Fotbalisté Tatranu předvedli v posledním podzimním zápase výborný výkon

[19. 11. 2018 7:21:09]
Fotbalisté Tatranu předvedli v posledním podzimním zápase výborný výkon

 

„A“ muži – FK Hořovicko   5:0 (2:0)

 

Sestava:
Glogar – P.Lípa (86.L.Matoušek), Vystyd (12.D.Krůta), L.Brotánek, M.Krůta, Kdolský, K.Kvěch, M.Dvořák (75.Hájek), Soldát (82.M.Sirotek), Haas (60.Senft), Němec 

Fotogalerie z utkání: ZDE (D.Štverák)


Videozáznam utkání: ZDE

 

V posledním kole podzimní části jsme na domácím hřišti hostili Hořovicko a vzhledem k vyrovnanosti tabulky se jednalo o velmi důležité utkání. Naši hráči k němu přistoupili zodpovědně a hned od úvodu byli aktivnějším a lepším týmem. Hned v první minutě zahrozil Kdolský po přihrávce Němce, ale střela šla vedle. Odpovědí hostů byla střela Novotného, s kterou si výborně poradil Glogar a vlastně se jednalo o jedinou střelu hostů za první poločas. V páté minutě jsme zahrávali roh Krůtou, ale hlavička Brotánka šla těsně nad. V sedmé minutě Němec skvěle četl hru, vystihl přihrávku zpátky na stopera, míč mu vypíchl, obešel brankáře a vracejícího se obránce a zasunul míč do opuštěné branky - 1:0. Ve dvanácté minutě jsme museli střídat Vystyda Davidem Krůtou, protože se Honzovi obnovilo zranění třísla. Kdolský se posunul na post stopera a David šel do zálohy a hned se zapojil do hry. V 17.minutě bylo ještě veseleji, to vystřelil na branku na podzim dobře hrající Kvěch, brankář s námahou míč vyrazil a opakovanou střelu téhož hráče zastavila ruka obránce a kopala se penalta. K míči se postavil exekutor našich pokutových kopů Brotánek a s jistotou poslal míč do branky - 2:0. Další pěkná akce na jeden dotek proběhla ve 21.minutě, míč šel od D.Krůty na Haase, ten ho předložil Dvořákovi, který ale trefil jen brankáře. V závěru prvního poločasu si povodil v pokutovém území obránce hostů Soldát a přihrál do 100% šance Dvořákovi, které se bohužel střela vůbec nepodařila a míč se sotva došoural k brance.

Druhý poločas začal kolmou přihrávkou za obránce od Dvořáka na Davida Krůtu, ale jeho střela šla těsně vedle. Ve 48.minutě udělal Haas v pokutovém území z obránců solné sloupy a nezištně přihrál Němcovi do obrovské šance, jenže ten poslal na branku slabou střelu, kterou stačil brankář ještě u zadní tyče chytit. Němec neustále větral hostující obránce a hosté ho zastavovali všema možnými způsoby. V 55.minutě si zopakovali nádhernou akci z úvodu druhé části Dvořák s Davidem Krůtou, když tentokrát střílel David na zadní tyč a míč skončil v brance - 3:0. V 57.minutě si všiml Kdolský, že je brankář daleko před brankou, a z poloviny hřiště vystřelil, ale hostující brankář se stihl na poslední chvíli vrátit a míč se štěstím vytáhl na roh. V 62.minutě dostal přihrávku od výborně hrajícího Dvořáka Němec, a přesto že ho dva obránci drželi, stačil Dominik vystřelit těsně nad. V 72.minutě si přišli na své diváci, když viděli nádhernou akci založenou Němcem, ten posunul na Senfta, který dal z první na Lípu, který přeloboval vybíhajícího brankáře - 4:0. V 76.minutě udržel výborným zákrokem čisté konto Glogar, když vytěsnil střelu Novotného, a jako v prvním poločase, tak i ve druhém to byla jediná střela hostů na naší branku. V 84.minutě po naší pěkné akci řešili hosté situaci jen za cenu faulu na Kvěcha a kopala se další penalta. K míči se opět postavil Brotánek a suverénně proměnil na 5:0. A tak si přes dvě stě diváků mohlo zazpívat „pátá, právě teď odbila“. Mužstvo na závěr podzimu předvedlo výborný výkon, za který si zaslouží pochvalu všichni hráči. Těžko se vybírá, kdo byl nejlepší. Obrana v čele s Brotánkem hrála spolehlivě, to samé platí o středové řadě a útočníci byli rovněž výborní. Určitě jsme měli radost, že se po těžkém zranění vrátil na hřiště Haas a opět svým výkonem potvrdil, že nám na podzim hodně chyběl. Pochvalu si zaslouží naši diváci, kteří nám vytváří výborné prostředí. Po podzimu máme 21 bodů, což znamená, že v tabulce pravdy jsme na nule, a to je dobrý odrazový můstek pro jarní odvety. Ve vyrovnané tabulce jsme na 10.pozici, ale ztrácíme jen 3 body na 5.místo. Na druhou stranu je potřeba říci, že náskok na 14.tým tabulky je pouze šest bodů. Přejeme všem do nového roku hlavně zdraví a krásné prožití vánočních svátků a na jaře na shledanou.

 

 

 

 

Zpět na články »