Infomace pro hráče, členy, fanoušky a sponzory fotbalového oddílu Tatran Sedlčany

[26. 11. 2015 14:07:39]
Infomace pro hráče, členy, fanoušky a sponzory fotbalového oddílu Tatran Sedlčany

Vzhledem k neustále se šířícím pomluvám, především  ze strany hráče Sokola Jesenice pana Tomáše Hulínského vůči našemu oddílu, jsme připravili tuto krátkou informaci. 

V posledním kole 4. třídy skupiny B v neděli 1.11.2015 hrál  náš C tým  poslední mistrovský zápas v Jesenici a prohrál 2:1. Výsledek zápasu vzal výbor na vědomí včetně přenesené informace o průběhu zápasu a  dále se tímto utkáním nezabýval. Následně dne 12.11.2015 DK OFS (Disciplinární komise okresního fotbalového svazu) na základě návrhu STK OFS (Sportovně-technická komise)  provedla kontumaci zápasu v náš prospěch, protože dle zápisu o utkání, který potvrdil funkcionář Jesenice, vystřídal náš soupeř o jednoho hráče více než fotbalové řády umožňují. O provedené kontumaci a uložené pokutě jsme se dozvěděli ze zápisu DK. Náš oddíl se v daném případě nijak neangažoval a nebyl účastníkem tohoto řízení. Ani poté se náš výbor kontumací zápasu nezabýval, protože se tato záležitost našeho oddílu netýkala, pouze jsme vzali na vědomí informaci, že máme body navíc. Po provedení kontumace měla Jesenice, pokud s kontumací a pokutou nesouhlasila, možnost  odvolat se k Výkonnému výboru OFS Příbram do sedmi dnů, tedy do 19.11.2015.  Dle našich informací této možnosti Jesenice nevyužila z nám neznámých důvodů. Tím dle platných fotbalových směrnic nabyla kontumace zápasu platnosti a žádný opravný prostředek neexistuje.

 

Dne 22.11.2015 se na webu „fotbalunas“ objevil článek sepsaný hráčem Sokola Jesenice panem Tomášem Hulínským.  Kromě vlastního popisu a pohledu na věc je plný pomluv a útoků na náš oddíl, především na členy výboru. Náš výbor se záležitostí kontumace zápasu a okolností jeho průběhu začal zajímat až na základě tohoto článku a následného vyjádření oddílu Sokola Jesenice na témže webu, protože došlo k zatažení našeho oddílu do řízení mezi okresními fotbalovými orgány a Sokolem Jesenice. Pouze připomínáme, že nikdo z členů výboru uvedený zápas neviděl a informace máme pouze z doslechu od některých našich hráčů a vedení C týmu. Podstatou problému je fakt, že dle p. Hulínského a následného vyjádření Sokola Jesenice neproběhlo šest střídaní, které byly uvedeny v zápisu o utkání, ale pouze pět střídání. Nikdo z C týmu Tatranu, kteří se zápasu zúčastnili a jichž se někteří členové výboru individuálně dotazovali, není schopen 100% potvrdit, kolik hráčů soupeře skutečně střídalo. Toto potvrzení údajně žádali zástupci Jesenice po našich hráčích a vedení C týmu. Zásadně prohlašujeme, že se na náš výbor  nikdo z Jesenice oficiálně se žádostí o jednání neobrátil, proto náš výbor jednal o celé záležitosti až v úterý 24.11.2015 na základě mediální smršti ze strany soupeře.  Rozhodli jsme se, že vypracujeme oficiální vyjádření k dopisu Sokola Jesenice a na hysterický výstup p. Hulínského nebudeme reagovat. Tím, že p. Hulínský následně (25.11.2015) svůj nechutný pamflet začal rozesílat našim sponzorům nás donutil k tomu, abychom se začali jeho dopisem vážně zabývat. Nevidíme důvod, abychom si jím šířené nepravdivé údaje a nepodložené útoky nechali líbit. 

 

Závěrem ještě připomínáme, že se jedná o záležitost mezi Sokolem Jesenice a OFS Příbram, se kterou nemá náš fotbalový oddíl nic společného. Jsme přesvědčení, že zatažením našeho oddílu do tohoto sporu se snaží Jesenice odvrátit pozornost  od svého zásadního pochybení a neznalosti fotbalových řádů.

 

 

 

Petr Jindrák

předseda FO

Tatran Sedlčany 

Zpět na články »