Dorosty v divizi podruhé v řadě neinkasovaly a Prachatice porazily rozdílem třídy

[3. 4. 2018 14:17:49]
Dorosty v divizi podruhé v řadě neinkasovaly a Prachatice porazily rozdílem třídy

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
19. mistrovské utkání: 31.3.2018 (hřiště: Tatran)

Starší dorost – Prachatice  9:0 (3:0)
G: Čejda 3, Matoušek 3, Nováček, Čipera, Kopp (p)
(A: Matoušek 3, Bláha, Machovský, Nováček, Čipera)

Sestava:
Kubánek - Hrbek, Kouklík, Počepický, Machovský – Čejda (58.Kopp), Bláha, Matoušek, Čipera – Nováček, Všetečka

Fotogalerie z utkání: ZDE

Do utkání 19.kola dorostenecké divize jsme šli v roli jasného favorita, protože soupeř dosud nasbíral pouze 5 bodů. Navíc podzimní utkání skončilo naší rekordní výhrou 16:3. Od té chvíle ovšem v kádru soupeře došlo k několika změnám a i přesto, že stále většina kluků je věkem mladších, tak už nejsou výsledky v poslední době tak jednoznačné a nedávno dokázali doma vybojovat remízu.

Zatímco na podzim jsme vedli již v 17.minutě 2:6, tak tentokrát soupeřova obrana odolávala o dost déle. V 9.minutě nejdříve na zadní tyči zakončoval těsně vedle D.Čejda a v 11.minutě trestuhodně netrefil prázdnou branku M.Bláha. Protože se nám nedařilo vstřelit branku, tak jsme sáhli ke změně hráčů mezi zálohou a útokem, což se vyplatilo. První branka přišla v 22.minutě, kdy D.Čipera krásným centrem za obranu našel D.Čejdu a ten nás hlavou poslal do vedení 1:0. O dvě minuty později se tato situace opakovala, ale s tím rozdílem, že tentokrát David hlavičkoval těsně vedle.  V 30.minutě dostal L.Matoušek výbornou přihrávku do běhu od Z.Všetečky, ale v zakončení nevyzrál na hostujícího brankáře. V 33.minutě vystřelil L.Matoušek, brankář míč vyrazil a dobíhající D.Čejda ho poslal do sítě – 2:0. Za minutu našel L.Matoušek centrem hlavu D.Čejdy, ale ten už po několikáte hlavičkoval těsně vedle. Nakonec se David hattricku do poločasu dočkal, když v 44.minutě využil rychle vhozeného autu od L.Matouška – 3:0.

Druhý poločas začal nejlépe, jak mohl, když přistrčení do vápna od L.Matouška využil T.Nováček – 4:0. V 48.minutě velká šance Z.Všetečky, ale jeho hlavička skončila těsně nad brankou. V 59.minutě zatáhl T.Nováček míč do vápna a akci zakončil D.Čipera svojí první divizní brankou - 5:0. Na 6:0 dal v 69.minutě L.Matoušek, který dostal přesný pas za obranu od M.Machovského. V 71.minutě si náš kanonýr připsal další branku, když se prosadil z trestného kopu – 7:0. V 82.minutě vybídl L.Matouška ke zkompletování hattricku M.Bláha a Lukáš nezaváhal – 8:0. V 88.minutě předvedl pěkný individuální průnik do Vápna Z.Všetečka a obránce ho zastavil jen za cenu faulu. Míč se na penaltu postavil střídající R.Kopp a přesnou střelou za tyč upravil na konečných 9:0. V úplném závěru ještě kluci hazardovali s čistým kontem, ale Prachatice ze svojí největší a prakticky jediné šance neskórovali.

Pokud se podíváme na předvedenou hru, tak to rozhodně nic extra nebylo. Na druhou stranu si musíme říci, že s takto slabými soupeři je to vždy těžké, protože podvědomě to každý cítí, že nemusí hrát úplně naplno. Kluci se chvílemi hře přizpůsobovali a na hřišti nebylo vidět velké nasazení. Pochvalu si ale zaslouží za to, že se jim podařilo vstřelit devět branek. Z jednotlivců bych tentokrát nejvíce ocenil výkon D.Čejdy, L.Matouška a M.Machovského.

Další zápas nás čeká netradičně v neděli (8.4.2018), kdy hrajeme na hřišti druhého mužstva tabulky, kterým je Doubravka.


-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost – Prachatice  6:0 (2:0)
G: Kouklík 3, Sochůrek, Kozohorský, Svoboda

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Procházka, Svoboda, Bareš, Doubrava, Novotný, Kouklík, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Hrabák, Brejška, (Jirák) 

Zpět na články »