K bodům mělo Áčko hodně daleko

[25. 4. 2022 9:06:56]
K bodům mělo Áčko hodně daleko

 

TJ Slavoj Mýto – „A“ muži    4:1 (2:1)
G: Sochůrek

 

Sestava:
Dřevojan L. – Lípa P., Sosnovec, Hofman, Krůta M. – Hašek (46. Čipera D.), Kouklík (74. Čipera T.), Dvořák M., Novotný, Sirotek M. (68. Krotil) – Sochůrek (82. Glogar)

Videozáznam utkání: ZDE

 

K dalšímu zápasu jsme zajížděli do Mýta, kterému se na jaře příliš nedaří. Už před zápasem jsme ale museli řešit obrovské personální problémy. Z různých důvodů chyběli Kdolský, Brotánek, Hanuš, Repetný, Haas a Habart. K tomu se před zápasem potýkali se zdravotními problémy Sirotek, Hašek, Sochůrek a Krůta a při dostatečném počtu hráčů by pravděpodobně nenastoupili v základní sestavě. K tomu nám také ze zdravotních důvodů nemohli pomoci V. Lípa a R. Kvěch z Béčka.


Absence zkušených hráčů se projevila již v kabině před zápasem, kde chybělo to správné zápasové natěšení a chuť získat 3 body. To se projevilo hned v úvodu zápasu a hned ve 4. minutě jsme inkasovali. Po neodpískaném ostrém zákroku na Sochůrka přešli domácí do rychlého brejku po pravé straně. Pecháček našel na první tyči nedůrazně hlídaného Nového a ten prostřelil Dřevojana - 1:0. Hned o dvě minuty později vystihl Sochůrek chybnou malou domů a zprava postupoval sám na brankáře, kterému nedal střelou na zadní tyč šanci zasáhnout a vyrovnal na 1:1. V 8. minutě jsme mohli dokonat bleskový obrat. Dvořák na levé straně oklamal tři domácí hráče a posunul míč na Krůtu. Ten odcentroval, nejistý brankář na centr nedosáhl, ale Haškovo zakončení na dlouhou nohu z malého vápna orazítkovalo pouze břevno opuštěné branky. To byla bohužel poslední nebezpečná situace před domácí brankou v celém zápase! Úvod sice ukázal, že taktika zaměstnávat nejistou domácí obranu míči na rychlého Sochůrka byla správná, ale realizace se vůbec nedařila. Pomalá a často nepřesná rozehrávka umožnila domácím vždy včasný návrat a postavení obranného bloku. K tomu rozhodčí povolil obráncům soupeře tvrdou hru, která naším subtilním útočným hráčům vůbec nevoněla. Naopak velké množství kontaktů tělo na tělo na druhé straně končilo trestným kopem ve prospěch Mýta. Ke všem standardním situacím, kterých bylo v zápase opravdu hodně, se postavil exligista Martin Zeman a jeho výborná levačka vytvářela jednu nebezpečnou situaci v našem vápně za druhou. Do 40. minuty jsme úspěšně odolávali, pak ale přišel další trestný kop od pravé lajny a míč na zadní tyči usměrnil hlavou do sítě opět Nový - 2:1.


Druhá půle nepřinesla velkou změnu. Na hřišti se nenašel nikdo, kdo by dokázal ostatní strhnout a porvat se o výsledek, jak se nám to dařilo v minulých zápasech s celky z čela tabulky. Samozřejmě i díky zdravotním trablům řady hráčů začaly docházet i fyzické síly. Domácí svojí jednoduchou hrou zatápěli naší obraně stále více. V 50. minutě utekl na pravé straně rychlý Skopový a jeho křižnou střelu vytěsnil Dřevojan pravou nohou těsně vedle levé tyče. V 62. trefili domácí po nedůrazném odkopu tyč. V 65. minutě se Mýtu už podařilo navýšit skóre. Po zbytečné ztrátě na půlce hřiště získal míč Skopový, před vápnem si ho narazil se spoluhráčem a z úhlu prostřelil Dřevojana na zadní tyč - 3:1. V 76. minutě to byl opět neudržitelný Skopový, který postupoval zprava sám na našeho brankáře, ten dobře zasáhl a dorážku vykopl z prázdné brány Krůta. V 78. minutě opět centroval nebezpečně zleva Zeman a prodloužení hlavou skončilo jen těsně vedle pravé tyče. Razítko na výsledek zařídil další roh Zemana v 81. minutě zahraný na přední tyč. Ten se podařilo domácím hlavou prodloužit a pro volného střídajícího Renzu nebyl problém hlavičkou poslat míč za bezmocného Dřevojan - 4:1.


V tomto zápase bylo vše špatně. Počínaje personálními a zdravotními problémy. Na hřišti, ani v kabině nebyl nikdo, kdo by dokázal ostatní strhnout. Podali jsme chladný výkon, takto bychom na záchranu nemohli vůbec pomýšlet.

 

Příští zápas hrajeme v neděli 1. 5. od 17 hodin. Na domácím hřišti přivítáme Mariánské Lázně.

Zpět na články »