Béčko začalo sezónu cennou remízou v Černolicích

[23. 8. 2023 10:03:48]
Béčko začalo sezónu cennou remízou v Černolicích

I. B třída, skupina E – 1. kolo  
Sobota 19. 8. 2023 (hřiště: Černolice)


Černolice – „B“ muži  2:2 (2:1)
G: R. Krůta 2

Sestava:
L.Dřevojan – Z.Janoušek, L.Mošnička, D.Pudil, L.Rákosník, V.Schwarz, J.Brunclík (64.M.Barták), D.Čipera (58.J.Lhota), P.Lípa, R.Kvěch, R.Krůta

 

V letní přípravě se béčko připravovalo dohromady s áčkem, ale bohužel již tradičně nás trápila špatná tréninková docházka. Těsně před sezónou jsme odehráli dva zkrácené zápasy na turnaji v Olbramovicích a v generálce jsme doma porazili Dobříš „B“. Oproti loňské sezóně jsme se opět vrátili do skupiny E, což znamená, že budeme hrát hodně s týmy z Příbramska a Berounska. K prvnímu mistráku jsme ovšem vyrazili na Prahu – západ, kde nás v tropickém počasí čekal souboj s Černolicemi.


K utkání jsme rozhodně neodjeli v nesilnější sestavě a nakonec jsme byli rádi za dva náhradníky. Domácí mužstvo nastoupilo v dost obvyklé sestavě a v útoku s bývalým ligovým brankářem Davidem Bičíkem, který je vzhledem k své postavě velmi nebezpečný hlavně při hře hlavou. Vstup do zápasu se nám příliš nevydařil, domácí nás aktivní hrou zatlačili na naší polovinu a museli jsme se hlavně bránit. Hned ve 2.minutě nás dokonce zachránilo břevno a při dorážce skvělý zákrok našeho brankáře. V 10.minutě se nám ovšem podařilo prakticky poprvé více zaútočit a hned z toho byl gól. R.Kvěch se u lajny uvolnil a přesnou nahrávkou našel ve vápně nikým nehlídaného R.Krůtu, který si míč připravil a přesnou střelou nás poslal do vedení 1:0. Bohužel z vedení jsme se radovali doslova jen pár vteřin, protože domácí celek hned v následující minutě využil naší zbytečné ztráty ve středu pole a po rychle vyřešené útočné akci srovnal na 1:1. V 22.minutě utekl po levé lajně P.Lípa, poradil si s několika hráči, ale svoji pěknou akci zakončil jen střelou z úhlu těsně vedle branky. V 36.minutě jsme Černolicím velmi usnadnili cestu za druhou brankou, když na odražený míč z vápna nikdo z našich hráčů nereagoval (nešel proti) a domácí hráč měl čas si míč připravit a zamířit přesně k tyči – 2:1. V 41.minutě skončil další střelecký pokus domácího hráče těsně vedle a ve 44.minutě vyrazil skvěle chytající L.Dřevojan nebezpečnou hlavičku na rohový kop.


Druhý poločas opět začal převahou domácích a v 54.minutě musel náš brankář předvést další výborný reflexivní zákrok a zneškodnil obrovskou šanci. O minutu později se nám ovšem podařil rychlý přechod do útoku a i když to nejdříve nevypadalo (byli jsme v jasném podčíslení), tak jsme se z něho mohli radovat z vyrovnání. R.Kvěch opět prokázal své zkušenosti, míč si navedl do vápna a přízemním centrem našel na zadní tyči dobře nabíhajícího R.Krůtu, který míč uklidil do branky – 2:2. Tato branka přeci jen domácí trochu zaskočila a hra se více odehrávala ve středu hřiště bez větších šancí. Ovšem s blížícím se koncem Černolice zvýšili aktivitu a chtěli vybojovat výhru. V 72.minutě nás nejdříve zachránil L.Dřevojan po obrovské chybě v rozehrávce a deset minut před koncem domácí hráč z jasné pozice těsně minul pravou tyč naší branky. V úplném závěru se nám ještě podařilo odvrátit několik standardních situací a po závěrečném hvizdu jsme se mohli radovat z cenného bodu za remízu venku.


Příští zápas odehrajeme v neděli 27. srpna od 17:00 hod. doma s Lety.

 

Zpět na články »