Fotbalový oddíl má nový výbor

[15. 4. 2022 13:45:29]
Fotbalový oddíl má nový výbor

Ve čtvrtek 14. dubna 2022 se v klubovně na Tatranu uskutečnila výroční členská schůze fotbalového oddílu Tatran Sedlčany, která byla v letošním roce také volební.

Fotogalerie: ZDE

 

Termín byl tentokrát velmi neobvyklý, protože schůze musela být několikrát odložena z důvodu nemoci covid-19 a souvisejícími omezeními. Schůze byla již tradičně určena pro všechny členy oddílu starší 18 let a pozvané hosty. Za město se zúčastnil místostarosta Mgr. Zdeněk Šimeček a tradičně také ředitel příspěvkové organizace SAS (Sportovní areály Sedlčany) Pavel Bednář. Celková účast již několikátý rok za sebou byla kolem padesáti lidí, z čehož bylo 31 členů oprávněných volit.


Schůze začala hodnocením uplynulého roku z pohledu výboru, když zprávu přednesl předseda oddílu Petr Jindrák. Ve zprávě poděkoval všem, kteří se jakkoliv na chodu oddílu podílejí, ať už jako trenéři, pořadatelé nebo funkcionáři a samozřejmě také sponzorům. Zvláště potom našemu generálnímu partnerovi, kterým je město Sedlčany. Stejně jako celou společnost, tak i fotbal výrazně zasáhla celosvětová pandemie nemoci covid-19, a tak bylo zmíněno s čím vším, se oddíl a všichni jeho členové museli vypořádat. Připomenuto bylo výročí 100 let fotbalu a všechny plánované akce, které se v souvislosti s tím měly uskutečnit (zábava, výstava, fotbalová utkání, vydání knihy). Nakonec nám situace bohužel dovolila pouze výstavu v Městském muzeu a vydání velmi povedené knihy 100 let fotbalu v Sedlčanech (období 1971 – 2021). Předseda poděkoval všem, kteří se na výstavě podíleli a zvláště vystihl práci trojice autorů knihy (Lubomír Lhota, Zdeněk Lhota a Vlastimil Zelenka). Stručně byly zmíněny i výsledky jednotlivých mužstev, ale více se o jejich činnosti přítomní dozvěděli v dalším bodu programu, kterým byly krátké zprávy trenérů jednotlivých mužstev, na které navázalo vyhlášení nejlepších hráčů za jednotlivá mužstva a zpráva o hospodaření oddílu. Ocenění fair-play navíc získal Milan Štemberk, který v zápase „C“ mužstva přerušil akci (mohl dát gól do prázdné branky) a šel pomoci zraněnému brankáři soupeře.


Nejlepší hráči jednotlivých mužstev, kteří obdrželi za prvenství trofej a novou a šálu z našeho fanshopu:


Ml. přípravka „B“ – Jan Hlavín 
Ml. přípravka „A“ – Jakub Student 
St. přípravka – Marian Stieber
Mladší žáci – Jakub Vávra 
Starší žáci „B“ – Matěj Havel
Starší žáci „A“ – David Vovsík
Mladší dorost – Jaroslav Brunclík
Starší dorost – Matěj Hrabák
„C“ muži – Zdeněk Janoušek 
„B“ muži – Lukáš Matoušek 
„A“ muži – Petr Haas 

Cena fair-play: Milan Štemberk

 

Vzhledem k tomu, že na výroční schůzi vždy hodnotíme kalendářní rok, který se liší od fotbalové sezóny a jaro 2021 se kvůli covidu nehrálo, tak trenéři vlastně tentokrát hodnotili jen polovinu sezóny.


