované tréninkové jednotky. S přihlédnutím k situaci, kdy je potřeba dodržovat zvýšená hygienická opatření a zbytečně necestovat hromadnou dopravou, jsme ovšem tentokrát vynechali z programu přátelské utkání a snažili jsme se být pouze v našem kolektivu. Zároveň na pokojích byla k dispozici dezinfekce a po hráčích jsme vyžadovali její využívání. Vzhledem k tomu, že účast na soustředění byla velmi dobrá, tak věříme, že nám to opět pomůže nejen k zlepšení fyzické kondice, fotbalových dovedností, ale i kamarádských vztahů uvnitř týmu, což je v kolektivním sportu velmi důležité. Na závěr určitě musíme poděkovat personálu penzionu za výborné podmínky a servis, který nám vytvořili a také místnímu fotbalovému klubu za půjčení hrací plochy.   

 

  

Zpět na články »