Béčko si přivezlo z Dušníků debakl

[3. 10. 2017 9:01:28]
Béčko si přivezlo z Dušníků debakl

TJ Sokol Daleké Dušníky - Tatran Sedlčany „B“ 9:0 (4:0)

 

Sestava Tatranu: Glogar  – Šťovíček F. (57.Stránský), Pudil, Stibor, Dvořák J. – Špaček (45.Čejda D.), Otradovec, Strnad, Sirotek P. – Kabíček, Matoušek L.

ŽK: 16.Šťovíček F., 37.Pudil, 50.Kabíček


Po domácím vítězství nad silným Hýskovem nás čekal tradiční soupeř Daleké Dušníky. Domácí měli pouze 4 body za dvě vítězství po penaltách a tento zápas pro ně byl hodně důležitý. Na naší straně byl opět velký problém se sestavou. Z různých důvodů chybělo celkem 9 lidí (4 se omluvili až dopoledne před zápasem) a nemohli jsme počítat s nikým z Áčka. Nakonec jsme k zápasu odjeli se 13 hráči, z nichž 7 odehrálo těžký sobotní zápas za C, nebo za dorost!!!

Zápas nemohl začít hůře. Už ve 3min. se do našeho vápna snesl vysoký centr z pravé strany a trestuhodně nehlídaný Krása pohodlně hlavou otevřel skóre - 1:0. Ve 14.min. jsme mohli vyrovnat. Matoušek poslal nadýchaný centr do vápna a Kabíček před brankou jen těsně nedosáhl. To bylo pro první poločas z naší strany vše! Hned z protiútoku se domácí důrazně probili středem, kolmý míč za obranu zpracoval Šimek a sám před Glogarem nezaváhal - 2:0. O dvě minuty později zahrávali domácí trestňák z levé strany. Míč se odrazil od zdi k exsedlčanskému Žáčkovi, který ho z voleje z 20 metrů napálil tvrdě pod břevno - 3:0. Z katastrofálního začátku jsme se nevzpamatovali celý zápas. Soupeř byl jasně lepší. Vyhrával prakticky všechny osobní souboje, bojoval, byl fotbalovější. My jsme pokazili skoro všechny přihrávky, v útoku jsme byli bezzubí a v obraně to byl jeden velký chaos. Ve 28.min. zlikvidoval Glogar samostatný nájezd. Ve 36.min. vyhlavičkoval Pudil míč z prázdné brány. Ve 44.min. se domácí radovali po čtvrté. Po vyšachování naší obrany, obešel Žáček i Glogara a zvýšil na 4:0. Skóre mohlo být v poločase klidně vyšší a na vystřídání byla polovina sestavy.

Do druhé půle vyměnil David Čejda po nemoci hrajícího Špačka. Naše snaha o vylepšení výsledku však vzala za své už po čtyřech minutách. Krása prošel jednoduše přes tři hráče a sám před bránou se nemýlil - 5:0. Jedinou střelu na bránu jsme vyslali v 50. minutě. Dorostenci Matoušek s Čejdou se prokombinovali na pravé straně až k zakončení. Střelu prvně jmenovaného vyrazil brankář jen před sebe, dobíhající Kabíček, ale hlavou přestřelil. Nic dalšího už jsme nepředvedli. V 57.min. musel pro zranění střídat Šťovíček. Soupeř se mezi našimi ploužícími hráči fotbalem bavil. V 64.min přelstili dva domácí útočníci čtyři bránící hráče a Sklenář prostřelil indisponovaného Glogara. O minutu dříve do něj totiž nesmyslně zajel Krása a my jsme zřejmě do konce podzimu přišli o naší oporu – Tomáš má poraněné rameno. Po šesté brance tak musel kapitán Pudil mezi tři tyče, a protože už nebyl nikdo na střídání, šli jsme do deseti. Dušan odolával 10 minut, pak po hrubici ve středu obrany neměl proti osamocenému Sklenářovi šanci - 7:0. V 86.min. zkompletoval hattrick Krása, kdy si pohrál se stopery a hlavou přehodil Pudila. O dvě minuty později vyběhl Pudil hluboko do pole a po nedůrazné hlavičce ho za to potrestal Pavlík, který se ze 40 metrů do prázdné brány nemýlil - 9:0.

V zápase jasně dominovali domácí a mohli jsme odjet s ještě větší nadílkou. Bohužel se ukázali naše velké problémy s obranou. V předchozích zápasech jsme měli vždy velkou kvalitu dopředu a obrané problémy se tolik neprojevovali. Nejsme schopni důsledně pokrýt útočníky, v bránění nepomohli ani záložníci. Chyběl důraz, pohyb, bojovnost. Bez toho se v Dušníkách uspět nedá s jakoukoliv sestavou. Nebylo by ale spravedlivé házet na kluky na hřišti jenom špínu. Většina z nich chodí obětavě na dva zápasy o víkendu a prostě chyběla šťáva. Když se k tomu přidá tragický začátek, velice špatně se se zápasem něco dělá. Mnohem horší než výsledek je ale zranění Tomáše Glogara. Při nedostatku brankářů je otázka, s kým příště nastoupíme v bráně. O nápravu reputace se budeme snažit na domácím hřišti v neděli 8.10. od 16:00 s Rožmitálem.

 

Zpět na články »