Béčko v oslabené sestavě nestačilo na rezervu Hořovic

[18. 9. 2023 8:45:29]
Béčko v oslabené sestavě nestačilo na rezervu Hořovic

I. B třída, skupina E – 5. kolo  
Neděle 17. 9. 2023 (hřiště: Hořovice - tráva)

 

Hořovice „B“ – „B“ muži 4:2 (1:1)
G: M. Barták 2

Sestava:
L.Dřevojan – P.Sirotek, D.Pudil, L.Mošnička (35.F.Plachý), L.Rákosník, M.Barták, M.Bláha, J.Hodouš, J.Kočí (46.T.Hodouš), J.Brunclík (64.J.Novotný), R.Kvěch (54.Š.Macháček)


Po domácí výhře nad béčkem Dobříše nás tentokrát čekal zápas na hřišti béčka Hořovic. Domácí po postupu z okresu výrazně omladili mužstvo a hrají prakticky jen s hráči ve věku 19 – 23 let. Vzhledem k tomu, že jsme opět hráli ve stejný čas jako naše áčko a několik hráčů ještě nedoléčilo zranění, tak jsme měli obrovský problém s tvorbou nominace. Nakonec jsme hráče sháněli prakticky až do odjezdu a jen díky ochotě několika dorostenců to neskončilo ostudou. Zároveň ovšem musím pochválit pár hráčů z našeho kádru, kteří na zápas jeli drobně zranění, či těsně po nemoci a odehráli alespoň část utkání.


Úvod utkání hned naznačil, že domácí budou spoléhat na velký pohyb, fotbalovou kvalitu a sehranost. Už ve 2. minutě přišel přesný pas za naší obranu a špatně obsazený hráč se v zakončení nezmýlil – 1:0. V 6.minutě měli domácí další dvě obrovské šance. Nejdříve L.Dřevojan výborně vyrazil tvrdou střelu na roh, ale nacvičený signál hned znamenal další příležitost, když zakončení skončilo jen těsně vedle. V 7.minutě se nám ovšem dokonale podařilo potvrdit pravidlo „nedáš-dostaneš“, protože po sérii domácích šancí našel D.Pudil přesnou průnikovou skvěle nabíhajícího M.Bartáka a ten zakončil podél vybíhajícího brankáře – 1:1. Kolem dvacáté minuty Hořovice zahrávali několik rohů v řadě za sebou a prakticky každý byl pro naší branku nebezpečný. V 22.minutě kopal M.Bláha trestný kop ze strany, L.Mošnička vyhrál hlavičkový souboj, míč se odrazil k M.Bartákovi, ale jeho střelu z hranice vápna brankář chytil. V 38.minutě předvedl L.Dřevojan fantastický zákrok, když dokázal vytáhnout prudkou střelu, která mířila přímo ke vzdálenější tyči. A těsně před poločasovým hvizdem se tato situace opakovala, jen s tím rozdílem, že střela tentokrát mířila na přední tyč.


Druhá část začala opět velkým náporem domácích. V 52.minutě nás po rychlé křídelní akci soupeře zachránila tyčka. V 57.minutě přišel dost kontroverzní okamžik, když hlavní rozhodčí neodpískal evidentní faul před naší střídačkou a Hořovice se z pokračující akce ujali vedení 2:1. Tento gól naše hráče srazil a zdálo se, že o osudu utkání je rozhodnuto. V 62.minutě ovšem vyrobil domácí brankář obrovskou chybu, míče se zmocnil L.Rákosník, jeho nepříliš razantní střela v brance ještě neskončila, ale dobíhající M.Barták uklidil míč nekompromisně do sítě – 2:2. V závěru utkání jsme už s velmi omlazenou sestavou (včetně dvou hráčů, kteří hráli poprvé za dospělé) jen těžce vzdorovali snaze Hořovic o zisk tří bodů. Nejdříve nás ještě v 78.minutě zachránila opět tyčka, když na ní skončila hlavička po rohu. Narůstající tlak potom domácí využili v 87.minutě, když se jim po kombinační akci a následném průniku do vápna podařilo dát na 3:2. V úplném závěru jsme ještě zkusili vytáhnout hodně hráčů dopředu a čekat na nějaký brejk, ale byli to naopak hráči Hořovic, kteří se v 90.minutě ještě jednou prosadili – 4:2. I přes prohru musíme na zápase hledat pozitiva a určitě tím největším je další zapojení mladých hráčů z dorostu, kteří nezklamali a ukázali, že v případě potřeby nám mohou pomoci. Další zápas hrajeme v neděli 24. září doma se Zdicemi od půl páté.


Zpět na články »