Lukáš Dřevojan zneškodnil v rozstřelu tři penalty a starší dorost si z Tábora odvezl dva body

[12. 3. 2018 12:01:48]
Lukáš Dřevojan zneškodnil v rozstřelu tři penalty a starší dorost si z Tábora odvezl dva body

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
16. mistrovské utkání: 10.3.2018 (hřiště: UMT Soukeník – Sezimovo Ústí)

Táborsko „B“ – Starší dorost  4:4 (0:2)   na penalty 0:3
G: Matoušek 3, Čejda
(A: Nováček 2, Čejda, Krůta)

Sestava:
Dřevojan - Hrbek, Machovský, Bláha (79.Doubrava), Počepický – Čejda, Matoušek, Čipera, Vyskočil (83.Sochůrek) – Nováček, Krůta
(připraveni: Kopp, Chocholoušek)   


Fotogalerie z utkání: https://www.zonerama.com/dorost-tatransedlcany/Album/4164929

 

Po zimní přípravě, která se nedá označit za příliš povedenou (špatná účast na trénincích a přípravných zápasech), nás v prvním jarním kole čekal soupeř z Tábora. Na podzim proti tomuto týmu kluci předvedli náš nejlepší výkon a vysoko jsme zvítězili. Ale už pohled na tabulku dával tušit, že se bude jednat o utkání dvou vyrovnaných celků a nedalo se čekat, že by se podzimní pohodový zápas opakoval. Již zmíněné problémy s absencí hráčů bohužel pokračovali i tentokrát, a tak jsme nemohli počítat s několika hráči našeho kádru. Vstup do utkání měli jednoznačně lepší domácí, kteří byli rychlejší a přesnější v práci s balónem, ale i v pohybu po celém hřišti. Ve 4.minutě likvidoval L.Dřevojan v naší brance první šanci Tábora. V 21.minutě se domácí dostali ještě do větší příležitosti, když využili chyby v našem rozestavení na hranici vápna, ale střela jednoho ze záložníků skončila těsně vedle. V dalších minutách se postupně začala naše hra lepšit a ke konci poločasu jsme si dokázali vytvořit i herní převahu. V 25.minutě byl velmi blízko vstřelení branky T.Nováček, ale brankář jeho hlavičku po rohovém kopu zázračně chytil. V 38.minutě jsme se dostali do vedení, když D.Čejda postupoval po levé straně k vápnu soupeře a pěknou střelou z hranice 20 m se trefil k tyči – 0:1. Ve 40.minutě bylo ještě veseleji, když nejdříve do tyčky vystřelil T.Nováček a odražený míč dokázal do branky poslat L.Matoušek – 0:2. Ve 43.minutě jsme mohli soupeři uštědřit totální K.O., ale bohužel se tak nestalo. M.Bláha se po rohovém kopu ocitl zcela sám na hranici malého vápna, ale svou střelu namířil pouze do tyčky!


Druhý poločas začal ve vysokém tempu z obou stran a zdálo se, že bude pokračovat těžké vyrovnané utkání se šancemi na obou dvou stranách. V 47.minutě se k pohotové střele z rohu vápna odhodlal D.Krůta a domácí brankář jeho pokus vyrazil s obtížemi na roh. V 50.minutě se domácí během chvíle dostali k dvou velmi nebezpečným střelám, ale náš brankář si poradil. V 52.minutě předvedl pěknou individuální akci T.Nováček, který přešel přes několik hráčů, dostal se do velké šance, ale brankář jeho zakončení vyrazil na roh. V 62.minutě přišla obrovská chyba M.Bláhy na hranici našeho vápna a domácí hráč pohodlně snížil na 1:2. Od této chvíle jsme naprosto vypadli z role a domácí nás přehrávali ve všech směrech. V 67.minutě další stoprocentní příležitost Tábora, ale L.Dřevojan v brance kouzlil. V 70.minutě zahrávali domácí roh, vytvořili před naší brankou velký zmatek a centrovaný míč  zapadl přímo k zadní tyči bez toho, aby ho někdo tečoval – 2:2. O dvě minuty později se zdálo, že je rozhodnuto, protože domácím se podařilo dokonat velký obrat, když nehlídaný hráč na hranici vápna skóroval na 3:2. V těchto chvílích to vypadalo, že rozjeté domácí mužstvo nemůže nic zastavit. V 79.minutě se nám ovšem podařilo z ojedinělé útočné akce srovnat na 3:3, když se po přihrávce od D.Čejdy prosadil L.Matoušek. Ovšem to ještě nebylo zdaleka všechno. V 85.minutě domácí podnikli rychlý útok po pravé straně, přišla přihrávka pod sebe na malé vápno a důrazný táborský útočník vrátil soupeři vedení – 4:3. Na začátku nastaveného času ovšem našel D.Krůta dlouhým míčem L.Matouška, ten se dokázal ve vápně uvolnit a svou třetí brankou v zápase vyrovnat na 4:4! Utkání nakonec skončilo docela spravedlivou remízou, protože oba dva celky měly pasáže kdy byly lešpí, ale potom i chvíle, kdy na svého soupeře nestačily. O bod navíc se tedy bojovalo v penaltovém rozstřelu. Zatímco z našich hráčů uspěli 3 ze 4 střelců (Matoušek, Čejda, Doubrava), tak hosté si na výborně chytajícího L.Dřevojana nepřišli ani jednou a do tabulky jsme si připsali důležité dva body.


Celkově si musíme přiznat, že náš výkon nebyl příliš dobrý. Z jednotlivců bych přesto vyzdvihl skvěle chytajícího L.Dřevojana, aktivně hrajícího D.Čejdu a také L.Matouška, který sice nepředvedl jeden ze svých nejlepších výkonů, ale vstřelil tři branky a rozhodující penaltu!


V příštím kole máme na domácí půdě hostit Klatovy, ale je otázkou jestli se v sobotu 17.3. od 10:15 hod bude hrát, protože stav hrací plochy po zimě je zatím dost špatný a ani předpověď počasí není příliš optimistická.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Táborsko „B“ – Mladší dorost  0:3 (0:1)
G: Sochůrek 3

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Doubrava, Jirák, Novotný, Kouklík, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Sosnovec, Procházka, Hrabák, Brejška 

Zpět na články »