Hodnocení velmi povedené první sezóny v divizi

[20. 6. 2016 7:27:44]
Hodnocení velmi povedené první sezóny v divizi

Tatran Sedlčany ukončil první rok v divizi a dá se mluvit o dalším úspěchu sedlčanské kopané. Naše mužstvo skončilo na krásném sedmém místě a jen horší skóre nás neposunulo na páté místo. Získali jsme 48 bodů, to znamená v tabulce pravdy +3 body. Na začátku soutěže jsme byli pasováni na prvního sestupujícího a o to víc je naše umístění úspěchem celého oddílu. 

Pochvalu zaslouží všichni hráči, kteří nastoupili, realizační tým a výbor oddílu kopané. Samozřejmě, že nebylo všechno v pořádku, mrzí nás výprask v Malši Roudném a porážka doma se sestupujícím Jindřichovým Hradcem. Podzim byl s našeho pohledu lepší, na jaře jsme hráli doma 8x, ale za tři body jsme vyhráli jen dvakrát, pětkrát to byla remíza a jedna porážka. Když jsme hráli se soupeřem z čela tabulky, tak jsme prohráli jen jednou s Hořovickem, a to svědčí o kvalitě našeho mužstva. Hráči se musí naučit nepodceňovat soupeře z dolní poloviny tabulky! Samozřejmě, že to bylo na jaře těžší a to z toho důvodu, že už soupeř znal sílu našeho mužstva. Teď nás čeká druhý rok a všichni si uvědomujeme, že druhý rok bývá těžší. My se ale chceme na trvalo zabydlet v divizi, už kvůli našim divákům, kteří odvedli vynikající práci. Kdo se zasloužil nejvíce o tento úspěch: v první řadě Capouch, který předváděl po celou sezonu vynikající výkony a zaslouženě byl desetkrát v nominaci na hráče zápasu. Druhý byl Michal Kdolský, který odehrál všechny zápasy a do sestavy hráče zápasu se dostal šestkrát. Třetí je Honza Vystyd, na stoperu předváděl dobré výkony. V nominaci se ještě objevili Brotánek a Němec čtyřikrát, třikrát Dvořák. Hráči kola na jaře byli Hrůša, Senft, Dvořák skončil druhý. Za jaro je potřeba pochválit střelce Haase, který na podzim moc nehrál pro zranění. 11.července začne příprava na podzimní zápasy, hráče čeká soustředění a přípravné zápasy, které se budou hrát opět ve Vysokém Chlumci.

 

A teď statistika: Střelce máme na prvním místě hned tři. 9 branek dali Senft, Němec a Haas, 4 branky dal Pešek, po třech Soldát, Kvěch, dvakrát rozvlnili síť soupeře Vystyd a Matoušek, po jedné dali Brotánek, Lípa, Kdolský a Bartůšek. Nejlepším nahrávačem se stal Soldát, přihrál na devět gólů, 8 asistencí mají Kdolský a Němec, šest Dvořák, tři Repetný, Haas, Matoušek, dvakrát asistoval Kvěch, po jedné Capouch, Pešek, Sirotek, Řehák, Lípa, Čejda a Brotánek. Nejužitečnější hráč je Němec 23 bodů, na druhém místě je Senft, třetí Haas 21 bodů, čtvrtý skončil Soldát 15 bodů, pátý je Kdolský 10 bodů. Nejtrestanější náš hráč byl Kvěch 7 žlutých a jedna červená, druhý skončil Vystyd 6x žlutá jedna červená, 6x uviděly žlutou kartu Brotánek, Kdolský, Haas a Matoušek, 5x se žlutilo před Čejdou a Řehákem. A nesmíme zapomenout, že nejvíce diváků chodilo v Sedlčanech.

 

Jiří Voráček – vedoucí mužstva

 

Zpět na články »