Béčko v okresním derby přestřílelo Rožmitál.

[10. 10. 2016 10:49:13]
Béčko v okresním derby přestřílelo Rožmitál.

Po smolném konci zápasu v Dalekých Dušníkách jsme chtěli v domácím zápase opět naplno bodovat. V tradičním okresním derby nás čekal Rožmitál, který venku ještě neuhrál ani bod. Marodi z minulého týdne se uzdravili a chyběl pouze vykartovaný brankář Mošnička.

Tatran Sedlčany „B“ – Spartak Rožmitál pod Třemšínem  6:2 (3:0)

 

G: Chlasták P. 3x, Valenta 2x, vlastní

 

Sestava Tatranu: Dřevojan F.  - Pešek, Pudil, Ségl, Bartůšek – Hájek, Matoušek (57.Chlasták M.), Kvěch K. (66.Lípa V.), Sirotek M.(80.Brotánek T.) – Chlasták P. (70.Vrbický), Valenta.

 

ŽK: 47. Kvěch K.

 

Začátky zápasu se nám zatím daří. V každém utkání jsme vždy skórovali jako první a to jsme nechtěli měnit. Hned v první minutě poslal Pešek do sóla Valentu, ten si míč příliš předkopnul a zakončení zblokoval hostující brankář Solnař. Míra se k balónu znovu dostal, před prázdnou bránu předložil P.Chlastákovi, gól ale neplatil pro ofsajd. Hosté začali také aktivně a podnikali nebezpečné protiútoky. Ve  4.minutě musel pěknou střelu ze 30 metrů vyrazit Dřevojan na roh. V 6.minutě vysunul Matoušek P.Chlastáka, ten hledal před brankou Hájka, který ale špatně trefil míč a hostující branku neohrozil. O tři minuty později jsme se už radovali. Marek Sirotek u levé lajny posunul míč Valentovi, který postupoval po vápně do středu a tvrdou ránou po zemi k pravé tyči nedal brankáři šanci 1:0. V 11.minutě vybojoval ve středu hřiště míč Matoušek, kolmicí našel Petra Chlastáka, který potvrdil dobrou střeleckou formu z minulých zápasů a s přehledem po zemi, k pravé tyči, zvýšil na 2:0. V této fázi zápasu se nám dařila kombinační hra po zemi. Stejně se snažil hrát i soupeř a také naše obrana byla ve stálé permanenci. V 19.minutě vysunul Hájek do pravého křídla Valentu. Ten postupoval s P. Chlastákem na jediného obránce, finální přihrávku ale pokazil. Ve 25.minutě přelstili Kvěch s Peškem hostující ofsajd systém. Druhý jmenovaný hledal ve vápně P.Chlastáka, ten ale těžký balón netrefil ideálně a minul. Ve 29.minutě po chybě ve středu pole zahrozili hosté, střela ze střední vzdálenosti  ale skončila vedle. Ve 30.minutě jsme předvedli na levé straně krásnou akci. Matoušek posunul na Sirotka, který našel na penaltě nabíhajícího Petra Chlastáka a ten nezaváhal 3:0. V 36.minutě nás podržel Dřevojan. Po rychlé akci po levé straně se před ním ocitnul sám hostující Mora, Filip ale včas vyběhnul a nenechal se prostřelit. Do konce poločasu se už skóre neměnilo.

 

Začátek druhého poločasu jsme zaspali. Chyběl nám větší pohyb a soupeř toho tentokrát rychle využil. V 50.minutě jsme po nedůrazu ve středu hřiště nechali z 25 metrů vystřelit nejlepšího hráče hostů Hausleitnera. Dřevojan výborně zasáhl, na dorážku už byl ale krátký a míč skončil za jeho zády 3:1. Naštěstí jsme zareagovali velice rychle. V 53.minutě našel Marek Sirotek krásnou křižnou přihrávkou Valentu, který z pravé strany postupoval sám na bránu a dělovkou pod břevno nedal Solnařovi šanci 4:1. V 56.minutě se dostal k odraženému míči Ségl a jeho přízemní dělovku vyrazil brankář s námahou na tyč. V 63.minutě jsme předvedli další pohlednou rychlou akci na pravé straně. Střídající Martin Chlasták vysunul Hájka, ten našel na penaltě Petra Chlastáka, který ostrou střelou završil hattrick 5:1. V druhém poločase chyběl na obou stranách větší pohyb, hrál se ale fotbal pro diváky, kdy bylo stále rušno před oběma brankama. V 66.minutě byl před vápnem falouvaný Hájek. Následný trestňák z kopačky Marka Sirotka vytěsnil Solnař s námahou na roh. V 69.minutě zakombinoval Lípa s Valentou na pravé straně. Míra hledal ve vápně Martina Hájka, ten ale trefil jen obránce. Odražený balón chtěl odkoupnout hostující Zákoucký, netrefil dobře a krásně zavěsil do vlastní brány 6:1. V 70.minutě se připomenuli hosté. Mora se dostal na levé straně do vápna a tečovanou ranou přeloboval bezmocného Dřevojana 6:2. V 77.minutě se na rohu vápna uvolnil aktivní Valenta, jeho střelu ale vyrazil Solnař. O tři minuty později se do přečíslení dostali hosté, následnou střelu Dřevojan vyrazil. V 80.minutě postupoval středem Bartůšek, trefil ale jenom brankáře. Odražený míč chtěl vrátit do brány Martin Chlasták – přestřelil. O minutu později nacentroval zprava Martin Chlasták, našel hlavu Bartůška, který také přestřelil. Z dalšího útoku vysunul Hájek do sóla Vrbického, míč ale skončil zase nad bránou hostí. Hned z protiútoku postupoval sám na branku Mora – minul. Poslední minuty se pak už dohráli v poklidném tempu a stav se nezměnil.

 

Výsledek je jednoznačný. Branky padaly po pěkných akcích a diváci museli být spokojeni.  Na hře je ale určitě stále co zlepšovat. Hlavně v druhém poločase chyběl větší pohyb a lepší dostupování hráčů soupeře na naší polovině hřiště. Pořád kazíme hodně přihrávek a pouštíme tím soupeře do nebezpečných rychlých kontrů. Na druhou stranu dáváme pořád hodně gólů. Střelecky se daří Petrovi Chlastákovi, který má po 7 zápasech 10 vstřelených branek a v tomto zápase dal už svůj druhý podzimní hattrick. Vidět byli i Valenta  - 2 branky a Sirotek 3 asistence. Pochvalu zaslouží i brankář Filip Dřevojan, který nás několikrát podržel. Příští zápas odehrajeme v sobotu 15.10. v Loděnici a doufáme v pokračování vítězné série.

Zpět na články »