Další domácí zápas bez bodů

[7. 6. 2022 9:26:50]
Další domácí zápas bez bodů

„A“ muži – SK Petřín Plzeň  1:2 (0:0)
G: Haas

 

Sestava:
Dřevojan  – Repetný (61. Lípa P.), Sosnovec (71. Brotánek L.), Hofman, Krůta M. – Hašek (46. Dvořák M.),  Kdolský (61. Sirotek M.), Habart M. (71. Krotil), Novotný, Hanuš – Haas

 

Po porážce v Hořovicích, která potvrdila sestup do krajského přeboru, jsme přivítali soupeře z horních pater tabulky. Přesto jsme chtěli potěšit naše fanoušky hrou a hlavně výsledkem. Tentokrát jsme nemohli počítat s Kouklíkem, Sochůrkem, Čiperou a Glogarem.


Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. V 8. minutě prošel středem hřiště Habart a po výměně míče s Haasem se ocitl zprava sám před brankářem Suchým. Přízemní střela na zadní tyč šla ale těsně vedle. Ve 13. minutě jsme viděli další velkou šanci. Novotný našel Habarta, který se sice neprotlačil do zakončení, ale předal do ideální pozice Haasovi. Ten sice překonal brankáře, ale na poslední chvíli zakročil před prázdnou bránou hostující obránce. Odražený míč se dostal znovu k Haasovi, ale i další střelu zblokovali obránci. Soupeř prvně zahrozil v 17. minutě, ale Dřevojan tvrdou střelu z 18 metrů vyrazil. V 25. minutě dostal míč do levého křídla Hanuš a prudká rána z 22 metrů skončila nad. Ve 32. minutě zakončoval hostující kapitán Lisý, ale po tečované střele se kopal pouze roh. Ve 35. minutě se Haas šikovně obtočil na půlce kolem obránce Klicha, který ho zezadu stáhl a rozhodčí Havlík poslal hosty do deseti. Ve 42. minutě viděli diváci další velkou šanci. Repetného aut poslal z první na zadní tyč Kdolský, kde našel Habarta, který pohotovou hlavičkou jen těsně minul. V poslední minutě poločasu přišla ještě jedna rychlá akce po pravé straně. Kdolský vysunul do křídla Haase, ten se kličkou zbavil Provoda, dal pod sebe na Repetného a jeho tvrdou ránu z 15 metrů vyrazil Suchý na roh. V prvním poločase byl k vidění velmi dobrý fotbal. Mnohem více nebezpečných situací jsme si vytvořili před hostující brankou my, ale naše koncovka je žalostná.


Vstup do druhého poločasu se nám opět podařil. V 51. minutě jsme zaútočili po pravé straně, křižný Habartův pas chytře pustil Krůta na Dvořáka a jeho prudké zakončení vyrazil Suchý před sebe. K dorážce jsme se ale nedostali. V 54. minutě přišla další pěkná akce po pravé straně. Sosnovec uvolnil Repetného, který dal od koncové čáry pod sebe na Haase, ale jeho zakončení z ideální pozice postrádalo potřebnou razanci. Rozhodující moment zápasu přišel v 56. minutě. Pro trestňák z půlky hřiště si šel Dřevojan, ale Lisý byl pohotovější a těsně před naším gólmanem lízl balón hlavou a usměrnil ho do odkryté brány - 0:1. Soupeř se pak už neměl kam hnát a v deseti lidech si zkušeně hlídal výsledek. V 70. minutě zaútočili hosté po levé straně a akci přerušil jen za cenu žlutého faulu Sosnovec. Po následujícím trestném kopu šli hosté do dvoubrankového vedení. Na centr do vápna si opět naskočil Lisý a hlavou se nemýlil - 0:2. Naše snížení přišlo bohužel hodně pozdě. Už v nastaveném čase poslal zprava ostrý centr do vápna Hanuš a Haas ho hlavou umístil přesně za zadní tyč - 1:2.


Hodnocení zápasu se stále opakuje. Nevyužitá řada šancí a pak hloupé chyby nás stojí body. První poločas jsme jasně ovládli a mohli vést minimálně o dvě branky. Dařila se nám křídelní hra, hlavně kapitán Kdolský zásoboval naše křídla přesnými míči. V druhé půli se soupeř soustředil více na obranu i s převahou jednoho hráče jsme si už tolik šancí nevypracovali. Hostům tak stačili dvě standardky a všechny body se stěhovali na západ Čech.


V předposledním kole zajíždíme v sobotu 11.6. do Chebu, kde se na umělém trávníku pokusíme obrat o body místní Hvězdu. Původně se mělo hrát od 16:00, ale nakonec byl začátek stanoven na 17:00 hod.

Zpět na články »