Další vítězství Áčka v přípravném zápase

[28. 2. 2022 7:17:27]
Další vítězství Áčka v přípravném zápase

„A“ muži – FC Chýnov  5:1 (2:0)
G: Hanuš 2x, Kdolský 2x, Novotný

 

Sestava:

Glogar (46. Dřevojan L.) – Lípa P. (46. Hašek), Brotánek L., Hofman (46. Krotil), Krůta M. (46. Sirotek M.) – Repetný,  Kdolský (65. Kouklík), Kouklík (46. Novotný), Dvořák M., Hanuš (65. Krůta M.) – Sochůrek (60. Haas)

V úvodu týdne nám na poslední chvíli vypadl soupeř z Dražic a tak jsme byli rádi, že jsme mohli nastoupit proti soupeři z I.A třídy jihočeského kraje FC Chýnov. V jeho záloze nastoupil bývalý hráč 1.FK Příbram Pavel Pilík, díky němuž se podařil zápas domluvit. Stále jsme ještě nemohli počítat se zraněným Sosnovcem a k zápasu nebyl tentokrát k dispozici D. Čipera.


Zápas jsme začali dobře a hned v úvodu jsme šli do vedení. V 7. minutě jsme rozjeli rychlou akci na levé straně, Kdolský našel před vápnem Sochůrka, který byl nedovoleně zastaven. K exekuci trestňáku 18 metrů od brány se postavil Hanuš a přesnou střelou přes zeď otevřel skóre - 1:0. Další rychlý výpad po levé straně jsme sehráli v 11. minutě. Dvořák uvolnil Hanuše, jeho prudký centr se odrazil k volnému Sochůrkovi, který z 10 metrů přestřelil částečně odkrytou bránu. V 21. minutě si na pravé straně poradili Kdolský s Lípou s celou obranou soupeře. Po několika narážečkách trefil Michal z úhlu přesně o břevno - 2:0. Ve druhé části poločasu se soupeř zlepšil. Díky zabezpečené obraně nás nepouštěl do dalších šancí a dlouhými míči na šikovného útočníka dělal naší obraně problémy.


Do druhého poločasu jsme tradičně prostřídali polovinu sestavy a rychle se nám podařilo navýšit náskok. V 51. minutě našel Dvořák ve vápně zády k bráně Kdolského, který posunul na Hanuše a Marek po zemi přes celou bránu upravil na 3:0. V 56. minutě uvolnil do pravého křídla Kdolský Repetného, ten dal pod sebe na Sochůrka, jeho zakončení z 12 metrů se ale do brány nevešlo. V 58. minutě se chybná rozehrávka hostů dostala k Sirotkovi, ten našel před brankou Kdolského, který trefil tvrdě pod břevno - 4:0. V 74. minutě se dočkali hosté čestného úspěchu. Z levé strany poslal Pilík do vápna přesný centr, první zakončení hlavou Dřevojan ještě vyrazil, ale na dorážku už neměl nárok - 4:1. V 80. minutě předvedl pěknou akci Haas. Dobře si odstavil stopera a od půlky postupoval zprava na branku. Na tvrdší zakončení už neměl dost síly a gólman míč vyrazil na roh. K tomu se postavil Dvořák, přesně našel hlavu Novotného, který nechytatelně trefil pravou šibenici - 5:1.


V zápase nás snaživý soupeř prověřil v obrané činnosti, kdy hlavně v první půli chodilo hodně dlouhých balónů za obranu. Ne vždy jsme si počínali úplně jistě. Na druhé straně je pozitivní produktivita Michala Kdolského s bilancí 2+1 a Marka Hanuše 2+0.


Generálku na jarní část soutěže sehrajeme v neděli 6.3. v 14:30 proti FK Komárov. Nakonec se zápas uskuteční na přírodní trávě na Vysokém Chlumci.

Zpět na články »