Dorost – hodnocení podzimní části sezóny 2021/2022

[1. 12. 2021 13:10:50]
Dorost – hodnocení podzimní části sezóny 2021/2022

Před začátkem nového soutěžního ročníku byl dorost z divize přihlášen do krajského přeboru středočeského kraje, neboť jsme věděli, že nás čeká těžký rok u staršího dorostu, kde máme málo hráčů ročníků 2003 a 2004.

U mladšího dorostu situace vypadala o trochu  lépe a tak jsme čekali, že sezonu ve vzájemné výpomoci hráčsky zvládneme, neboť nebude tlak na výsledky, protože krajský přebor byl nesestupový. První nepříjemnou zprávu jsme se dozvěděli po rozlosování soutěže, kde bylo sděleno, že proběhne reorganizace soutěží a tudíž budou soutěže sestupové a bude se hodně redukovat počet jejich účastníků.

Začátek přípravy ještě vypadal slibně s dobrou účastí hráčů, ale brzký start soutěže 14. 8. 2021 dával tušit, že přijdou problémy s neúčastí hráčů na zápasech z důvodů prázdnin, dovolených a brigád.

Již v prvním zápase ve Slaném tak za starší dorost nastoupilo 5 hráčů r. 2005 a 3 hráči r. 2006!!! Ke vší smůle jsme v tomto zápase ještě přišli o 3 hráče, kteří po zákrocích domácích zápas nedohráli a jak se později ukázalo, šlo o zranění dlouhodobá. Další problém nastal s koncem prázdnin, když začal školní rok a kluci se rozjeli na internáty. Někteří přes týden nebyli k dispozici, a když se v pátek vrátili, tak účast některých byla omezena absolvováním tanečních kursů. Nedostatečný počet hráčů staršího dorostu se bohužel negativně projevil i na hře mladšího dorostu, za který nastupovali hráči, kteří již měli v nohách zápas za starší dorost, a malý počet hráčů omezoval jejich vystřídání.

Mám velkou radost, že se přesto našlo pár hráčů, kteří nám svou pracovitostí, poctivostí v tréninku a chutí v zápasech ukázali, že to jde a fotbalově vyrostli. Přes všechny problémy musím říci, že v některých zápasech jsme nepředváděli špatnou hru, byli jsme aktivní, chtěli jsme hrát fotbal, ale když jsme si vypracovali šance, tak jsme je neproměnili a byli potrestáni.

Ke zlepšení výsledků i předváděné hry došlo v polovině podzimní části, kdy se uzdravili zranění hráči, navíc se k fotbalu vrátilo pár kluků, kteří již nehráli, ale opět je to přitáhlo zpět, a přišli i šikovní kluci z okolních oddílů.

Pro jaro mám radost, že se kádr ml. dorostu rozrostl na 22 hráčů ročníků 2005 a 2006. Dává nám to velkou naději do jarní části sezóny, že šikovní kluci z mladšího dorostu budou moci být posunuti do staršího a odehrát v něm kvalitní utkání, a v mladším dorostu i tak zůstane dostatek hráčů, aby někteří nemuseli hrát dva zápasy za sebou.

V této kategorii rozhoduje zejména fyzično, pravidelné trénování a chuť. Pokud nemáme natrénováno, hledáme, proč to nejde, a nehledáme, jak by to šlo, tak se nám to v zápase vrátí.

Do zimní přípravy jdeme s jediným úkolem, hodně natrénovat ve velkém počtu hráčů. Tréninky jsou naplánovány 3x týdně, aby se každý hráč mohl účastnit minimálně dvou tréninků týdně! Každý z hráčů má jen ve svých rukou jak přistoupí k zimní přípravě, a jak bude připraven na jarní utkání.

Jsem optimistou, pokud kvalitně a ve velkém objemu natrénujeme, tak se nám to na jaře vrátí na výsledcích a budeme si moc pořádně od plic v kabině po vyhraném zápase zařvat!!!

 

 

 

 

 

 

 

Zpět na články »