Kombinované "B" + "C" si jasně poradilo s Meznem

[21. 2. 2022 9:20:01]
Kombinované

Přípravné utkání
neděle 20. 2. 2022 (hřiště: UMT Sedlčany)

 

„B“+“C“ muži – Mezno    9:3 (6:1)
G: V. Lípa 4, L. Matoušek 2, Jirák, Bláha, Havel

Sestava:
D. Šťovíček – Štemberk, Z. Janoušek, Stibor, T. Čipera, P. Sirotek, Bláha, L. Matoušek, Jirák, V. Lípa, Havel
Střídali hokejově: R. Krůta, T. Brotánek, Chlasták

 

Fotogalerie z utkání: ZDE (Vojtěch Konopištský)

 

Poté, co nám minulý týden soupeř odřekl první přípravný zápas, tak jsme se poprvé v zápase představili v neděli 20. února, když jsme na domácí UMT poměřili síly s Meznem (okresní přebor). Jak to již tradičně bývá, tak na začátku přípravy chybělo hodně hráčů a nastoupili jsme v dost kombinované sestavě béčko + céčko. Zápas se hrál za docela silného větru, ale hru to příliš neovlivnilo.


Vstup do utkání se nám nad očekávání vyvedl, protože hned od začátku jsme hráli velmi aktivně a nenechávali soupeře vůbec rozehrát. Ve 14.minutě to již bylo 4:0! Nejdříve se ve 2. minutě střelou bodlem z 14 metrů trefil L. Matoušek, ve 4. minutě využil pěkného pasu od M.Jiráka nabíhající V.Lípa, a tentýž hráč se následně trefil i střelou z rohu vápna ve 12.minutě. A perfektní čtvrthodinu zakončil M.Bláha, kterého lobem do vápna našel L.Matoušek. Zákonitě se snížila ochota a snaha některých hráčů pracovat i dozadu a v naší obranné fázi vznikaly mezery. Ve 20. minutě toho soupeř dokázal využít a snížil po naší ztrátě ve středu pole na 4:1. Ovšem hned o minutu později zaváhal hostující brankář a dobíhajícího M.Jiráka zastavil jen za cenu penalty, kterou faulovaný hráč proměnil – 5:1. Poslední gól v první části hry přišel v 32. minutě, když se lobem přes vybíhajícího brankáře prosadil M.Havel, který se v dresu Sedlčan představil po delší době.


Druhý poločas byl z naší strany o hodně horší. Je potřeba říci, že hru samozřejmě ovlivnilo průběžné střídání a různé posouvání hráčů po hřišti, ale na druhou stranu musíme také hledat důvody v tom, že nám začali dost viditelně docházet síly. Zároveň také soupeř zareagoval na naší hru, již nám nedal tolik prostoru do rozehrávky a hra se oboustranně přitvrdila. V 50.minutě prošel hostující hráč po lajně až před našeho brankáře a neměl problém snížit na 6:2. V 62.minutě využil L.Matoušek zaváhání brankáře soupeře, který vyběhl a špatně odkopl míč a chytrým přehozením dal na 7:2. V 80.minutě jsme se dopustili série několika chyb na naší polovině hřiště a soupeř korigoval na 7:3. V 84.minutě se po rohu R.Krůty krásně hlavou trefil V.Lípa a tentýž hráč ještě v 89. minutě uzavřel prudkou střelou k tyči výsledek na 9:3. Druhá část hry z naší strany příliš krásy nenabídla, hodně jsme kazili a zbytečně ztráceli míče po ukvapených přihrávkách dopředu, když si mnoho situací říkalo o kombinaci se středem pole, nebo otočení hry. Pochvalu si mužstvo tentokrát zaslouží za koncovku, protože většinu vyložených příležitostí jsme dokázali proměnit v branku.


Příští zápase hraje „B“ mužstvo v neděli 27. 2. 2022 venku s béčkem Dobříše a začátek je v 14 hodin.

Zpět na články »