Další zbytečná ztráta "B" mužstva

[5. 5. 2022 13:42:27]
Další zbytečná ztráta

FUMBI I. B třída, skupina E – 19. kolo  
Sobota 30. 4. 2022 (hřiště: Nová Ves p. Pleší)


Nová Ves – „B“ muži  3:3 (1:1)
G: D. Čipera 2, M. Barták

Sestava:
L. Mošnička – Z. Janoušek, P. Krotil, D. Pudil, T. Čipera, P. Sirotek, M. Bláha (84. V. Jindra), D. Čipera, M. Jirák, M. Barták, R. Kvěch (59. R. Krůta)

 

K důležitému souboji s tabulkovým soupeřem odjelo béčko tradičně v dost kombinované sestavě. V základní sestavě nastoupili čtyři hráči z céčka a na lavičce byli připraveni další dva, kteří se v průběhu utkání na hřiště také dostali.


Domácí poměrně překvapivě vsadili na opatrnější začátek a pomalejší tempo hry, což nám vyhovovalo a nedostali jsme se pod tlak. Dařilo se nám lépe držet míč a postupnou kombinací jsme se dostávali do zajímavých pozic. V 9.minutě M. Bláha ve vápně pěkně přiklepl míč do velké šance na R. Kvěcha, ale jeho zakončení zblokoval domácí obránce. V 16. minutě zahrávala Nová Ves standardní situaci, centr naše obrana odvrátila na vápno, ale následná střela bohužel skončila v brance a domácí šli do vedení 1:0. Branka naštěstí vůbec nezměnila obrázek hry a stále jsme měli herní převahu. V 18. minutě se ve vápně v dobré pozici opět objevil R.Kvěch, ale pomalejší první dotyk dovolil obraně zasáhnout. V 21.minutě si navedl míč na střed hřiště D. Čipera a z 20 metrů vystřelil jen těsně vedle branky. V 24.minutě jsme měli velké štěstí, když našemu brankáři vypadl míč a domácí hráč zblízka mířil vedle odkryté branky. V 33.minutě jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, když si David Čipera narazil míč na hranici vápna se svým bratrem Tomášem a utaženou střelou k tyči dal na 1:1. V 38. minutě utekl domácí obraně M. Barták a jeho zakončení skončilo těsně vedle zadní tyčky, kde navíc ještě dobíhal P.Sirotek, ale tomu chyběl krok. O minutu později centroval M.Bláha a domácí obránce si při snaze odkopnout míč nastřelil vlastní břevno. V poslední minutě první části znovu utekl M.Barták, prostřelil domácího brankáře, ale ten míč tělem trochu zbrzdil, a tak ho dokázal obránce doběhnout a vykopnout z prázdné branky.


Druhý poločas začal naší další dobrou příležitostí, když M. Jirák nápaditou přihrávkou pod sebe našel na vápně R. Kvěcha, ale brankář jeho střelu vyrazil. V 55.minutě jsme si vytvořili během chvíle dva obrovské závary v soupeřově vápně, ale domácí obraně se vždy podařilo naše pokusy zablokovat. V 65.minutě jsme zužitkovali souvislý tlak ve vedoucí branku, když před vápnem M. Barták přihrál na D. Čiperu a ten se velice podobnou střelou jako v prvním poločase opět prosadil – 1:2. V 68.minutě si našel dlouhý pas od M. Jiráka nabíhající M. Barták, pohotově vystřelil a s pomocí teče padajícího obránce zvýšil naše vedení na 1:3. V této chvíli se zdálo, že o osudu utkání je prakticky rozhodnuto, protože herní lepší celek se dostal do dvoubrankového vedení. Jenže bohužel tomuto pocitu propadli zřejmě i naši hráči a potvrdilo se, že není konec, dokud není konec. Podvědomě došlo z naší strany ke zvolnění, k čemuž se ještě přidala únava, nedařilo se nám pokračovat v aktivní hře a velké problémy nám začaly dělat návraty do obrany. V 76.minutě navíc přišla velká chyba a domácí útočník pohodlně snížil na 2:3. I přesto jsme mohli ještě znovu odskočit do dvoubrankového vedení, když D. Čipera dlouhým pasem našel rychlého M.Bartáka, ale jeho zakončení brankář vystihl. V 81.minutě doběhl domácí hráč odražený míč a náhodným centrem našel na zadní tyči nabíhajícího spoluhráče, který se zblízka nemýlil a srovnal na 3:3. V samotném závěru jsme ještě mohli přijít i o bod za remízu, protože domácí měli příležitost zahrávat několik dobrých trestných kopů a rohů, což je pro ně v sestavě se Z. Starobou obrovská zbraň. Naštěstí se nám podařilo vše ubránit a zápas skončil remízou 3:3. Před zápasem bychom s výsledkem byli spokojeni, ale potom, jaký mělo utkání průběh je remíza pro nás velkou ztrátou. Z jednotlivců bych tentokrát nejvíce vyzdvihl Davida Čiperu, který vstřelil dvě branky, a dařilo se mu herně po celý zápas. Dobře zahráli i ostatní, ale kolem 70.minuty nám evidentně začaly docházet síly a kvalita hry šla dolů.


Příští zápas hrajeme v neděli 8.5.2022 od 17:00 doma a soupeřem nám budou Jinočany, což je momentálně druhý tým tabulky.     

Zpět na články »