Fotbalisté Tatranu ukončili sezonu 2017-2018 vítězstvím

[18. 6. 2018 8:22:01]
Fotbalisté Tatranu ukončili sezonu 2017-2018 vítězstvím

„A“ muži  – Olympie Březová 3:1 (0:0)

 

Sestava:
Glogar (46.Vančát) - Hájek, Vystyd, Brotánek, Lípa Pavel, Krůta, Kvěch, Dvořák (75.Lípa Václav), Soldát (88.Podlipský), Haas, Křesina (12.Senft)

Po nešťastné prohře v minulém kole v Praze a po nevýrazných domácích výkonech s Hořovicemi a Dobříší se chtělo „áčko“ rozloučit se svými diváky výhrou, která by nám v konečné tabulce zajistila pozici v horní polovině. Po dohodě se soupeřem se utkání hrálo netradičně v pátek, ale i přesto přišlo pěkných 334 diváků, kteří u vstupu dostali trubky a fandící tyče. Začátek zápasu se vinnou pozdního příjezdu soupeře opozdil a místo 18:00 se začalo hrát až o hodinu později, což zcela jistě ovlivnilo celý první poločas a hra byla neurovnaná.  Hned na úvod přišlo velké překvapení, když na hřiště v základní sestavě nastoupil s číslem „50“ a kapitánskou páskou Jirka Křesina, který 28.června oslaví padesátiny. Tento fakt tribuny odměnily velkým potleskem a randálem, který následně doprovázel i zbytek zápasu. Hned v první minutě se v nebezpečné pozici objevil Kvěch, jenže špatně trefil míč a mířil nad. Ve 13.minutě vychytal Lípu brankář. Ve 28.minutě střílel vedle Soldát a vzápětí hezkou akci Krůty nezakončil Haas. Ve 35.minutě přišla obrovská šance, když Lípa tvrdě vystřelil a brankář míč vyrazil před dobíhajícího Hájka, ale ten trefil jen ležícího brankáře. Kopali jsme roh, ale Vystydovou hlavičku brankář vytěsnil. Ve 42.minutě si nádherně na kolmou přihrávku Brotánka naběhl Krůta, ale střela šla opět nad branku. A když v poslední minutě prvního poločasu střílel Vystyd také nepřesně, tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Začátek druhého poločasu patřil znova Tatranu, a když se v pokutovém území prosadil Lípa a přihrál pod sebe na Haase bylo to rázem 1:0 pro Tatran. Hráči Tatranu ještě přidali a hostující obrana v čele s brankářem se měla co ohánět. Dvakrát za sebou je vystrašil Dvořák. V 58.minutě neproměnil obrovskou šanci Krůta, který nejdříve tvrdě vystřelil, brankář s námahou míč vyrazil na jeho kopačku a místo placírky do prázdné branky zvolil náš útočník razantní střelu, která šla vedle. V 66.minutě jsme zaznamenali střelu hostů vysoko nad. Potom nám ale zatrnulo, když střelu hostujícího hráče Vančát kontroloval pohledem a ta skončila na tyči. V 70.minutě si s obranou hostů v pokutovém území pohrál Kvěch a po zatažení jednoho z obránců se kopala penalta. Tu suverénně proměnil exekutor Brotánek -  2:0. V 75.minutě jsme kopali Dvořákem roh, brankář hostů centrovaný míč chytil a okamžitě ho poslal na své útočníky. My jsme jako už několikrát v tomto ročníku propadli a hosté šli do přečíslení a korigovali stav na 2:1. Po snižující brance padla na naše kopačky nervozita. Hosté po jedné akci byli i blízko k vyrovnání, ale obrana včas hrozící nebezpečí odvrátila. Po tomto varování začali hráči opět makat na 100% a byl to opět Pavel Lípa, který zatáhl míč do pokutového území a našel pod sebou Senfta, který bombou na přední tyč uklidnil hráče i diváky a zvýšil v 85.minutě na konečných 3:1. Hráči se rozloučili s diváky dobrým výkonem, nejlepší hráč na hřišti byl Petr Haas a dobře mu sekundoval Pavel Lípa. Přejeme všem krásné požití dovolené a v srpnu na shledanou.

 

Zpět na články »