Béčko uhájilo domácí neporazitelnost

[25. 9. 2017 10:56:45]
Béčko uhájilo domácí neporazitelnost

Tatran Sedlčany „B“ – FK Hýskov 3:2 (2:1)

G: Haas, Strnad, Špaček


Sestava Tatranu: Glogar – Podlipský (46.Bartůšek), Pudil, Šťovíček F. (77.Míka), Dvořák J. – Lípa V., Matoušek P., Strnad, Sirotek M. (64.Špaček) – Haas (90.Matoušek L.), Valenta (87.Kabíček)

ŽK: 80.Pudil

 

V dalším domácím zápase jsme se utkali s FK Hýskov. Soupeř byl po těžkém losu z úvodu sezóny bez ztráty bodu a zařadil se k aspirantům na postup. V naší sestavě se zase objevilo příliš velké množství hráčů se zápasem v nohách! Lípa, Dvořák, Šťovíček, Strnad a Špaček odehráli těžké sobotní utkání za Céčko, Sirotek s Haasem se prostřídali v dopoledním zápase za Áčko. Přesto jsme chtěli jako první obrat soupeře o body.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a v první půlhodině jsme byli lepším týmem. V 15.min jsme se zaslouženě dostali do vedení. Valenta na levé straně u rohového praporku vybojoval míč a po zemi ho poslal do vápna. Před brankou se nejlépe zorientoval Haas a chytrou střelou na zadní tyč skvěle oslavil svůj návrat po těžkém zranění - 1:0. Ve 24. minutě mohlo být ještě veseleji. Matoušek pěkně vysunul Lípu, ten se protlačil před obránce a ve vápně byl nekompromisně sražen. K překvapení všech, ale rozhodčí Čermoch nechal pokračovat ve hře. Soupeř se postupně stále více dostával do zápasu a hrál se fotbal, na který se dalo koukat. Ve 40. min. podnikli hosté po levé straně rychlý protiútok a následný centr špatně pokrytý R. Lukeš poslal jen těsně vedle. Ve 42. min. jsme předvedli krásnou akci na druhé straně hřiště. Vpravo se k míči dostal Haas a nadýchaným centrem našel ve vápně nabíhajícího Matouška. Ten byl při zpracování zatažen za ruku a tentokrát už sudí nezaváhal – penalta. K té se postavil Strnad a po zemi k levé tyči zkušeně proměnil - 2:0. Bohužel jsme vedení do půle neudrželi. Hned v následující minutě rozehráli hosté rychle po faulu na středu hřiště. My jsme pozdě vystoupili a ke sraženému míči se na vápně dostal kanonýr Novák. Rychle se zorientoval a přízemní střelou k tyči nedal Glogarovi šanci - 2:1.

Začátek druhé půle byl jasně v režii hostů. Dalo by se říci, že šlo o souboj hostujících útočníků a brankáře Glogara. V naší obraně to hodně skřípalo a soupeř se dostával do jedné vyložené šance za druhou. Glogar skvěle zasáhl proti dvou samostatným únikům, další velké šance skončili mimo branku. Úspěchem pro hosty skončilo jen vyšachování naší obrany v 55.minutě a dorážka do prázdné brány od R. Lukeše - 2:2. Teprve po 20 minutách druhého poločasu se nám podařilo trochu otupit hostující tlak a i přes ubývající síly jsme začali opět více zaměstnávat soupeřovu obranu. V 70. minutě ještě vyhlavičkoval hostující obránce míč z prázdné brány, který tam mířil po hlavičce ze skrumáže. Rozhodnutí pak přinesla 72. minuta. Valenta absolvoval celkem tři tvrdé souboje u levého rohového praporku a koncové čáry. Pokaždé se ocitl na zemi, ale vždy dokázal rychle vstát a získat balón zpět. Nakonec ho předložil střídajícímu Špačkovi, který se neukvapil a umístěnou střelou placírkou na zadní tyč upravil na 3:2. Posledních 15 minut se nám podařilo rozkouskovat hru častým střídáním a soupeř se vlastně ani k závěrečnému tlaku nedostal. S vysokými míči si poradil skvělý Glogar a velkou bojovností všech hráčů jsme cenné vítězství uhájili.

Divákům se zápas musel líbit. Hosté se prezentovali velmi dobrou hrou plnou rychlých náběhů za obranu. Střelci Novák a R. Lukeš patří k nejlepším v soutěži. Minulé kolo jsme v Chlumci dojeli na neproměňování vyložených šancí, tentokrát se to samé dá říci o Hýskovu. Kdyby proměnil jen polovinu šancí ze začátku druhého poločasu, tak by s prázdnou zřejmě neodjel. My jsme mohli zase vytěžit více z první půle, druhá už byla spíše o bojovnosti. Všichni se vydali ze všech sil a za to zaslouží velkou pochvalu. Jasně nejlepší byl opět Tomáš Glogar v naší brance, o kterém se soupeřovým útočníkům bude určitě zdát J. Dobrou zprávou je, že celý zápas zvládl po zranění Petr Haas a všichni doufáme, že se začne gólově prosazovat i v divizi. Příští zápas sehrajeme v neděli 1.10. od 16 hod v Dalekých Dušníkách.

 

Zpět na články »