DREAMteam – HOLICE 26.06.2016 (turnaj starších žáků) - 3.část

[30. 7. 2016 19:31:15]
DREAMteam – HOLICE 26.06.2016 (turnaj starších žáků) - 3.část

VIKTORIA CUP – den třetí

Ještě v sobotu večer jsme museli vyřešit nedělní zádrhel. Naše první vystoupení v Holicích bylo naplánováno na 8:15, ale snídaně v kempu se podávaly teprve od 7:15 – museli jsme trochu přitlačit na pilku a jídlo bylo na stole již v 6:45, přesto jsme na občerstvení, přejezd do Holic, převléknutí a rozcvičení měli pouze 90 minut. Počasí? To bylo diametrálně odlišné od sobotního, teploty zhruba o 15 stupňů nižší a dopoledne časté přeháňky.

08:15-08:50 ... FK Náchod 2002 – TJ TATRAN Sedlčany … 2:0
Po (na můj vkus krátkém) rozcvičení jsme nastupovali na holickém tréninkovém hřišti opět proti náchodským, tentokrát byli naším sokem kluci ročníku 2002. Zatímco jejich starší kolegové, se kterými jsme hráli 16 hodin před tímto duelem, předváděli spíš atletický fotbal, tento soupeř byl rozhodně techničtější.
Divácky atraktivní, herně vyrovnané utkání s množstvím šancí na obou stranách. Bohužel, naše se nám nepodařilo proměnit, naopak jsme po inkasované brance museli hru trochu otevřít (nedělní zápasy byly vyřazovací) a před koncem jsme dostali ještě přidáno. Výsledkově náš nejhorší zápas, i když herně jsem nemohl klukům moc vyčítat – snad jen to, že trochu podcenili rozcvičení v chladném a sychravém počasí, možná jsme mohli hrát trochu agresivněji. Spadli jsme tedy do druhé čtyřky a čekaly nás ještě dva zápasy.

09:35-10:10 ... MOS Strzelce Opolskie – TJ TATRAN Sedlčany … 0:1 (Habart)
Přes nedělní nepřízeň počasí jsme měli vlastně trochu štěstí, protože jenom tento zápas jsme hráli za mírného deště. Osmnáctitisícové polské město vyslalo na holický turnaj šikovný tým. Nám na mokré trávě zpočátku snaha o kombinační hru moc nevycházela, ale s přibývajícími minutami jsme získávali územní i herní převahu a bylo jen otázkou času, kdy a kdo z našich se trefí. Povedlo se to Matějovi a jeho následný úprk a polibek rohového praporku patří k nezapomenutelným víkendovým zážitkům :-)

Před posledním utkáním jsme měli téměř 3,5 hodiny volno (možná se mohly ranní zápasy trochu posunout) a tak jsme lehkou procházkou vyrazili do nedalekého kulturního domu, kde nás v zahradní restauraci čekaly řízečky. Po těch se jen zaprášilo, a protože hned vedle, před památníkem Emila Holuba, bylo centrum holické obdoby naší „Rosy“ (město slavilo 680 let), zastavili jsme se ještě na pouti pro kyselé hady. A tady došlo k prvnímu a naštěstí poslednímu rozštěpení našeho týmu. Zatímco zhruba třetina hráčů se dravě vrhla do kokpitů elektrických autíček, zbytek kluků jim po obvodu autodromu hlasitě fandil. Jezdci předváděli tak skvělé výkony, že majitel atrakce okamžitě volal na místní matriku, aby jim byly bezodkladně vystaveny řidičské průkazy. Bohužel, čas nás již trochu tlačil, tak jsme na matrikářku nemohli čekat … :-)

13:30-14:05 ... TJ TATRAN Sedlčany – Spartak Medzev … 2:1 (2x Barták)
Odpoledne jsme se konečně dostali na jemný pažit hlavního holického „letiště“, čekal nás poslední zápas, utkání o páté místo a východoslovenský Medzev. Neuvěřitelně těžké utkání, ve kterém jsme po poměrně přísně nařízené penaltě prohrávali, ale kluci nesklonili hlavy, proti silovému soupeři hráli krásný kombinační fotbal a stále častěji se dostávali do šancí. Pět minut před koncem se nám podařilo vyrovnat, ještě jsme posílili útok a zvýšili tlak. Minutu před koncem Slováci zastavili náš útok jen faulem a proměněnou penaltou jsme zvítězili. Parádní zážitek :-)

