Bratři Chlastákové řídili další kanonádu „B“ mužstva.

[26. 9. 2016 10:44:37]
Bratři Chlastákové řídili další kanonádu „B“ mužstva.

Po vysokém vítězství ve Zvole jsme přivítali nováčka soutěže SK Chlumec. Soupeř byl zatím stoprocentní doma, venku ale ještě nebodoval. Oproti minulému zápasu chyběli Sirotek, Valenta a Matoušek. Ve středu zálohy nastoupil po nemoci se vracející Kryštof Kvěch.

Tatran Sedlčany „B“ – SK Chlumec  7:1 (3:1)

 

G: Chlasták P. 3x, Chlasták M. 2x, Kvěch K., Pešek

 

Sestava Tatranu: Mošnička  - Pešek, Pudil, Ségl (65.Šťovíček F.), Bartůšek – Čížek (45.Dvořák J.) , Chlasták M., Kvěch K. (70.Otradovec) , Lípa V. (60.Brotánek T.) – Chlasták P. (73.Vrbický), Lípa P.

 

ŽK: 88. Pešek

 

Soupeře jsme chtěli hned v úvodu přitlačit a navázat na velmi dobré - gólové začátky z minulých zápasů. Hned ve třetí minutě vystřelil z 20m tvrdě Kvěch, gólman míč neudržel, k dorážce se ale nikdo nedostal. V 7.minutě ukázali svou útočnou sílu hosté. Kvěch chyboval ve středu pole, do otevřené obrany přišla přihrávka do levé strany, hostující Šonka ale ani nevystřelil, ani nepřihrál. Naše hra nebyla v těchto fázích vůbec dobrá. Kazili jsme hodně přihrávek, čehož využívali hosté k rychlým kontrům do otevřené obrany. Velké problémy nám dělal  hlavně kanonýr Veselý. Během poločasu se ocitnul několikrát na zemi v pokutovém území, přes protesty hostů se ale ani jednou nepískalo. Nepískalo se ani na druhé straně při zákroku na Kvěcha. Naše útoky končili často v ofsajdové pasti hostující obrany. Ta se nám podařila přelstít až ve 22.minutě, kdy Pudil vysunul na pravé straně Peška, který sám před brankářem ještě posunul doleva na Petra Chlastáka a ten už neměl problém trefit prázdnou bránu 1:0. Ve 29.minutě vysunul Martin Chlasták Kvěcha, který zkušeně přehodil vyběhnutého gólmana 2:0. Ve 35.minutě hasili hosté další rychlý brejk pouze malou domů do rukou brankáře. Následný nepřímý kop ze 14 metrů skvěle vyřešili Kvěch z Peškem. Prvně jmenovaný jemně posunul míč doprava a „Pešíno“ nekompromisně zavěsil k pravé tyči 3:0. Po této brance jsme nepochopitelně přestali hrát a soupeř se vrátil do hry. V 40.minutě jsme opět zkazili přihrávku, míč se dostal na levé straně k volnému Šonkovi, který prostřelil Mošničku 3:1. V poslední minutě ještě vysunul Petr Chlasták Pavla Lípu, který přehodil brankáře, ale taky bránu.

 

Do druhého poločasu jsme vstoupili s větší aktivitou. Hned v první minutě prostrčil Kvěch na Bartůška, který ale z úhlu trefil jen brankáře. V 52.minutě opět přihrával Kvěch, Petr Chlasták šel středem sám na bránu a po kličce gólmanovi skóroval do prázdné brány 4:1. V druhém poločase neměli hosté už tolik sil, přesto díky naší lehkovážnosti v obraně stále hrozili. V 52.minutě chyboval Pudil, před Mošničkou se objevil sám Veselý, Lukáš ho ale skvěle vychytal. V 60.minutě utekl po pravém křídle Bartůšek, přetaženým centrem hledal neúspěšně nabíhajícího Pavla Lípu. K odraženému balónu se ale dostal Martin Chlasták a z voleje trefil přesně k tyči 5:1. V 68.minutě vybojoval na půlce míč Dvořák, Pavla Lípu pak hosté v rohu vápna zablokovali. Díky své bojovnosti ale míč opět získal, přistrčil Martinovi Chlastákovi, který technickou střelou vymetl pravou šibenici 6:1. O tři minuty později opět zabojoval na půlce Pavel Lípa, obral o míč obránce a vybídnul k sólu z pravé strany Petra Chlastáka. Pedro nezaváhal a po zemi k tyči dovršil hattrick 7:1. V 84.minutě se opět vyznamenal Mošnička, který efektně u levé tyče vyrazil trestný kop z 28 metrů. V 87.minutě ještě vracel odražený míč do brány Bartůšek, hostující obránce ale u pravé tyče zastoupil brankáře a skóre se už neměnilo.

 

Výsledek je sice jednoznačný, přesto naše hra ideální nebyla. Stále hodně chybujeme v přechodové fázi a otevíráme tím prostor v obraně. Soupeř byl díky tomu stále nebezpečný a několikrát nás zachránil Mošnička.  Na druhé straně dnes patřil zápas bratrům Chlastákům, kteří vsítili celkem 5 branek. Pochvalu za branku a dvě asistence zaslouží Kryštof Kvěch a za velkou bojovnost a také dvě asistence Pavel Lípa. 

Zpět na články »