Béčko si poradilo se Sokolem Zvole.

[18. 4. 2017 13:08:52]
Béčko si poradilo se Sokolem Zvole.

Po nepovedeném zápase ve Zdicích jsme přivítali Sokol Zvole. Na podzim jsme u soupeře vyhráli 2:7 a i tentokrát jsme chtěli všechny body. Jak už se stává tradicí počítali jsme hodně absencí. Stále chyběl Petr Matoušek s Bartůškem. Áčko hrálo souběžně v Jankově, ze širšího kádru tak byl pouze Kryštof Kvěch. Opět nám vypomohli dorostenci – Stibor a Novák, kteří odehráli dopoledne celý zápas proti Spartaku Příbram!

Tatran Sedlčany „B“ – Sokol Zvole 3:1 (2:1)

 

G: Dvořák J., Lípa V., Stibor

 

Sestava Tatranu: Glogar – Pešek(58.Šťovíček F.), Pudil, Ségl , Brotánek T.(81. Novák) – Lípa P., Otradovec, Čížek (65.Stibor), Dvořák J.(77. Kabíček) – Lípa V., Kvěch K.(82.Kvěch R.).

 

ŽK: 44. Pešek

 

V úvodu zápasu foukal silný vítr, kterého využili hosté k získání územní převahy. Tu hned v 6.minutě přetavili v úvodní branku. Při rozehraném rohovém kopu si rozhodčí ve strkanici před brankou našel nedovolený obraný zákrok a nařídil penaltu… Tu s přehledem proměnil hostující Grund 0:1. Rychlý gól nás nijak výrazně nepoznamenal a aktivita se přesunula na naše kopačky. Vítr se postupně uklidnil a nám se podařilo i srovnat skóre. V 17.minutě se na pravém křídle uvolnil Pavel Lípa a ostrým přetaženým centrem našel volného Dvořáka, který hlavou přes celou bránu nezadržitelně rozvlnil síť 1:1. O dvě minuty později bylo ještě veseleji. Dvořák pěkně vysunul do levého křídla Kryštofa Kvěcha, ten se kličkou uvolnil a centrem hledal Pavla Lípu. K odraženému míči se nakonec dostal Vašek Lípa a nadvakrát protlačil míč do branky 2:1. Ve 23.minutě se připomenuli hosté. Po rohu skončil míč jen těsně vedle. V prvním poločase jsme ještě zahrozili ve 44.minutě. Chybnou rozehrávku hostů vystihnul Vašek Lípa, tvrdou ránou z hranice vápna ale jen vyprášil rukavice brankáři Makovskému.

 

V druhém poločase pokračoval upracovaný, ne příliš pohledný fotbal. Vyložených šancí se příliš neurodilo. V 57.minutě rozehrávali hosté z levé strany trestný kop a přetažený míč na zadní tyči skončil po hlavičce na boční síti. V 65.minutě se nám podařilo střídání. Dorostenec Filip Stibor nahradil Čížka a jeho první kontakt s míčem skončil třetí brankou. Rychlý protiútok rozjel aktivní Kryštof Kvěch, přes Pavla Lípu se míč dostal ke Stiborovi a ten střelou z 16 metrů po zemi k tyči skóroval 3:1. V 70.minutě byl faulován na středu hřiště K. Kvěch, Otradovec rychle rozehrál na volného P.Lípu, ten ale sám z úhlu netrefil. V 86.minutě naposledy po standardce zahrozili hosté – míč ale skončil vysoko nad. V 88.minutě se ještě blýsknul individuální akcí střídající Robert Kvěch. Nejdříve si pěkně obhodil pravého obránce, ve vápně nechal ve skluzu projet exreprezentanta Gabriela, zakončení na přední tyč ale skončilo těsně vedle.

 

Pozitivem zápasu jsou tři body, které jsme získali i v oslabené sestavě. Hrál se upracovaný fotbal, bez většího počtu vyložených šancí. Hosté byli nebezpeční vlastně jen ze standardek. Všichni hráči zaslouží pochvalu za bojovnost. Nejlepší byl Kryštof Kvěch, který udržel hodně míčů a vybojoval řadu standardních situací. Velké problémy hostům dělali i Pavel a Vašek Lípové. Příští zápas nás čeká venku na SK Chlumec v neděli od 17:00.

Zpět na články »