VIKTORIA CUP – MEMORIÁL LÁDI VOJÍŘE – 25.-26.06.2016
46. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FOTBALOVÉHO TURNAJE STARŠÍCH ŽÁKŮ
KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE:

01. - FK Náchod 2001
02. - FC Hradec Králové
03. - ČFK Nitra (SVK)
04. - FK Náchod 2002
05. - TJ TATRAN Sedlčany
06. - Spartak Medzev (SVK)
07. - FC Slovan Hlohovec (SVK)
08. - MOS Strzelce Opolskie (PL)
09. - SK Holice
10. - NK Mladost Proložac (CRO)
11. - FK Přelouč
12. - SK SENCO Doubravka 2003
13. - SK Pardubičky
14. - SK Vysoké Mýto

Všechny tři nedělní zápasy se hrály opět ve vysokém tempu a naši kluci předváděli parádní, zodpovědné výkony. Vybojované páté místo ze čtrnácti účastníků na takto silně obsazené akci je velkým úspěchem sedlčanského žákovského fotbalu :-)
V průběhu turnaje jsme ze sedmi soubojů prohráli jen dvakrát – v obou případech s borci z Náchoda. Na náchodském webu jsem našel i vyjádření jejich trenérů o těchto duelech, a jestli je něco pravdy na tom, že výkon vlastního týmu roste s výkonem soupeře, pak je rozhodně zajímavá první věta od lodivoda Náchoda 2002 :-)

Trenér Náchoda 2001 o sobotním utkání s naším DREAMteamem:
„Kombinačně vyspělý soupeř ze Sedlčan nám od začátku ukazoval, že je zaslouženě týmem aspirujícím na konečné první místo tabulky. Jenže naši hoši to nechtěli připustit, Postupně jsme se dostali do 3 naprosto jednoznačných šancí, jenže nám došel střelný prach, zdálo se. Po prvním poločase nebylo klukům co vytknout, snad jen zachovat větší klid v koncovce a dál trpělivě pracovat. Po změně stran jsme se po hezkém přenesení hry na křídelního dravce Netoldu dostali do vedení. Poté ale přišel nesmyslný výpadek a soupeř diktoval hru. Zaslouženě vsítil vyrovnávací branku a my jsme se nestačili divit. Naštěstí se kluci dokázali srovnat a paradoxně po obdržené brance hráli zpět to, co naši hru zdobí, a po další křídelní akci se ujímáme vedení a základní skupinou jsme prošli bez porážky.“

Trenér Náchoda 2002 o nedělním utkání s naším DREAMteamem:
„S odstupem dvou dnů hodnotím tento zápas jako jeden z nejlepších, který kluci letos odehráli. Od první minuty se hrál oboustranně rychlý a kombinační fotbal, který musel bavit. Nám se v zápase dařilo kombinovat a držet míč, navíc klukům vycházely neskutečné věci (viz dvě paty u lajny Prochy a Šimon) a zaslouženě tak zápas po brankách Paťana a Nósy ovládli.“


Na úplný závěr bych chtěl všem hráčům DREAMteamu poděkovat za účast na této akci a za to, že svým fotbalovým umem výborně reprezentovali naše město na mezinárodní úrovni. Je opravdu příjemné poslouchat potlesk cizích diváků, slova uznání soupeřových trenérů a dokonce i pochvaly od profesionálních rozhodčích. Pozitivní je rozhodně i to, že jsme si nepřivezli žádné zásadní zranění. A pro mne osobně bylo milé také zjištění, že z těch mrňousků, se kterými jsem před 10 lety s fotbalem začínal, jsou už „velcí kluci“ a skvělá parta. “Dvatisícejedničkám“ přeji hodně úspěchů v dorostenecké kategorii a s „dvatisícedvojkami“ se těším na shledanou v srpnu :-)


PEPÍNO Hrma

Zpět na články »