Důležitá domácí výhra

[25. 3. 2024 13:03:13]
Důležitá domácí výhra

„A“ muži – SK Chlumec 2:1 (0:1)
G: Novotný, Sochůrek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný (90. Chlasták) Hofman, Brotánek L., Krůta M.  – Schwarz (45. Dvořák), Hanuš, Novotný, Kdolský (61. Říha), Sirotek M. (77. Štemberk) – Sochůrek (82. Habart M.)

Ve třetím jarním kole nás čekal Chlumec a my jsme měli zvýšenou motivaci. Na podzim jsme od soupeře schytali šestigólový debakl a zároveň jsme se mohli případným vítězstvím odpoutat od spodní části tabulky. Konečně se nám vyprázdnila marodka. Na lavičce už byli připraveni Říha, Štemberk a Habart. Krotil, Plesl, V. Lípa a Chlasták tak mohli pomoci v sobotu Béčku a chyběl nám pouze v minulém kole vyloučený Kouklík, který dostal stop na dva zápasy.

 

V taktických pokynech před zápasem jsme upozorňovali na kanonýry Sirotka a Bláhu a důležitost vstřelení první branky. Hned třetí minuta ale vše změnila. První roh v zápase z levé strany doklepl na zadní tyči do sítě špatně obsazený Bláha - 0:1. Z rychlé branky jsme se rychle oklepali a hra se přesunula převážně před hostující branku. V 8. min jsme dobře zakombinovali na pravé straně, Repetný si ve vápně zasekl na levou nohu, ale jeho střele scházela razance a brankář Vostárek neměl větší problémy. Ve 20. min zahrával Hanuš roh z pravé strany. Ostrý míč zakroucený do brány našel hlavu Brotánka, od ní se ale odrazil nad břevno. O minutu později kopal Hanuš z levé strany trestňák. Se střelou přes zeď měl Vostárek velké problémy, ale nakonec míč vyplácnul mimo tři tyče. Ve 25. min jsme dobře presovali, od Sirotka se dostal míč k Sochůrkovi, který trefil skrytou střelou z 20 metrů břevno. Ve 28. min poslal Kdolský z levé strany ostrý centr před bránu, který na poslední chvíli odvrátila obrana před Schwarzem na roh. Ve 38. min předvedl velice důležitý zákrok Dřevojan. Bláha vyslal Sirotka do sóla z pravé strany, ale náš brankář byl hodně rychle z branky a nohama přízemní střelu vyrazil. Míč se dostal k Dobiášovi, který opět trefil jen nohy našeho gólmana. To byl velice důležitý moment. Pokud bychom dostali druhou branku, zápas  by se otáčel velice špatně.


Druhý poločas začal opět šancí hostů. V 51. minutě kopali trestňák z levé strany a vysoký míč spadnul na horní část břevna naší branky. V 60. min se na hřiště dostala naše zimní posila Tomáš Říha. Hned v následující minutě zatáhl míč po pravém křídle. Jeho přetažený centr vrátil Krůta pod sebe na Hanuše, který poslal ostrý centr před bránu a Novotný rybičkou umístil míč pod břevno - 1:1. V 71. min dával Dvořák dlouhý míč do levého křídla. Hostující Řehák chtěl dát hlavou malou domů, míč ale předložil ideálně Sochůrkovi, který po zemi k levé tyči otočil skóre - 2:1. V 78. min dal opět Dvořák do levého křídla na Štemberka, ten si ve vápně obhodil Řeháka, ale střelu na zadní tyč Vostárek vyrazil. Odražený míč napálil z voleje Repetný a jen těsně minul levou tyč. Posledních čtvrthodinu se hrálo více na naší polovině, hosté se ale dostali pouze k několika závarům ve vápně a my se nakonec mohli radovat z těsné výhry.


Zápas pro nás nezačal vůbec dobře, přesto se nám podařilo výsledek otočit a vybojovat velice důležité tři body. I když se nehrál příliš pohledný zápas, je třeba za bojovný přístup pochválit všechny hráče, kteří se dostali na hřiště. V neděli nás čeká zápas na hřišti Poříčan, kde budeme chtít potvrdit domácí vítězství. Utkání začíná v 16:30.

 

Zpět na články »