Body tentokrát nezískalo "áčko" ani "béčko"

[22. 5. 2019 7:45:10]
Body tentokrát nezískalo

V sobotu 11.5.2019 sehráli mladší žáci „A“ 1. kolo nadstavbové části ročníku 2018 – 2019 o přeborníka Středočeského kraje. Mladší žáci „B“ hráli ve stejný den další zápas okresního přeboru.

 

Krajský přebor – nadstavba 1.kolo (11.5.2019)

 

SK Rakovník – Mladší žáci „A“       3:2 (1:2)

 

Sestava: 

        Brankář:  Jan Jiráček

        1,  Šimon Macháček – Tomáš Hodouš;  Jiří Novák  – Matěj Pešta – Jakub Hodouš; David 

             Barták - Daniel Vondra

        2,  Matěj Macháček – Michal Stibor  – Jan Timofte

 

Střelci branek:   D. Vondra 10´ ,  M. Macháček 14´  

 

 

Zápas se hrál za podmračeného počasí a místy deštivého počasí. Začátek zápasu nám vyšel. Důrazným napadáním soupeře hned na jeho polovině hřiště přineslo úspěch. V 10.min vybojoval míč D.Vondra a krásným obloučkem přehodil brankáře, který se nestačil vrátit do opuštěné branky - 0:1. O 4 min. později proběhla rychlá výměna míče mezi hráči na levé straně a následovala nezištná přihrávka před branku soupeře, kde stál nehlídaný M. Macháček a pro něj už nebyl problém dopravit míč do prázdné branky - 0:2. Následně se začala hra vyrovnávat. Škoda, že jsme nepřidali třetí gól, tím bychom soupeře zlomili. Příležitosti jsme k tomu měli. Naopak domácí po zaváhání naší obrany snížili ve 27´ na 1:2.

Druhý poločas byl opět zajímavý a dramatický. Příležitosti obě strany nevyužily. Ve 37´ byl v našem pokutovém území faulován hráč domácích a rozhodčí nařídil pokutový kop. Brankář Jiráček jeho střelu zachytil a včasným přikrytím míče znemožnil i dorážku. Vyrovnaný zápas pokračoval dál. Pravidlo ve fotbale nedáš – dostaneš platí dvojnásobně. Naše nevyužité příležitosti soupeř využil v 57´ , kdy naším polovlastním gólem vyrovnal. Aby té smůly nebylo ještě málo v poslední minutě přidal třetí gól a se štěstím vyhrál 3:2. I to se ve fotbale stává. Je pravda, že naší oslabené sestavě (pouze tři hráči na střídání) začaly v závěru zápasu docházet síly.

 

  

 

Mistrovský zápas o okresního přeborníka

 

Mladší žáci „B“ - TJ LIGMET Milín    0:6 (0:4)

 

Sestava: 

Brankář:  Patrik Machek, Ondřej Špánek (druhý poločas)  

1,   Ondřej Špánek – Štěpán Kuba; Petr Nevlida – Alex Dembélé - Michal Pšenička;  Antonín

      Plachý, Matěj Havel

 2,   Jakub Beňo  – Jakub Rozvoda;  Matěj Šamša  – Jan Novotný  –  Petr Moudrý;  Max Frederik

       Brodkorb     


Už při rozcvičování bylo zřejmé, že nás čeká těžký soupeř. Celá první sedmička soupeře byla fyzicky vyspělejší a složená z hráčů r. 2006, kteří svojí fyzickou převahu dokázali během poločasu využít ke vstřelení 4 branek. Do druhé půle došlo k výměně postů mezi P. Machkem a O. Špánkem. Naši hráči se snažili hostům vyrovnat důrazem v osobních soubojích, zlepšila se jejich hra a podařilo se jim i vytvořit několik šancí, které však nedokázali využít, což byla škoda, protože vstřelit branku, by si za svůj výkon zasloužili. Opět se však potvrdilo, že fotbal je kolektivní sport, a běhat se musí i bez míče a pokud se běhá, dá se hrát fotbal. To potvrdili svým dobrým výkonem i 3 hráči z přípravky (Beňo, Havel, Šamša), kteří tak rozšířili počet našich hráčů v utkání r. 2008 na 6 a r. 2009 na 1.
Po 9. kole jarní finálové skupiny mladších žáků okresního přeboru jsou v tabulce na 6. místě se ziskem 7 bodů a skóre 19:50.

Zpět na články »