„A“ mužstvo na podzim v divizi bojovalo o každý bod, ale v mnoha zápasech bohužel ztratilo dobře rozehrané utkání v samotném závěru a je v ohrožení sestupu. Po konci podzimu došlo ke změně na trenérském postu, když dlouholetého trenéra Ladislava Šacha nahradil Vlastimil Zelenka. „Béčko“ sice do sezóny v I. B třídě vstoupilo prohrou, ale potom se sérií sedmi zápasů bez porážky dostala do horních pater tabulky a po podzimu bylo na 6. pozici. Tabulka je ovšem vyrovnaná a na jaře bude muset zabrat, aby se vyhnulo pádu do nižší soutěže. „Céčko“ odehrálo podzim ve velkém stylu a za pomoci hráčů „béčka“ patří mezi tři nejlepší týmy okresního přeboru. V dorostu bohužel přišla řada na slabší ročníky a výsledky tomu odpovídají. Před sezónou byla odhlášena divize, ale ani v krajském přeboru to nestačí na boj o přední příčky. Navíc v úvodu sezóny byl velký problém s počtem hráčů. Ani starším a mladším žákům se v krajském přeboru určitě nedaří tak, jak by si představovali. Vzhledem k plánované reorganizaci mládežnických soutěží to navíc vypadá, že v dorostu i v žácích budeme hrát příští rok nižší krajskou soutěž – I. A třídu. V kategorii přípravek máme tři družstva účastnící se okresních soutěží a jednu minipřípravku, kde se zájemci učí první pohybové a fotbalové dovednosti. V kategorii přípravek jde ale hlavně o to, aby si všichni užili radost ze hry a postupně se zlepšovali.

Dalším očekávaným a hlavním bodem programu byly volby nového výboru fotbalového oddílu. Volba probíhala veřejně a ke každému kandidátovi zvlášť v abecedním pořadí. Volit mohl každý člen starší 18 let a ke zvolení bylo nutné získat nadpoloviční počet hlasů z přítomných volitelů. Volební řád umožňuje, aby výbor měl nejméně 7 členů a maximálně 13. Přihlášených kandidátů nakonec bylo 12. Samotná volba proběhla v poklidu, pouze s několika dotazy na jednotlivé kandidáty.


Než volební komise dala výsledky dohromady, tak ještě předseda Petr Jindrák přednesl výhled do roku 2022. Zmíněno bylo všeobecné zdražování, které se činnosti oddílu dotkne hlavně v oblasti dopravy. Vyjádřil také přání, aby se do činnosti zapojili i další lidé, ať už jako pořadatelé, nebo trenéři u jednotlivých mužstev, a aby nový výbor přinesl novou energii, což povede k dalšímu rozvoji oddílu.  

 

Následně volební komise oznámila, že do nového výboru bylo zvoleno všech 12 kandidátů. Nový výbor tedy bude pracovat ve složení:


Jiří Barták, Pavel Bláha, Lukáš Brotánek, Martin Habart, Martin Havel, Petr Jindrák, Ludovít Kiš, Lubomír Lhota, Zdeněk Lhota, Stanislav Mošnička, Pavel Plachý a Ladislav Šach.


V závěrečné diskuzi vystoupil mimo jiné místostarosta města Mgr. Zdeněk Šimeček, který řekl, že si velmi váží práce všech lidí, kteří se podílejí na chodu našeho oddílu, a poděkoval jim za práci, když především vyzdvihl práci těch, kteří pracují  s mládeží. Dále také přítomné ujistil, že město bude nadále sport v Sedlčanech podporovat formou příspěvku na činnost a připomněl, že se město stará o všechna sportoviště, poskytuje je Tatranu bezplatně k užívání a platí jejich údržbu. Krátce vystoupil také Pavel Bednář, který pozdravil všechny přítomné a slíbil, že se město bude snažit udržovat sportoviště v co nejlepším stavu, ale zároveň varoval, že peněz je málo a na žádné výrazné investice to nyní nevypadá. V diskuzi se ještě dále probírala nutnost snažit se získat pro fotbal co nejvíce mladých zájemců, zaujmout je a zkusit oslovit ke spolupráci i jejich rodiče. Na přetřes se dostala i výše oddílových příspěvků a diskuze, zda by jejich zvýšení výrazně ovlivnilo počet hráčů. S diskusním příspěvkem, kde bilancoval výsledky své dlouhodobé akce na podporu nemocného Kubíčka, vystoupil František Urner. Seznámil přítomné s výší vybraných finančních prostředků a poděkoval všem lidem, sponzorům a organizacím, kteří do sbírky přispěli.


První schůze nového výboru by se měla uskutečnit v úterý 19.dubna 2022 od 19:00 hod v klubovně na tribuně a zvolen by zde měl být i předseda a místopředseda oddílu.  

 

----------------------------------------------

AKTUALIZACE:

V úterý 19.4. 2022 došlo na první schůzi nově zvoleného výboru k volbám jednotlivých funkcí. Předsedou oddílu dále zůstává Petr Jindrák a ke změnám nedošlo ani na postech místopředsedy (Lubomír Lhota) a sekretáře (Pavel Bláha).

Zpět na články »